מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- צומת דרכים עם עצמיאלי29/06/2013
אז אני אספר בקצרה על קונפליקט פנימי שלי עם עצמי
בן 26, באוקטובר אני אתחיל ללמוד בע"ה, עובד בעבודה קבועה.
לפני חודשיים ניפרדתי מחברה שלי שעד היום אנחנו כמו ידידים עדיין מדברים מה גם אנחנו עובדים ביחד שזה הכי גרוע מבחינתי.
חברים? נעלמו בזמן האחרון, זה היה נראה שהיה לי חברה כולם מתקשרים כל פעם מתעניינים וזה פתאום שנפרדנו אני ממש לבד. זה לא בגלל זה, אבל מרפי משחק פה חזק.
עכשיו, בא לי קצת להתנתק, לקום ולטוס חודשיים/שלוש לטיול. אבל אני לא יודע אם זה הדבר הנכון לעשות. עשיתי לפני שנתיים טיול של אחרי צבא לכמה חודשים.
מצד אחד, אין לי עם מי, אז אני צריך לחפש פרטנר, ומצד שני אני לא יודע אם שווה לסכן את מקום העבודה שלי. כי לא חושב שיביאו לי בכיף שלושה חודשים ללכת.
מצד אחד, אני חייב את החופש הזה לפני הלימודים, ומצד שני יש לי מין קורסים כאלה שאני לוקח שאני יכול להקפיא ועוד תחום שאני כרגע מפתח שהוא ישאר בהקפאה גם.
מה לעשות? איך לגשת לזה? תעזרו לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צומת דרכים עם עצמי - תגובה
איציק יצקן30/06/2013שלום אלי,
מתוך מכתבך אין ספק שאתה לוקח כבר בפועל החלטות חשובות בחיים. ולמרות שמהמכתב שלך משודרות שאלות שמהותן היא: "מה להחליט?" - אני יכול כרגע לברך אותך בגדול על ההחלטה ללמוד ועל התשוקה העזה לצאת לטייל. אם תשאל אותי - כבר החלטת לצאת לטייל. גם לגבי הפרידה מחברתך - אני מנחש שהיה לך חלק ב-ה-ח-ל-ט-ה הזאת, גם אם אתה לא מודע לכך.
השאלה שלך היא לא שאלה אלא כנראה הרגל של התלבטות (מניסיוני, בדרך כלל כשמרגישים שאותו מרפי משתעשע בחיינו, זה אומר שאני נתון להרגל של התלבטות). המטרה היא לוותר על ההתלבטות.
העצה שלי - להיות ישיר וכן עם אחרים ועם עצמך: החלטת לצאת לטייל - עשה זאת! אם באמת תרצה חבר לטיול - החבר כבר יופיע. אם לא - אז נאה יהיה לך לטייל לבד ולמצוא חברים רבים. גש ב-ה-ח-ל-ט-י-ו-ת לבוס שלך בעבודה ותאמר לו כי אתה אוהב את העבודה וכי אתה רוצה לצאת לטייל ורוצה לחזור לעבודה, אולי הוא ידרוש התגמשות ואתה תיענה לו אבל אם לא יאפשר - אז תצטרך לשקול מחדש האם מקום העבודה ה-ז-ה מתאים לך לשנים רבות קדימה. (אחרי הכל אתה עדיין לא לפני פנסיה...) . תחזור מחו"ל ללימודים עם כוחות מחודשים ו"יחטפו" אותך לכל עבודה אחרת (שם בת הזוג שלך לשעבר לא תהיה).
אם יש לך שאלות נוספות (או תובנות ממה שכתבתי) - אתה מוזמן לכתוב שוב.
בהצלחות לך,
איציק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
אני במתח יום לפני הזריקה שאני צריכה לקבל
אובדן של מוטיבציה ואנרגיה לפעול
מחשבות שליליות בסופי שבוע עקב הקורונה
התמודדות עם ירידה במוטיבציה של הבן
לא מצליחה למצוא זוגיות ודכאון
מרגישה כלואה בחיים עם עצמי
חוסר כח לחנך את הילד להשקיע בלימודים
מה עושים כדי לטפל בדיכאון בערב?
בדידות בחגים ובסגר - איך אפשר לשפר מצב רוח?
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)