מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מה הכי מתאים לי?אורי28/08/2013
שלום אני במקצועי גם מורה וגם גננת. עבדתי שנים עם נוער בסיכון במסגרת בלתי פורמלית ונהניתי לתמוך ולקדם את הילדים. הרגשתי שאני עובדת עם הלב בלי פוה עם נתיה משמעותית.
במקביל עבדתי עם ילדים בגיל הרך כגננת משלימה וגם שם אהבתי לאהוב את הילדים ולקדמם אך עם הצעירים בני ה 3 חשתי שאין לי גרוי קוגניטיבי.
שנה שעברה התנסיתי בבית ספר יסודי שוב אהבתי בכיתות א "להגיע" אל התלמידים אולם הייתי רק מורה מקצועית לא מחנכת כך שלא נשאתי את כל האחריות של חינוך כיתה .לא אהבתי את הצביעות של המערכת ברצונה לרצות את ההורים ואת כל דרך ההתמודדות של המערכת עם בעיות המשמעת כלומר מעבר לעבודה עם הילדים יש המון ברוקרטיה טופסולוגיה ועבודה בבית שאני לא אוהבת.
אני אוהבת לעבוד מהלב בדרך שלי להגיע ולהעצים את הילד ופחות לפעול לפי חוקים יבשים ובבית הספר הרגשתי שכמעט ואין באפשרותי להגיע לילד כפי רצוני בגלל הצורך להספיק את החומר ולא אהבתי את כל הטופסולוגיה של מכתבים להורים , מבחנים עבודות וכו..
אין באפשרותי להשאר רק עם נוער בסיכון כיוון שההכנסה בתחום לא ממש מאפשרת להתקיים רק בתור עבודה נוספת .
לכן האם מתוך כל האמור לעיל עליי להסיק כי פחות מתאים לי בית ספר ויותר גן ילדים?האם זה מעיד עליי שאני עצלנית ולא רוצה להשקיע בעבודה בבית ?
אני מרגישה לא בסדר שאחרות יכולות להתמודד עם כל המטלות הבית ספריות ואני לא .
מה דעתכם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה הכי מתאים לי? - תגובה
איציק יצקן29/08/2013אורי יקרה,
את מבורכת בכך שאת ערנית למה שאת עושה: את יודעת לא רק מה את אוהבת (ילדים בגיל גן ומעלה) ומה את לא אוהבת (טופסולוגיה) אלא גם ל-מ-ה את מתחברת לדבר האחד ולא לאחר (הבחינה הקוגניטיבית מעניינת אותך, בבית את רוצה להיות חופשיה וכן הלאה).
אין אף אחד שירוויח מכך שלא תעשי את מה שטבעי לך, שכן, מי שעובד מתוך מקום לא טבעי - בדרך כלל לא מביא ברכה: אם תעבדי בתוך מערכת חינוך שמצפה ממך שתרצי את ההורים (וכמובן שאין זה טבעי לך) - את תהיי חסרת סבלנות וכך ירגישו לא רק תלמידייך אלא גם בני משפחתך.
אני מסכים איתך שגן ילדים הוא כנראה המקום המתאים לך. כמובן שככל שיחלפו השנים - תתקדמי ותגלי עוד דברים בסביבה שלך ובעיקר בתוכך, אלה יראו לך עוד דרכים להתפתח בתוך הגן.
בהצלחות,
איציק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
אני במתח יום לפני הזריקה שאני צריכה לקבל
אובדן של מוטיבציה ואנרגיה לפעול
מחשבות שליליות בסופי שבוע עקב הקורונה
התמודדות עם ירידה במוטיבציה של הבן
לא מצליחה למצוא זוגיות ודכאון
מרגישה כלואה בחיים עם עצמי
חוסר כח לחנך את הילד להשקיע בלימודים
מה עושים כדי לטפל בדיכאון בערב?
בדידות בחגים ובסגר - איך אפשר לשפר מצב רוח?
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)