מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מטרותזוגי24/05/2013
שלום רב,
יש לי כמה מטרות בחיים, אחת מהן היא זוגיות השנייה קריירה, אני חושבת ששתי המטרות האלו דורשות חברים , קשרים, דבר יש במיעוט וגם מאוד מאוד קשה עבורי, אפשר לומר שאני לא ממש מעוניינת בזה ומעדיפה את הלבד, אין לי כח לצאת גם לבילויים וכאלה, לפעמים זה יכול להיות נחמד, אבל זה דורש ממני טונות של השקעה נפשית שאני לא בנויה לה...כי ככה גדלתי וככה חייתי את החיים שלי עד כה, טוב לי יותר בזוג ואז אני נפתחת ופורחת, אבל בלי זה...זה תמיד לבד, ותמיד התקשתי בזה, אני כבר לא מנסה לפתור את זה,ואמנם אני יכולה ליצור עוד חברויות אם אתאמץ השאלה אם זו מטרה עקרונית , השאלה אם צריך יותר מ2-3 חברים של "מידי פעם" ולצאת הרבה בשביל ליצור את המטרות העיקריות ז"א זוגיות וקריירה. אשמח לדעתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מטרות - תגובה
איציק יצקן25/05/2013יקירתי,
את מתארת מחשבות טורדניות שעוברות בראשך. וכשיש מחשבות טורדניות תמיד יעלה רעיון בראש כגון: "אני חושבת ששתי המטרות הללו דורשות חברים".
אני רוצה לחדש לך שכאשר באמת תרצי זוגיות (או עבודה) ותרגישי ראויה לכך - תמצאי את עצמך במיידית עושה את הדבר הנכון - עם או בלי חברים".
לכן, לפני הכל העצה שלי היא לעבוד יותר על הצד של ה-ת-ש-ו-ק-ה לבן זוג (או עבודה) ולהרגיש שאת ראויה להכניס אהבה לחיים ויותר מכך - יש מי שמחכה לאיכויות לשלך.
לגבי דרכים לפתח תשוקה ולהשתחרר ל"ראוי" - אני אשמח לשמוע את תגובתך ומשם להמשיך הלאה.
בהצלחות,
איציק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן, אני אגיד לך למה
זוגי26/05/2013למה אני חושבת ככה...
פעם אמרו לי...תהיי איך שאת- והכל יסתדר, תאהבי את עצמך-והכל יהיה טוב,
זוגיות לא קשורה למראה, לא קשורה לחיצוניות ועוד כאלה.
אבל עברו השנים ככה בבדידות עד שהחלטתי לעשות שינויים, כל פעם שעשיתי שינוי פיזי, כמו למשל שינוי ביגוד, דיאטה, וכאלה...חיזרו אחריי יותר, לא רק...אלא שכשיצאתי והכרתי אנשים הם הכירו לי אנשים אחרים.
אז אני מבולבלת קצת, זה נכון שבתוך תוכי היתי רוצה להאמין ואולי אני באמת מאמינה שכשאתה אוהב את עצמך כל השאר לא חשוב, אבל בתכלס המציאות מראה לי אחרת, היא מראה לי חומריות בעיקר ושהבטחון עולה בעקבות החומריות והכל די הצגה...אז אני תוהה.
יש לי תשוקה עזה לזוגיות, אני מודה שלא היתי פנויה ריגשית כי חויתי משהו לא חיובי, אבל בחצי שנה האחרונה אני באמת נפתחת ומנסה ויש לי כח רצון לזה ואני מנסה לצאת לדייטים ויוצאת...אבל זה דרך אתר הכרויות, ובוא נאמר שם...זו בעיה, כי היום זה פייסבוק...ורואים בפייסבוק שאין לי חיי חברה (בסטנדרטים של פייס זה ככה) אז אולי זה משפיע אני מניחה וזה יוצר רושם כיביכול דכאוני או מה שזה לא יהיה, בקיצר.התחלתילעשות תרגילי דמיון מודרך כדי להפתח אבל אני באמת תוהה...למה זה לא זז ומתקדם. אשמח לכל טיפ.תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן, אני אגיד לך למה - תגובה
איציק יצקן26/05/2013יקרה,
את מדברת על הכושר המוכח שלך לחולל בעצמך שינוי פיסי (ירידה במשקל). את מבורכת בכלי מעשי חשוב: ביכולת לחולל שינוי. ללא ספק יגיע הזמן בו תשתמשי בו בצורה מושכלת. ובינתיים, לפי דברייך, כנראה שיש צורך בכלי נוסף, מ-ק-ד-י-ם, והוא ה-א-מ-ו-נ-ה הפשוטה והאמתית. שתי דוגמאות שאת מעלה מלמדים אותי היטב אודות הלך הרוח שלך וכדי להסביר לך את כוחה של האמונה לחולל בחייך מציאות חדשה, אשתמש בדוגמה של הפייסבוק: את אומרת ש"אני מאמינה שאני ראויה אבל בתאכל'ס המציאות מראה לי אחרת: רואים אותי בפייסבוק שאין לי חברים ואז לא מתקרבים אלי כי'למה להתחבר למי שאין לה חברים?' " . שימי לב שאת מדברת על מה ש-א-ת ח-ו-ש-ב-ת שהוא הדבר שאת מאמינה שהוא מקדם או עוצר זוגיות. ומה קורה עכשיו? איך אמונה כזאת משפיעה על המציאות? אמונה כזאת היא מעין נבואה שמגשימה את עצמה - כי טיבעה של אמונה היא שהיא מייצרת ה-ת-נ-ה-ג-ו-ת ובהתנהגות שלך את משדרת בדיוק את הלא רצויה/ראויה (כי אין לך חברים) ויתרה מכך את אומרת שזה כלי שאין לו שימוש אצלך ולכן את ממילא לא מגיעה למטרה שלך.
עכשיו יש לך שתי אפשרויות: ללכת בעקבות מה שאת מאמינה כמקדם זוגיות ולאמץ אותו, ז"א להתחיל כ-ן להיות פעילה בפייסבוק, לרכוש חברים וכדומה, או (אפשרות שנייה) להתעלם מהפייסבוק ולנסות להגיע לזוגיות על ידי כך ש-ת-א-מ-צ-י א-מ-ו-נ-ה א-ח-ר-ת שכן עובדת בחיים.
אם את מבינה מדבריי איך האמונה עובדת ואם את מסכימה לכך - כתבי לי ואז נוכל ללכת שלב אחד הלאה והוא ל-מ-צ-ו-א ו-ל-ה-ג-ד-י-ר את האמונות החדשות שלך, אלה שבאמת תומכות במציאת זיווג.
כתבי לי את עמדתך ונוכל להמשיך הלאה.
בהצלחות,
איציק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקיי
זוגי27/05/2013אני אדם ספקן, אבל אני מנסה באמת לשנות, איזו אמונה אני אמורה לאמץ....אשמח להבהרה, תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקיי - תגובה
איציק יצקן27/05/2013שלום,
ראשית צריך להבין שגם משפט קצר כמו "אני אדם ספקן" הוא משפט שמבטא אמונה. במקרה הזה האמונה היא תפיסה עצמית לא חיובית שאומרת שאת אדם ספקן ולא מאמין. זה מה שאת נוהגת לחשוב על עצמך. בכוחה של האמונה הזאת למנוע ממך לראות שדברים יכולים לקרות בעולם הפרטי שלך ו/או בכלל.
אבל, מכיוון שקצת הכרתי אותך ממה שכתבת עד כה - אני מטיל ספק בספקנות שלך. אם תעברי כמוני על מה שכתבת לכולם - תגלי, למשל, שסיפרת כי הצלחת לרדת במשקל. אז האם אפשר לומר שכן קורים דברים בחיים?
עכשיו נסי להיזכר מה חשבת לפני שהתחלת בתהליך הורדת המשקל. היזכרי במשפט אחד או שניים (המבטאים רעיון) שחשבת לפני התהליך.
ספרי לי ונמשיך.
בהצלחות,
איציק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאמת
זוגי29/05/2013יש דברים בגו, אני מתכחשת לזה, אבל זה לגמרי מכח האמונה, וזה אחד ה"ניסים" שקרו לי כך אפשר לומר עד היום קשה לי להסביר איך זה עבד או עובד, ואני לצערי לא מצליחה לחזור למקום הזה והפכתי לאדם ספקן עם השנים. זה לא ה"נס" היחידי שקרה לי למען האמת. אני מודה שאני שם ופה כל הזמן בין האמונה לספק. אבל אפשר לומר שעברו כמה שנים מאז הניסים הגדולים ומאז ישנה תקיעות איומה, זה כאילו שמשהו בכח הצעירות, התמימות מניע אותך למקומות כאלה...וככל שאתה מזדקן או מתבגר דברים נעשים הרבה יותר קשים ומורכבים, מכח החיים.אני לא יודעת להסביר,אולי אתה מעמיס על עצמך עוד ועוד אחריות, עוד ועוד מחשבות, דאגות ופחדים, שאתה צעיר זה קל הרבה יותר, הבורות יכולה להיות ברכה. אין לי את כח האמונה שהיה לי, אפילו שאני מתאמצת. ויש דברים כמו למשל מבנה אישיותי שזה אומר חוסר יכולת להתחבר- שלא משנה כמה עבדתי עליו- לא עבר וזה לא עזר, ז"א יש דברים שפשוט נשארים כפי שהם וכח האמונה לא נוגע ולא מגיע.ומשם חוסר הבהירות והספקנות באים, אני לא מבינה איך בחלק מהדברים זה עובד ובחלק זה ממש לא...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאמת - תגובה
איציק יצקן29/05/2013יקרה,
איך ניסים מתקיימים (ואיך לפעמים חלומות מתגשמים)?
הניסים שקורים לך באים מהמקום הלא מודע שבך, מההרגלים הפנימיים שלך בהם את יודעת לסמוך על עצמך. הניסים הם א-ת לגמרי.
למרבה הפרדוקס, אם את רוצה יותר ניסים בחיים שלך את צריכה לוותר על דבר אחד - הספקנות, כי הרגלי הספקנות היא האויב הגדול ביותר של הלא מודע. והנה שוב הגענו לסוגיית האמונה: כי ספקנות ? אמונה. הספקנות היא מתכון ברור למניעת ניסים והאמונה היא הדלק לחולל ניסים.
אני מעודַד מאוד מכך שאת כותבת "אני שם ופה כל הזמן בין האמונה לספק" לכי שלב אחד הלאה והיפרדי מהספק: למשל מהמחשבה שככל שאתה מזדקן הדברים הופכים קשים יותר. רוב הזקנים יגידו לך שדווקא עם השנים יש להם ניסיון רב יותר שמאפשר לדברים להיות קלים יותר.
לגבי הבורות - אכן, לעתים נכון להיות בור - בלהשתחרר מכל מיני מחשבות "חכמות" ש"החיים קשים". לשחרר ולהאמין, וכמו שאמרתי - לעזור ולאפשר לניסים לקרות מתוך אותו המקום שהם קרו.
דבר נוסף שלוקח ממך אנרגיות הוא זה שאת מעליבה את (מבנה) האישיות שלך שהוא כאילו רע ולא יוצלח: ומהי האישיות שלך אם לא הלא מודע שלך שממנו באים הניסים. כמו שכתבתי לעיל כי הספקנות היא האויב הגדול ביותר של הלא מודע - תארי לך שהבוס שלך בעבודה היה "יורד" עליך כמו שאת "יורדת" על האישיות שלך (מה שקראתי לו הלא מודע שלך): האם הייתה לך יכולת לעבוד? להגיע להישגים? להוציא תוצרת איכותית? אם כן, ראי עד כמה האמונה שלך או חסרונה יוצרים לך מציאות שהיא אחרת ממה שהיית רוצה.
לסיום, אני מציע לך: הפסיקי להתאמץ והתחיל לפעול באומץ, לתת "כאפה" לספק, ולגשת לאמונה בעצמך (שכבר קיימת בך) לומר את דבריה.
וכדי להיות פרקטי אני חוזר לנושא העיקרי - הנושא ה-ז-ו-ג-י: אני מציע לך שבמכתב הבא תכתבי את כל התכונות שאת רוצה שיתקיימו ב"זוגי" שלך לעתיד: אישיות, מראה, התנהגות ועוד. משם נמשיך הלאה.
בהצלחות,
איציק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
זוגי31/05/2013" כי הרגלי הספקנות היא האויב הגדול ביותר של הלא מודע" הספקנות עזרה לי בהרבה ולכן אני לא מסכימה עם זה, היא עזרה לי להתפקח ולהגיע להישגים משמעותיים ולהגן על עצמי במקומות מסוימים, אבל אני כן מסכימה שהאמונה צריכה לתפוס אולי באמת מקום יותר משמעותי בחיים שלי....
"למשל מהמחשבה שככל שאתה מזדקן הדברים הופכים קשים יותר. רוב הזקנים יגידו לך שדווקא עם השנים יש להם ניסיון רב יותר שמאפשר לדברים להיות קלים יותר. "
אני לא יודעת על איזה זקנים אתה מדבר, בד"כ רוב הזקנים ממש סובלים ומקטרים
אבל אני מבינה גם פה לאן אתה חותר, בסה"כ ככל שעובר הזמן יש דברים שפחות מזיזים לך כי אתה ראית ועברת דברים ..
אני יורדת על האישיות שלי כי זה טבעי אצלי זה המקום שבו גדלתי וניסיתי כל החיים לטפל בזה, אבל הגעתי למסקנה שזה חלק מהאישיות שלי, זה לא משהו שאפשר לשנות בכח,או ברצון....או שזה ישתנה או שלא. אני מקבלת את זה.
"וכדי להיות פרקטי אני חוזר לנושא העיקרי - הנושא ה-ז-ו-ג-י: אני מציע לך שבמכתב הבא תכתבי את כל התכונות שאת רוצה שיתקיימו ב"זוגי" שלך לעתיד: אישיות, מראה, התנהגות ועוד. משם נמשיך הלאה"
מישהו עם הומור, שנון, חכם , קשוב וסבלני, חיובי הרבה יותר ממני, שכיף להיות איתו, קל להיות איתו, מקבל אותי כמו שאני,יציב כלכלית,שאפתן, חזק, יציב נפשית ובריא, מישהו עם לב זהב, אבל לא יותר מידי נחמד לסביבה או לפחות במידה סבירה.טוב יש דברים ...דקויות שחבל בכלל להכנס אליהם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה - תגובה
איציק יצקן31/05/2013שלום יקרה,
כל הכבוד! את מאוד קשובה וכיף לעבוד איתך על ההתחדשות שלך.
אכן, יש תפקיד לספקנות: להתגונן ולשרוד בסיטואציות מסוימות, ולאמונה מקום משלה כדי ליצור. וכמובן החוכמה היא לדעת לבחור בזמן הנכון ולאזן ביניהן בתוך החיים.
"לשנות את האישיות שלי זה לא משהו שאפשר..." - זאת עצמה אמונה תוקעת. אבל מעבר לאמונה יש את המציאות ובמציאות את משתנה מבחינה תודעתית ואני מדבר ממש על ההתכתבות שלנו, על התשובות שלך.
הרשימה שלך מקסימה. תגיעי לרשימה של עשרים תכונות.
על הדרך הלאה לא אוכל לספר בפורום הזה כי לשם כך יש צורך בשיחה שתסגיר גם את האינטונציה שלך.
את מוזמנת לפנות דרך הפרטים הרשומים מטה.
בהצלחות,
איציק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
אני במתח יום לפני הזריקה שאני צריכה לקבל
אובדן של מוטיבציה ואנרגיה לפעול
מחשבות שליליות בסופי שבוע עקב הקורונה
התמודדות עם ירידה במוטיבציה של הבן
לא מצליחה למצוא זוגיות ודכאון
מרגישה כלואה בחיים עם עצמי
חוסר כח לחנך את הילד להשקיע בלימודים
מה עושים כדי לטפל בדיכאון בערב?
בדידות בחגים ובסגר - איך אפשר לשפר מצב רוח?
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)