לא מעריכה את עצמי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לא מעריכה את עצמי
    אלמונינית
    05/01/2015

שלום,
    אני בת 19, חיילת, נערה ממוצעת לגילי.
    לפני שהתגייסתי עבדתי במלצרות במשך כמה חודשים ועם הגיוס נאלצתי לעזוב. שירתי במשך שנה בבסיס סגור וכעת עברתי לבסיס פתוח, מה שנתן לי את האפשרות להתחיל לעבוד.
    אני כותבת היישר מסיום המשמרת הראשונה שלי בבית קפה, כי המשמרת הציפה בי תחושות קשות שכבר הספקתי לשכוח...
    למה דווקא העבודה הציפה בי? כי שוב נזכרתי בחודשי עבודה הספורים בהם יחלתי לרגע בו תסתיים המשמרת וייגמר הסיוט, הרגשתי בעבודה שאני פשוט מטומטמת, לא מבינה כלום, קלמזית, מוזרה, לא יודעת לפנית ללקוחות, הרגשתי שצוחקים עלי, הרגשתי שאני הדם הקטן שצריך לעשות כל בקשה הכי מוגזמת מהבוס שלי, זה גם מה שניסיתי להתמודד איתו בצבא, אני מרגישה שנורא קשה לי לעמוד מול מפקד/בוס/ כל ישות סמכותית כלשהי על שלי. זה הגיע לרמה שאם רציתי לבקש לצאת לאזכרה של סבא שלי הלב שלי דפק בצורה מטורפת, או כשנעשה לי עוול וידעתי שאני צודקת ופחדתי אפילו לגשת לדבר, אני מרגישה שאני מקבלת סמכות בקלות מדי, אני מנסה להבין ממה נובע החרדה/ פחד הזה? במערכות זוגיות או עם חברות אני נורא קלילה, אסרטיבית, לא פוחדת להעמיד במקום כשצריך או להיות טובה ונחמדה. התחושות הקשות האלה קורות לי תמיד בסביבה מקצועית, עבודה/צבא עד כה... זה מאוד מקשה עליי בחיי היומיום כי אני הולכת לעבוד הרבה. מה אוכל לעשות על מנת לשפר את זה? תודה רבה מראש על התשובה...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לא מעריכה את עצמי

הוספת תגובה

• לא מעריכה את עצמי - תגובה

איציק יצקן
    06/01/2015

אלמונינית יקרה,
    את מיטיבה לתאר את המצב שלך ויש בך לא רק מודעות עמוקה למצבך אלא גם כושר לראות את ההבדל בהתנהגויות וברגשות המתעוררים בך במצבים השונים בין העבודה לבין חברים וזוגיות. גם הכותרת שלך החלטית ויודעת: את כותבת ש"את לא מעריכה את עצמך" וזה מראה על יכולת להשקיף בבירור על המציאות. הדיאלוג הפנימי שבך בעת כתיבת השורות נראה לי שקול, אם כי הכאב ניכר.
    ברור שיש סיבה למה את מתנהגת כפי שאת מתנהגת מול סמכות בעבודה ובצבא אבל עיקר ההתייחסות שלנו בתהליך האימון היא לדפוס ההתנהגות עצמו ואותו נפרוט לפרוטות: את מרגישה שאת לא מעריכה את עצמך ואכן הכל מתחיל במה שאני חושב על עצמי - במקרה הזה מבחינה מקצועית - "האם אני מספקת את הסחורה?" ושאלת הציות לסמכות מתחילה בשאלה "האם אפשר לסמוך עלי?" ומתמקדת בשאלה "האם אני סומכת על עצמי?", ובשאלה הזאת נתחיל: לעתים קרובות אין הרבה קשר בין מה שאני חושבת על עצמי (או שאני גורמת לאחרים לחשוב עלי) - לבין האם אני מספקת את הסחורה. את יכולה להיות טובה בהרבה יותר מאחרים מבחינה מקצועית אבל לא תעריכי את עצמך (ד"א, איך הצלחת להשיג מעבר לבסיס פתוח?). בפער בין המציאות לבין הדימוי העצמי מתחוללים רוב הרגשות הלא נעימים, ומהמקום הזה נתחיל - מהדיאלוג הפנימי. נתחיל בהתרת הקושי על ידי משיכת קצה החוט: נסי לעשות בינך לבין עצמך תרגיל קטן - חזרי בדמיון לרגע בו עמדת מול הדמות הסמכותית בצבא או בעבודה ותארי בכתב את הרגשות כואבים ככל שיהיו. אם את מזהה דיאלוג פנימי בינך לבין עצמך - נסי לתאר אותו.
    כתבי את הדיאלוג כאן ומשם נתקדם.
    בהצלחות,
    איציק

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי...

אלמונינית 2
    06/01/2015

היי!
    ראשית, בהקשר לשאלתך איך עברתי לבסיס פתוח...
    בעיקרון, מזל גדול שאני מכירה מישהו שמכיר מישהו, אבל זה עדיין לא היה פשוט בכלל (מרחו אותי עם זה 8 חודשים), והמעבר הזה היה חלק מאוד משמעותי בהתמודדות שלי עם סמכויות כי הייתי צריכה לעמוד מול המון מפקדים ולהסביר את עצמי. זה מאוד מתקשר לתרגיל שניסיתי לעשות, חשבתי על זה כל היום וניסיתי לדמיין ולהבין מה התחושות שעולות בי והמחשבות שעברו לי בראש באותן רגעים, אז קודם כל אולי זה מוזר אבל תחושות פיזיות- הלב דופק, אני מזיעה, הקול טיפה רועד.. עלה נידף. אני גם זוכרת שתמיד התכוננתי שעות מה להגיד ואיך ואם ישאלו ככה אז אענה ככה, ולא לפחד מהם, ושזוהי זכותי המלאה לבקש את מה שאני מבקשת, ובזמן אמת תמיד מפשלת. קשה לי לומר מה הדיאלוג הפנימי... אולי אני לא מבינה למה אתה נתכוון אבל עוברות לי מחשבות בזמן שאני מול סמכות שאין לי הרבה מה לעשות עם מה שיגידו לי כי יש להם יותר כוח ממני ושהם בטח חושבים שאני חוצפנית שאני מבקשת את מה שאני מבקשת. למשל, כשביקשתי לעבור בסיס ( אני לא יכולה להגיד שסבלתי 100% מהזמן שלי שם כי כן היו לי חברות וכן ניסיתי להחזיק את עצמי וכן היו ימים טובים כי מטבעי אני בן אדם שאוהב לצחוק ולהצחיק אבל בתוך תוכי רציתי לעוף משם והיו הרבה תקופות של ימים שלמים של בכי ואפילו התקפי חרדה) היו לי שיחות עם המון מפקדים, אישיים או מקצועיים שרצו הסברים למה אני רוצה לעבור (הרי בצבא שום דבר לא הולך בקלות) ואני יכולה לומר שבכל פגישה כזאת א' לא הצלחתי לא לבכות (אולי מהלחץ שהייתי שרויה בו) וב' לא הצלחתי להיפטר מהתחושה של "לא נעים לי", כי הם בטח חושבים שאני איזה ילדה חוצפנית שלא בא לה לסגור שבתות... כשההיגיון אמר לי שברגע שאני מרגישה ויודעת ומכירה את עצמי טוב בשביל להבין שהמקום הזה לא בשבילי ושאם אשאר פה המצב יחמיר, זה לא עזר.
    לילה טוב ותודה רבה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי... - תגובה

איציק יצקן
    07/01/2015

שלום אלמוניתית 2,
    יפה כתבת - בפתיחות וללא הסתר.
    עכשיו שימי יד על ליבך (כן, ממש, פיסית) וקראי שוב את מה שכתבת וראי שבמציאות את משיגה בסופו של הדבר את מה שאת רוצה.
    עכשיו קראי שוב מתוך כבוד אל עצמך. אל תורידי את היד! המשיכי לקרוא מתוך כבוד לעצמך.

ואז ספרי מה זה גורם לך להבין על עצמך.

בהצלחה,

איציק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו