מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ?יוני18/04/2008
שלום,
רציתי לדעת איך הקאווצ'ינג עובד?
כשאני עולה לבמה אני נורא חרד,רועד פיזית ולא מבין לפעמים כלום,מדברים ואני לא יקשיב
הקליטה שלי לא טובה זה קשור?
ואיך ניתן לטפל בזה בקאוו'צ'ינג?
עוד משהו,
אני מוצא את עצמי הרבה פעמים שיש לי המון משימות ואני לא ילך לעשת אות כמו לקרוא מחזה,לזכור בע'פ להכין שיעורים אני נורא ככה.
לעומת לשמוע מוזיקה להיות באינטרנט
איך אפשר לטפל בזה? ומה זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אימון בצעדים קטנים
דפנה סלען19/04/2008היי יוני
יש חלק במוח שלנו שנקרא אמיגדלה - אותו חלק שפועל כשאנחנו במצב של חרום. זה חלק שמגן עלינו ומגיב בצורה אוטומטית. למשל אתה רואה משאית שמתקרבת במהירות מולך אתה תברח ממנה (FLIGHT) - תאר לעצמך שהמוח היה עכשיו חושב מה האופציות? מה אני עושה עכשיו? וכו' - המשאית הייתה כבר דורסת אותך-לא עלינו. לכן החלק הזה שומר עלינו. הוא מפעיל מנגנון אוטומטי להגנה.
למה זה קשור? כי אותו חלק לעיתים מזהה מצבים שאינם מצבי חרום כמצב חרום ואז פועל!
ההרגשה של השיתוק ( FREEZE) שאתה חווה מהאמיגדלה שלך! יש זיהוי שאתה במצב חרום ולכן יש פעולה אוטומטית. מה שצריך לעשות זה לעקוף את האמיגדלה. איך עושים את זה? עושים פעולות קטנות שלא מלחיצות אותך בהקשר לדבר הגדול שמלחיץ אותך ומתאמנים עליהן - "צעד קטן לשינוי גדול". במקרה שלך אני מזמינה אותך לעשות תרגולי הופעות - כלומר להופיע לבד בחדר - אחר כך להופיע מול אדם אחד שאתה יודע שהוא בעדך - לעשות את זה הרבה פעמים וכל פעם להגדיל את כמות האנשים או את כמות הטקסט שאתה מעביר באותה הופעה. כך כשיגיע הרגע הגדול האמיגדלה לא תזהה את זה כמצב חרום ואתה לא תהיה במצב של FREEZE
הטכניקה הזו היא טכניקה אחת מיני רבות שאני מפעילה באימון. תהליך אימון - כשמו כן הוא - בן היתר, אנחנו מאמנים חלקים בנו שאנחנו רוצים לשפר כדי להתקדם למטרה שהצבנו לעצמינו.
חג שמח
דפנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
אני במתח יום לפני הזריקה שאני צריכה לקבל
אובדן של מוטיבציה ואנרגיה לפעול
מחשבות שליליות בסופי שבוע עקב הקורונה
התמודדות עם ירידה במוטיבציה של הבן
לא מצליחה למצוא זוגיות ודכאון
מרגישה כלואה בחיים עם עצמי
חוסר כח לחנך את הילד להשקיע בלימודים
מה עושים כדי לטפל בדיכאון בערב?
בדידות בחגים ובסגר - איך אפשר לשפר מצב רוח?
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)