?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ?
    יוני
    18/04/2008

שלום,
    רציתי לדעת איך הקאווצ'ינג עובד?

כשאני עולה לבמה אני נורא חרד,רועד פיזית ולא מבין לפעמים כלום,מדברים ואני לא יקשיב
    הקליטה שלי לא טובה זה קשור?
    ואיך ניתן לטפל בזה בקאוו'צ'ינג?

עוד משהו,
    אני מוצא את עצמי הרבה פעמים שיש לי המון משימות ואני לא ילך לעשת אות כמו לקרוא מחזה,לזכור בע'פ להכין שיעורים אני נורא ככה.
    לעומת לשמוע מוזיקה להיות באינטרנט
    איך אפשר לטפל בזה? ומה זה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ?

הוספת תגובה

• אימון בצעדים קטנים

דפנה סלען
    19/04/2008

היי יוני
    יש חלק במוח שלנו שנקרא אמיגדלה - אותו חלק שפועל כשאנחנו במצב של חרום. זה חלק שמגן עלינו ומגיב בצורה אוטומטית. למשל אתה רואה משאית שמתקרבת במהירות מולך אתה תברח ממנה (FLIGHT) - תאר לעצמך שהמוח היה עכשיו חושב מה האופציות? מה אני עושה עכשיו? וכו' - המשאית הייתה כבר דורסת אותך-לא עלינו. לכן החלק הזה שומר עלינו. הוא מפעיל מנגנון אוטומטי להגנה.
    למה זה קשור? כי אותו חלק לעיתים מזהה מצבים שאינם מצבי חרום כמצב חרום ואז פועל!
    ההרגשה של השיתוק ( FREEZE) שאתה חווה מהאמיגדלה שלך! יש זיהוי שאתה במצב חרום ולכן יש פעולה אוטומטית. מה שצריך לעשות זה לעקוף את האמיגדלה. איך עושים את זה? עושים פעולות קטנות שלא מלחיצות אותך בהקשר לדבר הגדול שמלחיץ אותך ומתאמנים עליהן - "צעד קטן לשינוי גדול". במקרה שלך אני מזמינה אותך לעשות תרגולי הופעות - כלומר להופיע לבד בחדר - אחר כך להופיע מול אדם אחד שאתה יודע שהוא בעדך - לעשות את זה הרבה פעמים וכל פעם להגדיל את כמות האנשים או את כמות הטקסט שאתה מעביר באותה הופעה. כך כשיגיע הרגע הגדול האמיגדלה לא תזהה את זה כמצב חרום ואתה לא תהיה במצב של FREEZE
    הטכניקה הזו היא טכניקה אחת מיני רבות שאני מפעילה באימון. תהליך אימון - כשמו כן הוא - בן היתר, אנחנו מאמנים חלקים בנו שאנחנו רוצים לשפר כדי להתקדם למטרה שהצבנו לעצמינו.
    חג שמח
    דפנה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו