מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הלכתי לאיבוד....איפה האושר?07/10/2013
שלום ,
אני מחפשת זוגיות אבל הכל כל הזמן מתפקשש חשבבתי שאולי זה בגלל שאני גם נראת הרבה יותר צעירה מגילי וגם מרגישה צעירה אז יצאתי לדייטים עם בחורים צעירים ממני במעט הייתי בטוחה שיהיה לי חיבור יותר טוב איתם מאשר עם בחורים בגילי אבל התגלה שזה אותו דבר הכל זה בעית הגישה שלהם זה בכלל לא קשור לגיל הם מחפשים פשוט קשר מהיר וזורם בלי השקעה בלי רגשות סתם שתיהיה להם מישהי שתחמם את המיטה וזהו וקשר כזה ריקני לא מתאים לי......לגמרי הלכתי לאיבוד אפילו בחורים שיוצרים רושם טוב של בחורים טובים כביכול מתגלים גם כן עם אפס רצינות . מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הלכתי לאיבוד.... - תגובה
איציק יצקן09/10/2013שלום לך,
את מחפשת זוגיות ואת מתלוננת ארוכות על ה-ג-י-ש-ה שיש לבחורים מול נשים.
אותה ה"גישה" בה הבחורים (שאת היכרת) ניגשים לנשים/אלייך.
ואני שואל:
האם באמת כל הבחורים רק מחפשים מישהי לחמם להם את המיטה?
מה, אין אף בחור בעולם שיש לו "גישה" אחרת?
אין אף בחור שרוצה מישהי אינטליגנטית לשוחח עימה שיחה מרתקת?
אין אף בחור שרוצה, למשל, למצוא אמא לילדיו?
ברור שיש.
רק צריך לגלות אותם.
איך מגלים את הבחורים הטובים? (ה"טובים" הם אותם שבמקרה שלך יתאימו ל-ך)
קודם כל את צריכה להבין מה א-ת רוצה.
כשתביני מה את רוצה, כדי למצוא את אותם בחורים שאת רוצה - את צריכה להתעלם מהבחורים "הפחות טובים", אלה שאולי מחפשים רק מישהי לחמם להם את המיטה - ולנסות להבחין בבחורים הטובים.
ולהבחין בטוב אפשר רק מתוך "גישה" פנימית שלך שאומרת שבטוח שיש טוב בסביבה, שיש בחורים טובים כאלה מסביב.
וכדי להבחין בהם צריך לפעול מתוך נחת.
ואולי תגלי מתוך הנחת שלך שיש לא מעט כאלה ואפילו יותר מכך, גם בבחורים שעד היום ראית בהם לא יותר מנערי שעשועים - יש בתוכם תכונה שרוצה להעמיק. והם מחכים ליוזמה שלך ולביטחון שלך שיאפשרו להם להתבטא ולבטא את האיכויות העמוקות שבהם.
תתחילי בזה: בדייט הבא נסי להשקיף ב-נ-ח-ת על הבחור שלך, לחפש בו את מה את רוצה. וכך למצוא את האושר האבוד.
את יודעת מה את רוצה?
אם לא - יש גם לזה פתרון אימוני המאפשר התעמקות לעצמך. אבל בואי נעצור כאן ורשות הדיבור חוזרת אליך.
בהצלחות,
איציק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבחיפושים אחרי האושר האבוד.......
????09/10/2013אז יוצא שעלי נופלים רק הבחורים הרקובים ? אז אם זה כך איך אצליח למצוא לפחות אחד נורמלי? אני יודעת בידיוק מה אני רוצה בן אדם שיהיה לי נחמד ונעים בחברתו מה זאת דרישה כל כך גדולה? כל מה שחיפשתי זה בחור נחמד שיהיה כיף לצאת איתו ויהיו לנו דברים משותפים.....לדעתי זה באמת דרישות מינימליות לא?איך למצוא אותו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבחיפושים אחרי האושר האבוד....... - תגובה
איציק יצקן11/10/2013יקירה,
האם ראית מה כתבתי לך במכתבי הקודם?
כתבתי שהתנהגות נינוחה מצדך תוציא מהבחור מולך את התכונות שאת רוצה ממנו.
נסי לגשת בנחת לבחור שלך.
קודם כל התייחסי ל-ע-צ-מ-ך בכבוד ובנחת
נחת = ללא תלונות, ללא הלקאה עצמית, ללא העלבה עצמית.
כבדי את עצמך והוא יכבד אותך.
כך תכווני את הבחור שלך לכיוון שאת רוצה.
בהצלחות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבודה בדרך לאושר.......
איזה מסלול ..11/10/2013ראיתי את מה שכתבתה איציק, אתה לא הבנתה את הבעיה יש לי כבוד עצמי ואני לא מכניסה את עצמי לסיפורים שכאלו הבעיה שאלו הם ההצעות בשוק פנויים פנויות כיום אז ברגע שאני זורקת את ההצעות האלו כי הם גרועות אני מוצאת את עצמי שוב לבד.....אין פה לאמן את הבחורים לחשוב אחרת זה הכיוון שלהם וזה מה שהם מחפשים וככה רוב הבחורים הפנויים .....ככה שמה שהצעתה על תהליך האימון של הבחור לדרך חשיבה שתואמת לי זה בלתי אפשרי במצבים האלו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבודה בדרך לאושר....... - תגובה
איציק יצקן11/10/2013יקרה,
את חוזרת שוב ושוב על האמירה שזה עולם הבחורים ולכן אינך רואה שום פתח לתקווה.
ברור שבדרך הזאת תמשיכי להיות אבודה.
האמיני שיש בחורים טובים בעולם ויותר מכך, האמיני שאת ראויה לטוב. כך הסיכוי שלך להבחין בבחורים הטובים יגדל. משם הדרך אל החיבור קצרה.
בהצלחות,
איציק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבודה בדרך לאושר....... - תגובה
גרשון מורג13/10/2013שלום לך,
תרשי להוסיף כמה שורות מעבר לתגובות ולעצות המצוינות של איציק, הקולגה שלי.
כל אחד מאתנו רואה את המציאות דרך פרדיגמות (או בלשון אחרת, תבניות חשיבה). הפרדיגמות הללו מנהלות לנו את החיים כי הן מקבעות את החשיבה שלנו מלכתחילה ולא נותנות לנו לחשוב בצורה אחרת. כך, דרכן, אנו רואים וחווים את המציאות.
לכל אחד מאתנו יש פרדיגמות שמשרתות אותנו (עוזרות לנו בחיים) ויש פרדיגמות שלא. האחרונות מחבלות לנו בחיים ואם אנו לא נוותר אליהן ונחליף אותן בפרדיגמות חיוביות אחרות, נמשיך לסבול מהמצב שיצרנו (ובדרך כלל גם נאשים את כל העולם ואשתו חוץ מאת עצמנו) ולא נתקדם אפילו מילימטר אחד לקראת שינוי.
כפי שראיתי בהחלפת התכתובות בינך לבין איציק, יש אצלך מספר פרדיגמות (שוב, תבניות חשיבה) שאינן משרתות אותך (עובדה..!) והייתי ממליץ מאוד להחליפן על מנת לתת מקום לשינוי.
יקירתי, אנחנו לא יכולים לשנות אחרים. אנו יכולים לשנות רק את עצמנו ודרך השינוי שלנו אולי נצליח לשנות אחרים או את המצב.
אי לכך, נא לבדוק היטב-היטב מה את משדרת (אולי לא במודע, אולי רק במחשבה) שממגנט אליך את אותם בחורים שעליהם את מדברת.
כל זמן שתחשבי ש"כל הגברים אותו הדבר" את תראי רק את זה וזה מה שתקבלי.
אולי את לא מספיק ברורה במסרים שאת נותנת (לפני הדייט או בזמן המפגש)?
אולי הפחד הכבד הזה מ"להיות לבד" משדר משהו בעייתי? ולמה לפחד כל כך?
כפי שאמרתי, תבדקי את ע-צ-מ-ך היטב כי זה הדבר היחיד שאת יכולה לשנות.
אני בטוח שאת בחורה נ-פ-ל-א-ה שרק צריכה לתת צ'אנס ליופי הפנימי שלה לצאת החוצה. זה מה שאני קורה בין השורות....
קדימה לעבודה. העולם מחכה לך.
בהצלחה,
גרשון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
אני במתח יום לפני הזריקה שאני צריכה לקבל
אובדן של מוטיבציה ואנרגיה לפעול
מחשבות שליליות בסופי שבוע עקב הקורונה
התמודדות עם ירידה במוטיבציה של הבן
לא מצליחה למצוא זוגיות ודכאון
מרגישה כלואה בחיים עם עצמי
חוסר כח לחנך את הילד להשקיע בלימודים
מה עושים כדי לטפל בדיכאון בערב?
בדידות בחגים ובסגר - איך אפשר לשפר מצב רוח?
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)