מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שלוםאני19/05/2013
איך מתנהגים עם אנשים שמספרים לי דבר בחייהם כמה וכמה פעמיים את אותו הדבר
ונתתי את דעתי בנושא שוב ושוב ,והם חוזרים לאותו לופ ולא מרפים מלצלצל
שוב ושוב
וזה מאוד מציק לי ,אם אחת כבר ניתקתי קשר
והיא לא מפסיקה לישלוח הודעות ולצלצל
ואחת שלחתי לקוצרית
אבל הטלפונים לא מפסיקים
מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום - תגובה
גרשון מורג19/05/2013שלום לך "אני",
אני תמיד בעד התנהגות ישירה ואמתית, אך בכל מקרה מכבדת.
האם ניסית לפנות לאותם אנשים ולהגיד להם, למשל, "אני שמחה שאת משתפת אותי בעניין הזה, אבל את כבר עשית זאת כמה פעמים וזה ממש מקשה עלי..."? בצורה כזאת את מביעה שמחה וכבוד לקשר ובאותה הזדמנות קובעת גבולות ונותנת ביטוי לרגשות שלך.
כנ"ל אם את לא מעוניינת להמשיך בקשר. לעשות זאת בצורה ברורה, אמיתית ומכבדת.
בהצלחה,
גרשון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגרשון שלום
אני19/05/2013יפה מה שאתה כותב ניסתי את זה כמה פעמים ,הבחורות האלו איתי שנים מאוד מוכשרות וחכמות
אבל בתחום מסויים ''האהבה'' אין לא מבינות מספיק
אבל הן חושבות שכול פעם זה סיפור אחר
אבל זה אותה גיברת בשינו עדרת
וקשה לי להסביר להן ,כי הן לא במקום כזה בכדי להבין .הפחד שלהן מכישלון באהבה בזוגיות פשוט ,הרס להן כול חלקה טוב
אדם שחוזר על אותה טעות כמה וכמה פעמים ,לי כבר אין מה לעשות איתו
ומה גם שזה עושה אותי לא אוהבת את המצב שאני בדרך שלי מרגישה כמוהן
בלופ כי עשיתי כול מה שיכולתי עבורין ,ומתריד מאוד,ואני מרגישה פשוט מנוצלת ,שהן שומעות רק את עצמן
לפעמים אני מרגישה שהצורך שלהן לדבר ,פשוט גובל ברחמנות
אבל נמאס לי מהן
פשוט לא בא לי להיות נחמדה עד כדאי כך
אני מדברת על נשים ששנים סביבי
ואין לי בעיה לא לדבר איתן בחיים יותר
אין לי את הצורך הזה
פשוט לא יודעת את מיתנתקים
היו מצבים שצלצלו בדלת ללא רחמים לראות אותי ,ללא תיאום מראש
וממש מצבים לא נעימים
בכול מיני דרכים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגרשון שלום - תגובה
גרשון מורג20/05/2013שוב שלום לך,
הבנתי. אך גם לך לא יעזור אם רק תמשיכי להתלונן על ההטרדה מצד אותם חברות.
תרשי לצטט אותך מהודעתך האחרונה:
"אבל נמאס לי מהן
פשוט לא בא לי להיות נחמדה עד כדאי כך
אני מדברת על נשים ששנים סביבי
ואין לי בעיה לא לדבר איתן בחיים יותר
אין לי את הצורך הזה
פשוט לא יודעת את מיתנתקים"
אני מפנה למשפט האחרון בתגובתי הקודמת, לאמור, אם את לא מעוניינת בקשר, להבהיר להן את העניין בצורה חד-משמעית ותקיפה אבל תמיד מכבדת!
זכרי: אדיבות וכבוד אינן גורעות מהאומץ.
בהצלחה,
גרשון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה גרשון
אני23/05/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרוצה לשתף אותך בנושא
אני25/05/2013גרשון שלום
למדי הרבה מימיך,ופיתרתי תשובה לנושא שלי
עם הבחורות האילו
ואז הגעתי למסכנה ,[כמו שענית לי ]
שזה אומר אנשים שואלים אומרים דברים והם לא מאה אחוז אמיתיים עם הדבר
אז אני מעמידה אותם במקום ,ולא נותנת להם את התשובות והכילים שהם רוצים
ככה הם לא שואבים מימני את הכוח
וזה פשוט מעולה
והפידחה שלהם ,ואני לא מעליבה ולא פוגעת פשוט דורשת כינות ואמת
ולרוב הבחורות אין את זה
שזה משאיר אותי בשקט ובשלווה
והן לא מסוגלות לחיות באמת
ולא מגיע להן יחס .
איפלו הייתה אחת שלא רצתה לדרוך על האמת ''חיי הסרט'' אז בכדי שתעזוב אותי אמרתי לה רוצה להתערב על אלף ש''ח על זה ,היא לא רצתה
גם סוג של להוריד אותה מימני
בקיצור גרשון יקר עזרת לי מאוד
ידעתי איך להסתכל על התשובה שלך כי יש בי הרבה כנות ,ואני ממש טובה ויותר מידי טובה לסביבה
ומהיום יש שינוי גדול בזכותיך
שאתה זה אני ואני זה אתה
אם כולם ידעו את זה היה טוב בעולם
שבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגרשון היקר
יונית05/06/2013שלום
שאלה נוספת אני בדילמה
בדרך כלל אני אוהבת לתת לעזור ללא תמורה אישית מצידי
יש אנשים שמודים על הדבר ,ועושים אם זה הרבה
ויש אנשים שמבקשים ללא נימוס מינמלי [כמו שלום] מבקשים אותי ולא מנומסים כלל
כמובן שאני אשמה בזה שנתתי להם ללא תאי או ללא יסורים, מהר מהר רק שלא יסבלו
שאני מגיעה למצב כזה אני מחליטה ,לנתק קשר ללא הסבר או להסביר שחוסר נימוס שלהם ,לא מצדיק את היחסים שלנו
הדילמה היא מתי כדי לעמיד אדם במקומו?
כי מצד אחד יש לי הרבה סבלנות וסובלנות ,ואני לא מחפשת בהתחלה ''כבוד'' אלא רצון טוב לעזור
ועקב הרצון הטוב שלי לעזור לזולת ,וממש אני לא זקוקה לשלום שלהם או למה נשמע
אני מבטלת את עצמי
אז מה לעשות מה התחלה לידרוש מהם להתנהג בנימוס??
ואפילו שזה נימוס זה רק בכדי לקבל משהו
זה למה זה מיותר לעשות גם מצד אחד
אז שוב מה לעשות ,לעזור רק למי ''שבא לי טוב''??
ואז המצפון שלי לא שקט....
תאזן לי את הבעיה בבקשה
תודה לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגרשון היקר - תגובה
גרשון מורג09/06/2013יונית יקרה,
נראה שאת מישהי שבאמת מעניקה או נותנת מכל הלב ועל זה מגיע לך הערכה רבה וכל הכבוד!
"נתינה" היא למעשה פעולה שמתבצעת ללא חשבונות וללא תנאים, ואת אומרת שכך בעצם את נוהגת. אך בכל מקרה חייבים להבהיר שאין "חובה של נתינה", אנו נותנים מרצוננו החופשי ואם משהו מפריע או פוגע בנתינה שלנו, בזכותנו להגיב על כך.
אז תכל'ס: את כותבת "ממש אני לא זקוקה לשלום שלהם או למה נשמע" אבל לי זה לא נשמע כך, כי מצד שני מאד מפריע לך חוסר הנימוס של אותם אנשים שאת עוזרת להם.
אז מה לעשות?
את לא צריכה לבוא אליהם בטענות ולתקוף אותם על התנהגותם, אבל את יכולה בצורה מנומסת ומכבדת להביע מה מפריע לך!
למשל: לא חייבים להגיד "למה אתה לא אומר לי "שלום"???" (במיוחד בטון כועס...)
אפשר להגיד: "אתה יודע? מאד מפריע לי כאשר לא מברכים אותי ל"שלום". אפשר לבקש ממך שנתחיל תמיד את השיחה שלנו בברכת "שלום!"?"
ואם אותו אדם לא מוכן להיענות לבקשתך, זכותך לשקול האם להמשיך או להפסיק את נתינתך.
זה לגמרי לגיטימי.
בקיצור, יונית, את לא צריכה "להעמיד אדם במקומו", אבל את יכולה (וזו זכותך!) להביע בפניו את הרגשתך לגבי העניין. במיוחד אם זה דבר הפוגע או מפריע לך במיוחד. אבל זכרי: תמיד להביע את רגשותיך מהמקום שלך ותמיד בצורה מנומסת ומכבדת.
מקווה שעזרתי לך.
יום טוב!
גרשון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגרשון יקר
יונית10/06/2013כן כן עזרת לי מאוד מאוד וריגשת אותי מאוד ,בזה שאתה ממש טוב בהכול [בהבנה ,בנסיון ,בידע]
רוצה להודות לך ,שולחת לך הצלחה רבה בהכול מהכול.
בילעדך לא הייתי מצליחה .
צמחתי מהתשובות שלך ממש .
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהואוו גרשון
יונית10/06/2013מכוון ואתה כזה כנה ,אני ממשיכה לכתוב
ישבתי וחשבתי טוב טוב בנושא
ואז.....
הגעתי למסכנה שלפעמים אני ברגישות רבה מהטוב שבעולם
ואז מגיע מישהו לא ''מנומס'' ואני ממש לא רוצה את השלום שלו
וברגע שהסביר לו שאני גם ''אדם'' רגיש ....וצריכים להיות מנומסים
הוא נהפך להיות מנומס [שאז הוא מבזבז לי חצי דקה ''במשחקי נימוס''
ומה גם עוד הוא נתקע ומגמגם בדיבור [בכדי לקבל את מבוקשו]
ואז אני מעבירה לו הרגשת ביטחון שישתחרר, [שואלת אותו בנושא של הבעיה שלו ,והוא משתחרר ומדבר ושואל,ופותרת את הדבר מהר וטוב ]
המצב הזה קורה לי בחיים גם מבלי שאני ''דורשת נימוס ''
כי לפעמים אני לא יכולה לענות להם על הדקה שיש להם כול סוג של בעיה
ואז שאני לא עונה הם נהפכים למאוד מנומסים,כפי שכתבתי
ועכשיו אני מדברת עם עצמי ,אז מה את רוצה ?
איזה ''סוג של רגש'' [שזה כולל נימוס]מימקום שהוא לא אמיתי [ומבזבז לך את הזמן][לא לא ממש לא ]
את רוצה שכולם יאהבו אותך על החוכמה שלך[לא לא זה כמו להתאהב ברופא שלי ..]
הנתינה שלי היא ללא תנאי נכון ,אבל אין דבר כזה ... חקרתי וגילתי שיש שם מעבר
כן אין תנאי בנתינה שלי ,אבל יש עיניין בנתינה שלי ההצלחה שלי בליגרום לאדם לחיות בשלום ובטוב ,עם הבחירות שהוא עשה ,ובמצב שהוא נמצא .
ואני יונית המקסימה ורגישה ,שמבטלת את עצמה ,ולא רוצה לבזבז ולמתוח את הצד השני ,שהוא נמצא בבעיה
בזה אסיים גרשון יקר אתה לא חייב לענות ,ללופ של החיים שלי ,כי זה מעגל אין סופי ..
כנראה שזה שוב מתחיל מהתחלה ,שאני ברגישות רבה מהעולם ...[ועליתי על התשובה]. הלך לי לשבת על אבן לבד ולהנות מהרגע ולהחזיר לעצמי את הכוחות שחילקתי לזולת ...
ואסיים כמו בהתחלה ואוו גרשון...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהואוו גרשון - תגובה
גרשון מורג10/06/2013תודה רבה על המילים החמות שלך, יונית.
אכן את מקסימה ורגישה ואין צורך בחלק השני של המשפט.
אני מאחל לך שתמשיכי להיות מקסימה ורגישה ושתיהני מהרבה נתינה וגם קבלה.
הרבה בריאות, שמחה, אהבה והעיקר שקט נפשי.
בהצלחה,
גרשון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגרשון יקר
יונית27/06/2013הגעתי לשלמות בזיכותך
ששלמות זה -לחיות טוב עם כל מה שסובב אותי בלא מובן המילה .
מבלי שזה יפגע בי .
לעבור את זה בחוויה טובה ונעמה
כי לימדת אותי איך לדרוש את הכנות מהצד השני וזה הבסיס
מבלי לפגוע באיש .
שתהיה לך שבת שלום
אתה ממממשהו... טובבב...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
אני במתח יום לפני הזריקה שאני צריכה לקבל
אובדן של מוטיבציה ואנרגיה לפעול
מחשבות שליליות בסופי שבוע עקב הקורונה
התמודדות עם ירידה במוטיבציה של הבן
לא מצליחה למצוא זוגיות ודכאון
מרגישה כלואה בחיים עם עצמי
חוסר כח לחנך את הילד להשקיע בלימודים
מה עושים כדי לטפל בדיכאון בערב?
בדידות בחגים ובסגר - איך אפשר לשפר מצב רוח?
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)