מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הצפההדר03/11/2014
אני צריכה למצוא את עצמי!הצהרות חיוביות וכאלה ועדיין אני לא מיישמת למרות שזה מול העיניים שלי כי בבוקר אני ממהרת וזה לא יוצא. זה שם ואני עדין לא מסתכלת על זה ממש. וגם מידע שיש לי אני לא בטוחה מה לעשות איתו. דימוי אידיאלי ואמונות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הצפה - תגובה
איציק יצקן06/11/2014הדר יקרה,
עיקר העניין אצל הוא לעשות סדר.
נתחיל בפשטות: באיזה נושא את לא מוצאת את עצמך?
אם יש כמה נושאים בהם את לא מוצאת את עצמך אז ספרי באיזה נושא את כ-ן מוצאת את עצמך?
כתבי לנו ונמשיך הלאה.
בהצלחה!
איציק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתייצבות?
הדר12/11/2014כמו מערבולת של רגשות שקשה לי לצאת ממנה. לא בטוחה מה אני רוצה לעשות בחיים כשמנגד מה אני צריכה לעשות ככה ששום דבר אינו חד משמעי. אני רוצה לכייף ולהינות מחוסר המחויבות ומצד שני חייבת לנהוג כבוגרת להחליט על מסלול מקצועי (מאוד מתלבטת), למצוא זוגיות (שרוצה אבל גם מפחדת שלא אמצה את הרווקות). להתמלא בבטחון ואהבה עצמית (תלויה בדעת הסביבה). יש איזשהו פתרון? אם בכל זאת הפתרון הוא רק דרך עוד בנאדם, הייתי רוצה מישהו זול עד סביר מבלי להתחיל ״מהתחלה״ אלא מהנקודה הנוכחית, יש המלצות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתייצבות? - תגובה
איציק יצקן12/11/2014הדר יקרה,
כמו שאמרתי, אם יש כמה נושאים בהם את לא מוצאת את עצמך אז ספרי באיזה נושא את כ-ן מוצאת את עצמך?
אני מחכה לשמוע באיזה נושא את כ-ן מוצאת את עצמך. משם נתחיל.
בהצלחה,
איציק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצאתי.?
הדר14/11/2014אני ודעת מה אני אוהבת. להתגנדר ולצאת לבלות. לקבל תשומי. אולי שם. התחברות לרגע אחד. למוזיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצאתי.? - תגובה
איציק יצקן15/11/2014שלום הדר,
זה יפה שאת יודעת ובעיקר אוהבת להשקיע כדי להבליט את היופי שלך ולצאת לבלות.
מה שאת קוראת לו "התגנדרות" הוא יצירה בעבור משהו משמעותי ל-ך.
זה מעולה שאת יודעת ליהנות ממוזיקה,
ובעיקר את מבורכת שאת יודעת להתחבר לרגע.
עכשיו נסי לדמיין עצמך נהנית מהרגעים שלך לא רק בבילוי אלא גם כיוצרת בחיים - בעבודה, בבית ובכלל במעגלים של עוד אנשים.
איך עושים את זה?
על ידי אימוץ היצירה כדבר מוביל בחיים.
היצירה היא היסוד לשמחה. היא מעוררת אנרגיה.
כדי לעורר את "דחף" היצירה עליך למצוא דבר/ים משמעותי/ים שאת אוהבת לעשות, שבשביל זה יהיה לך את החשק לקום בבוקר: למשל לעבודה בה תוכלי ליצור ולעזור, אדם אהוב שאת יכולה לעזור לו, לתת לו בעצמך תשומת לב ולעורר אותו נוכח תשומת הלב שלך להחזיר לך. לעבוד בשיתוף.
בתור התחלה אני מציע לך לכתוב לעצמך כמה שיותר דברים שאת אוהבת לעשות בתוך המעגלים החיצוניים לך.
כתבי אלינו בחזרה ומשם נמשיך.
בהצלחות,
איציק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה שאוהבת
הדר15/11/2014מה הכוונה למעגלים חיצוניים? אני מחפשת עבודה כעבודה זמנית עבדתי עד עכשיו במסעדה או עם ילדים אבל שתיהן עבודות פיזיות מתישות למרות שילדים חמודים מוזר לי שכל הפוקוס עליי אם אני צריכה להפעיל אותם. לרקוד אני אוהבת זה בשביל עצמי. אני אוהבת לכתוב אבל בזמן האחרון אני חסרת השראה ודי פסימית. אם אני מחפשת עזרה מכל מיני "מטפלים" כל אחד דופק מחיר שאני כלל לא רוצה לפנות אליו עוד. רציתי ליצור ספר שורשים למשפחה ולהנציח יקירים שנפטרו אבל עוד לא עשיתי עם זה כלום. רציתי להתחיל קצת לבשל או לאפות משהו חדש אבל עדיין לא לוקחת יוזמה. רציתי להקדיש לעצמי שעת יצירה אבל אין לי מושג מה ליצור. זה הרבה מסתכם ב"מה להתחיל".
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה שאוהבת - תגובה
איציק יצקן15/11/2014הדר יקרה,
את תצליחי במה שאת אוהבת וברגע שתהיי רגוע.
וצריך גם לעיתים להשקיע, כוחות, כסף, זמן.
כתבי רשימה של דברים שאת אוהבת לעשות. תשוקות לעשות דברים למען אחרים בטבעיות. לא רק דברים כמו ריקוד (אם כי ריקוד הוא דבר שאפשר גם לעשות עבור אחרים ולהרוויח כסף).
כתבי לי גם כמה דברים אודות עצמך: גיל, מצב אישי, מקום מגורים וכדומה.
משם נמשיך.
בהצלחות,
איציק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבשביל אחרים?
הדר16/11/201430רווקה מהמרכז.
למה דברים בשביל אחרים? עולה התנגדות. קשה לי לחשוב על זה ככה כי אני מנסה לחזק את עצמי ולצאת מהפוקוס שאני תמיד נותנת לסביבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבשביל אחרים ולמען עצמך! - תגובה
איציק יצקן16/11/2014הדר יקרה,
הכוונה היא להיכנס למעגל. לעשות משהו שאת אוהבת למען השמחה שלך ולשמחתם ורווחתם של אחרים. זה אמור להעניק לך סיפוק וכסף. זה יחזק אותך ויבסס את מקומך מול אחרים וכמובן שמול עצמך.
בתהליך אימוני יש דרכים לעשות את זה נכון: הכוונה היא לא לְרָצוֹת אחרים אלא ללמוד לִרְצוֹת רצונות ולהגשים אותם.
מחכה לתגובתך,
בהצלחות,
איציק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקצת בהרחבה
הדר04/12/2014תמיד הרגשתי לא רצויה וזה קורה לי כעת גם עם גברים. אלו שמעניינים אותי וברמתי עפים על עצמם כך שלי אין הזדמנות לעוף על עצמי. ואלו שיש להם אומץ או חוצפה וניגשים, מזכירים את האדם הקדמון. ולא אתפשר כי מגיע לי טוב. אני נראית טוב, רגישה וטובה ומוכשרת בדברים מסוימים, אז למה באים אליי על ה"יצורים"? ואני מרגישה דחויה ע"י אנשים כמוני? זו אני דוחה את עצמי? כי לא הבנתי איך... אני הרבה פעמים מנסה להשתלב, מרצה ומתקשה כי פוחדת מדחייה. אני חברותית ונעימה אז למה אני כל הזמן מרגישה בחוץ? "פעם לבד, תמיד לבד". 30 גיל מפחיד מנסה להתרגל, אני ילדה שחייבת להתבגר מהר ולהספיק מלא דברים שאפילו אין לי מושג מה הם אבל גם בא לי להשאר ילדה. אז גם חוסר בטחון/דחיה, אבא שנפטר שנה שעברה ופרידה מזוגיות ארוכה שהרגשתי בה לבד. זו שנת מהפך בחיי כנראה ואני די חוששת וקצת מתרגשת. אני לא בטוחה אם אני מתמודדת נכון, אבל אני ללא ספק משתדלת וכמהה לשינוי. להרגיש משמעות למצוא את התכלית שלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקצת בהרחבה - תגובה
איציק יצקן04/12/2014הדר יקרה,
את בסך הכל מנתחת את עצמך לא רע, ועדיין לא מצאת את הכוחות איך למלא את הכמיהה הפנימית הלגיטימית שלך לחיות חיים מלאים ומספקים. את מתארת שאת משתדלת להגיע לשינוי. להרגיש משמעות למצוא את התכלית שלך וזאת התחלה מעולה.
כדי לעשות כן ולהגיע להגשים את עצמך את חייבת הרבה אנרגיה. אני רוצה להסב את תשומת לבך לכמה דברים שזוללים ממך את האנרגיה שלך ולדברים אחרים שמעצימים אותך:
מחשבה של "לא רצויה, דחויה על ידי אנשים כמוני" - גוזלת ממך כוחות ותמיד תשאיר אותך באותו המקום, ויותר מכך - היא גורמת ל"באסה" שלא רק שאין בה אמת - אלא שבעיקר אין היא מאפשרת תנועה. תפיסה של "מי שברמתי עף על עצמו ולא נותן לי מקום לעוף על עצמי" יוצרת מצב בו לעולם לא תוכלי לדבר אל המיועד שלך בגובה העיניים כי תמיד מישהו יימצא בגבהים אחרים ותמיד מישהו צריך לעוף על עצמו לבדו. מה עם לעוף ב-י-ח-ד על החיים?!.
את שווה - אבל מי שניגש אליך - תמיד תדמי אותו ללא שווה.
אבל עם מה שניתן לעבוד זה הדברים הטובים - ואני רוצה להתמקד בדבר הכי חשוב שכתבת על עצמך: "אני נראית טוב, רגישה וטובה ומוכשרת..." ו"אני חברותית ונעימה"
כשאת אומרת שאת שווה - את פותחת דלת לעתיד בו את מתאחדת עם הרצון שלך להגשמה. זה משפט שימושי!
אימון נותן תשובה איך להשתמש יותר ויותר באמירות חיוביות איך לשמור על הכוחות ואיך להביט בחיים מנקודת מבט בונה.
וזה אמור להיכנס לאינטנסיביות. את מוזמנת לכתוב ואפשר גם לשוחח בטלפון.
בהצלחות,
איציק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח
הדר05/12/2014לשיחת טלפון. מתי אפשרי? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח - תגובה
איציק יצקן06/12/2014נסתמס/נשוחח במוצ"ש ונקבע.
שבת שלום ובהצלחות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה שאוהבת - תגובה
איציק יצקן15/11/2014הדר יקרה,
את תצליחי במה שאת אוהבת וברגע שתהיי רגועה.
וצריך גם לעיתים להשקיע, כוחות, כסף, זמן.
כתבי רשימה של דברים שאת אוהבת לעשות. תשוקות לעשות דברים למען אחרים בטבעיות. לא רק דברים כמו ריקוד (אם כי ריקוד הוא דבר שאפשר גם לעשות עבור אחרים ולהרוויח כסף).
כתבי לי גם כמה דברים אודות עצמך: גיל, מצב אישי, מקום מגורים וכדומה.
משם נמשיך.
בהצלחות,
איציק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
אני במתח יום לפני הזריקה שאני צריכה לקבל
אובדן של מוטיבציה ואנרגיה לפעול
מחשבות שליליות בסופי שבוע עקב הקורונה
התמודדות עם ירידה במוטיבציה של הבן
לא מצליחה למצוא זוגיות ודכאון
מרגישה כלואה בחיים עם עצמי
חוסר כח לחנך את הילד להשקיע בלימודים
מה עושים כדי לטפל בדיכאון בערב?
בדידות בחגים ובסגר - איך אפשר לשפר מצב רוח?
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)