מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עבודה וקריירהמאור10/04/2013
הי,
אני בת 30 ותקועה בנושא הקריירה. עוד לא הבנתי מבה אני רוצה עלסוק בכלל ואני נודדת בין עבודות. ניסית יאימון אישי, פסיכולוגים, ייעוץ תעסוקתי וכלום לא באמת קלע. מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עבודה וקריירה - תגובה
איציק יצקן10/04/2013שלום מאור,
הקושי שלך מובן אבל הביוגרפיה שלך לוטה בערפל: לא ברור באילו עבודות עבדת ומה קיבלת בטיפול הפסיכולוגי.
בעיקרון היסודות של ההצלחה בלמצוא עבודה מתחילים קודם כל בלהבין מהם הדברים שאת מרגישה אהבה אליהם ואשר היית רוצה שימלאו לך את החיים וכן מה הניסיון ומהם היכולות שלך בחיים.
מהדברים האלה נגזרת ההתאמה. האם עברת כבר את השלב הזה?
מסרי לי את האינפורמציה ומשם נוכל להתקדם.
בהצלחות,
איציק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום
מאור22/04/2013ניגנתי בעברי מוסיקה קלאסית והחלטתי לא להמשיך לאקדמיה ומאז העבודות שלי התמקדו סביב עולם התוכן והכתיבה. אני מתחברת לתחום אבל זה לא מרגיש לי מדוייק, והיום אני מתחרטת על שלא המשכתי ללמוד נגינה. אני בת 35 ומנגנת רק אחת לכמה שבועות וכבר איני בכושר שיכול לאפשר לי לןהתעסק בזה מקצועית, כמובן. איני יודעת איך להמשיך מפה....
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום - תגובה
איציק יצקן22/04/2013שלום מאור,
עכשיו, כאשר אני יודע אודותייך קצת יותר אני תולה את הקושי שלך בשני דברים שהם אחד: ראשית אני מתרשם שאת עייפה מלפעול למצוא עיסוק נכון, ושנית את מתקשה להאמין ב-י-ש. שני הדברים הללו ישתנו באמצעות שינוי נקודת מבט ושינוי נקודת מבט יביא עימו אמונה והמאמין הופך עירני ודרוך למצוא ולגלות את הפתרון שמסתתר במקום כלשהו. איך משנים נקודת מבט?בואי ניקח לדוגמה את האמירה שלך "אני בת 35 ומנגנת רק אחת לכמה שבועות ו-כ-ב-ר א-י-נ-י ב-כ-ו-ש-ר ש-י-כ-ו-ל ל-א-פ-ש-ר ל-י ל-ה-ת-ע-ס-ק ב-ז-ה מ-ק-צ-ו-ע-י-ת", האמירה הזאת היא אמירה מחלישה שלא מאפשרת לך להתפתח בדבר שאת הכי מקצועית בו. האפשרות היא להביט בזה מנקדת מבט חדשה שתאפשר לך לקבל כוחות עשייה. האמירה החדשה היא: "נגינה היא תחום שאני אוהבת ויש לו בו ניסיון" ומן הראוי לנסות. ובאמת מניסיוני שלי כמרצה לאומנויות וכאב לשלושה מוזיקאים - ברור לי שכישרון אינו הולך לאיבוד וקשב פנימי יכול לקרוא ליכולות שלנו לצוף שוב בתוך זמן קצר.
זאת הייתה רק דוגמה אחת לשינוי נקודת השקפה. מי שחושב כך יכול להתעורר לעשייה בכוחות מחודשים.
אבל, תוכלי לומר לי שאין לך עניין במוזיקה ואז השאלה היא במה יש לך עניין. ובהקשר הזה אני חוזר להצעה שלי מהפעם הקודמת: בעיקרון, ה(י)סודות של ההצלחה בלמצוא עבודה מתחילים קודם כל בלהבין מהם הדברים שאת מרגישה אהבה אליהם ואשר היית רוצה שימלאו לך את החיים וכן מה הניסיון ומהם היכולות שלך בחיים. עשי שתי רשימות ואז נוכל להמשיך. מהדברים האלה נגזרת ההתאמה.
ונסיים לעת עתה בנקודת השקפה חיובית: כישרון בדבר אחד אפשר להשאיל לדברים אחרים ואם הצלחת בדבר אחד מן הסתם תצליחי בכל דבר אחר. כל הקטע הוא בבחירה הנכונה ובאמונה שדברים קורים כל הזמן.
אשמח להתעדכן.
בהצלחות,
איציק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
אני במתח יום לפני הזריקה שאני צריכה לקבל
אובדן של מוטיבציה ואנרגיה לפעול
מחשבות שליליות בסופי שבוע עקב הקורונה
התמודדות עם ירידה במוטיבציה של הבן
לא מצליחה למצוא זוגיות ודכאון
מרגישה כלואה בחיים עם עצמי
חוסר כח לחנך את הילד להשקיע בלימודים
מה עושים כדי לטפל בדיכאון בערב?
בדידות בחגים ובסגר - איך אפשר לשפר מצב רוח?
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)