מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעיהמישהו30/03/2013
אהלן.
אני כרגע חייל ובעוד חצי שנה משתחרר
הבעיה שלי שאין לי חברים,בבסיס יש לי עם מי להייות בדרך כלל(גם זה לא תמיד)
אך כשאני מגיע הביתה לשבת,אני כל היום מול הפלייסטיישן ומול המחשב ולא נפגש
עם אף אחד.
יש לציין שגם אף פעם לא הייתה לי חברה או איזשהו קשר עם בחורה,וגם מבחינה חברתית אף פעם לא היה לי טוב.
מכיוון שאני יוצא עכשיו ממסגרת שהיא כביכול "קליפה" הייתי
שמח לשנות את הענין החברתי ואת עניין התלות שבחיי,
אני כל הזמן תלוי במשפחתי.
יש לציין שגם הביטחון העצמי שלי הוא ברצפה.
אשמח להמלצה על טיפול
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה - תגובה
איציק יצקן31/03/2013שלום לך "מישהו" (ובוא נוותר על ה"מדוכא" ולו לרגע),
ראשית חשוב לי שתבין שאני מזדהה לחלוטין עם ההרגשה של הדיכאון ותחושת הבדידות שאתה חווה, ואני אומר זאת כדי שתבין שכל פתרון שאציע אינו מזלזל בתחושות הללו אלא מנסה לתת להם חלופה (של רגשות חיוביים).
שנית, אני רוצה לברך אותך על המיומנויות בחברות שיש לך ב-צ-ב-א. אני פותח בכך כדי להדגיש בפניך שה"בעיה" אותה אתה מתאר כ"אין לי חברים" אינה "אמיתית בהכרח אלא תלויה במקום בו אתה נמצא ובתחומי העניין אותם אתה מגלה. היסוד לכל הרגשה היא קודם כל ב-ה-ש-ק-פ-ה: חלק מההשקפה שלך כי "אין לך חברים" היא שמכניסה אותך למין מעגל של חוסר ביטחון (הלך הרוח שאומר ש"אולי משהו בי לא בסדר") וחוסר הביטחון הזה לא מאפשר להגיע לחברים. כדי לשבור את מעגל הקסמים הזה עליך להשתמש ב"יש",והיש הוא החיובי. על כן אני קורא לך לעצור רגע ולהשקיף על הדברים אחרת: להבין שיש לך מיומנויות שיכולות לשרת אצלך מציאת חברים, ומציאת חברה.
וכמובן שכדאי להתחיל ללכת עם ההשקפה הזאת של "יש לי מיומנויות" ולהתחיל ליצור קשרים במקומות אפשריים. עשה לך רשימה של חברים מהעבר (בית ספר, שכונה וכדומה) ותתחיל ב-י-ו-ז-מ-ה של הצעה להיפגש.
יש עוד כלים לחיזוק בהמשך. אבל בוא נתחיל עם זה. אשמח להתעדכן.
בהצלחות,
איציק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאהלן
מישהו31/03/2013קודם כל תודה רבה על התגובה
שנית כפי שאפשר לשים לב כבר קיבלתי המלצה אחת שלך.
עם אנשים בצבא אני מנסה כל הזמן ליצור קשר,ולהציע
להיפגש ולעשות דברים,ועם ה"חברים" מהשכונה ומבית ספר,החלטתי להתנתק.
(לא מזמן עברתי דירה,ועוד לא הצלחתי להכיר את האנשים שבשכונה החדשה)
לנוכח הבעיות ברור לי שאני חייב טיפול אחרי הצבא.
האם יש לך הצעות על טיפול או על מישהו מסויים(אולי אתה)?
תודה רבה
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאהלן - תגובה
איציק יצקן31/03/2013שלום "מישהו" צומח,
ראשית, אתה מגלה סימן של אחריות כאשר אתה נושם עמוק ומוכן ורוצה לקחת על עצמך שחרור מהרגלים ישנים (באמצעות אימון או טיפול) לקראת השחרור מהצבא. זאת ברכה גדולה שאתה ניגש לנושא הצמיחה באופן טבעי.
שנית, לא ברור לי למה ניתקת קשרים באופן גורף עם אלה מהשכונה ומבית הספר? כאשר אתה מכניס את החברים שלך למירכאות - אתה מסמן לקוראים של השורות הללו שה"חברים" לא באמת חברים. האם זה באמת ככה, האם אין אף אחד מהם שיכול להיות לך לחבר? ומהו חבר אמיתי?
אני מציע לך לא לקרוא לקשיים בעיות אלא אולי "קושיות", שאלות. כך אתה יוצר כבר מההתחלה יחס נכון לעצמך, לא כאדם בעייתי אלא כאשם שואל שרוצה ללמוד (בפועל כזה אתה). שאלות כמו "מהו חבר?" שואל המאמן שלך בתמימות. ההתעסקות בשאלת "מיהו חבר?" היא דוגמה אחת של מילה אחת ("חברים") שפותחת המון שאלות שיכולות לפתוח דיון בינך לבינך (באמצעות המאמן שעומד מולך), להסביר ולפתח ולהכין אותך לחיים שאחרי הצבא.
בקשר לאימון פרטני - אתה יכול להתקשר אלי אחרי החג (יום שלישי), לפי הפרטים הרשומים מטה, ננסה לבדוק יחד מה אופי האימון המתאים לך ובאיזה מקום ואוכל להמליץ על כיוון.
בהצלחות,
חג שמח,
איציק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
אני במתח יום לפני הזריקה שאני צריכה לקבל
אובדן של מוטיבציה ואנרגיה לפעול
מחשבות שליליות בסופי שבוע עקב הקורונה
התמודדות עם ירידה במוטיבציה של הבן
לא מצליחה למצוא זוגיות ודכאון
מרגישה כלואה בחיים עם עצמי
חוסר כח לחנך את הילד להשקיע בלימודים
מה עושים כדי לטפל בדיכאון בערב?
בדידות בחגים ובסגר - איך אפשר לשפר מצב רוח?
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)