מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- איזה מין הכוונה אני צריכה?שרית18/08/2014
היי אני עושה טיפול קואוצינג (אני החניכה) ואנחנו בשלב של קביעתה ייעוד שלי בחיים (חלק שמאוד היה לי קשה בגלל הרבה מחשבות סותרות) וגם הייתה התייחסות לצד השלילי באישיות ופתאום אני מוצאת מלא תכונות שהייתי רוצה לשנות ואני חושבת מה זאת אני??
זה לא מי שאני רוצה להיות. אני מתעדכנת באינטרנט בכתבות, הרצאות וכו, ומוצפת במידע כך שבפועל אני די הולכת לאיבוד. מבולגנת פיזית וגם במחשבות בראש לא מצליחה להניע את עצמי לפעולה כאילו אין לי מוטיבציה לדבר ולא מאמינה בעצמי. מה ניתן לעשות כדי לשנות את המצב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איזה מין הכוונה אני צריכה? - תגובה
איציק יצקן18/08/2014שרית יקרה,
הפתיחות שלך היא תכונה מעולה.
הדיאלוג הפנימי שלך הוא מפותח את כל הזמן משוחחת עם עצמך. אגיע לזה בהמשך.
הפתרון הפשוט עבורך הוא להביט במכתב שכתבת בעצמך ככלי לבנייה והכלים הבונים את חיינו הם כלים חיוביים. החשיבה אמורה להיות חיובית והיא תוליד עשייה חיובית. כך תמצאי את מה שאת רוצה לעשות ואת המקום בו תהיי בעתיד.
קחי את המכתב שכתבת וחפשי בו את הדברים המדברים בשפה חיובית. בנוסף הפכי את הדברים המדוברים בלשון שוללת לדברים בלשון חיובית.
כאמור - אלה הכלים שלך.
הנה אני עושה עבורך עבודה על כמה משפטים:
בודדתי את "אנחנו בשלב של קביעת הייעוד שלי בחיים"
"ופתאום אני מוצאת מלא תכונות שהייתי ר-ו-צ-ה לשנות" ו"אני חושבת מה זאת אני "
את שואלת - מה ניתן לעשות כדי לשנות את המצב? התשובה היא פשוטה: להבין שהכול מתחיל באמונה שלך בעצמך.
הדרך שלך לחזק את האמונה בעצמך מתחיל במנוע המפותח אצלך: השיחה הפנימית שלך - התחילי להתייחס לעצמך באופן מכובד. דברי אל עצמך במילים יפות, שבחי את עצמך על הדברים הטובים וכמובן שבחי את עצמך כאשר את מוצאת את עצמך שוהה בסצנות יפות, רואה סביבה יפה, טבע יצירה של אדם.
התחילי עם זה ושתפי אותנו בחוויות.
בהצלחות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
אני במתח יום לפני הזריקה שאני צריכה לקבל
אובדן של מוטיבציה ואנרגיה לפעול
מחשבות שליליות בסופי שבוע עקב הקורונה
התמודדות עם ירידה במוטיבציה של הבן
לא מצליחה למצוא זוגיות ודכאון
מרגישה כלואה בחיים עם עצמי
חוסר כח לחנך את הילד להשקיע בלימודים
מה עושים כדי לטפל בדיכאון בערב?
בדידות בחגים ובסגר - איך אפשר לשפר מצב רוח?
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)