דיכאון בערב

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דיכאון בערב
    איילה
    26/04/2015

הי,יש לי בעיה אני כרגע מובטלת,אין לי עבודה ולמרות זאת באמצע היום אני מרגישה מצויין ומעסיקה את עצמי,אבל הבעיה שמגיע הערב אני נכנסת לדיכאון אני שוכבת במיטה מול הטלוויזיה עם מועקה איומה,הבעיה הזאת קוראת לי כל פעם שמגיע השקיעה,רציתי לשאול עם אתם יכולים לעזור לי איך לפתור את הבעיה הזאת,תודה רבה ויום מקסים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דיכאון בערב

הוספת תגובה

• דיכאון בערב - תגובה

איציק יצקן
    26/04/2015

אנה יקרה,
    מאוד פשוט, צריך להתחיל לחפש עבודה מתאימה ליכולות שלך, לדברים שאת אוהבת וכמובן לרמת הכנסה מבוקשת.
    אם מתאים לך אמרי ונתחיל לעבוד.
    בהצלחות,
    איציק

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ערב טוב איציק

איילה
    26/04/2015

ותודה שענית לי ואתה מסכים לעזור לי.אני פשוט לא הבנתי מה כוונתך להתחיל לחפש עבודה שמתאימה ליכולות שלי ולרמת הכנסה מבוקשת,אני הייתי שמחה עם היית יכול להסביר לי למה הכוונה,והייתי מאוד רוצה ואודה לך על העזרה איך להקל על המצב רוח הרע שלי בערב.תודה רבה מכל הלב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיכאון בערב - תגובה

גרשון מורג
    26/04/2015

שלום אנה,
    תודה על שפנית אלינו.
    לפני הכול, ברצוני לשאול אותך האם התייעצת עם איזשהו גורם רפואי לגבי תופעת "דיכאון החושך" שממנה את סובלת.
    ידוע שקיום או חוסר של אור יכול להשפיע על מצבם הנפשי של אנשים אשר רגישים מאוד לעניין. למשל, ישנה תופעה ידועה של "דיכאון עונתי" או באנגלית Seasonal Affective Disorder ונראה לי שאולי כדאי שתתייעצי (אם לא עשית זאת עד עכשיו) ראשית כל עם רופא המשפחה שאולי יוכל להפנותך למומחה בעניין שיוכל לעזור לך בהקלת התופעה.
    כל הנ"ל, לדעתי, ללא קשר לעניין האבטלה העכשווית שאני מקווה תמצאי לה פתרון בקרוב.
    אשמח לשמוע ממך (ויהי אור..!).
    כל טוב,
    גרשון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה

איילה
    27/04/2015

שלום גרשון ותודה על הצעתך והעזרה שנתת לי ובאמת כבר בבוקר קבעתי תור לרופאת משפחה לדבר איתה בקשר לזה.אבל עד התור שהיא קבעה איתי רציתי לשאול שאלה קטנה ומאוד אשמח עם תעזור לי בבקשה.אימא שלי אמרה לי בזמנו שבערב שאני בדיכאון כדאי לי לעשות הליכות ואני יודעת שזה עוזר.אבל מרוב המועקות האלה קשה לי לצאת מהבית וללכת עם המועקה הזאת.אולי תוכל לתת לי טיפ מה לעשות חוץ מהליכות עד שאגיע לרופאת משפחה? ואני מבטיחה שאחרי התור אצל הרופאת משפחה אני אעדכן אותך מה היא תציע לי לעשות.אני מאוד מודה לך ושיהיה לך יום מקסים,ושוב תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

איילה
    27/04/2015

רציתי לציין שאלת אותי עם התייעצתי עם גורם רפואי אז לא התייעצתי אם גורם רפואי על זה בינתיים כמו שכתבתי קבעתי עם הרופאת משפחה.ובאמת מגיע לך תודה ענקית על העזרה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

גרשון מורג
    27/04/2015

היי אנה,

כל הכבוד על התגובה המהירה וקביעת התור אצל הרופאה.

אני, כמובן, אינני רופא ולא מוסמך לתת עצות רפואיות. מה שבזמנו קראתי באיזשהו מקום (לא זוכר איפה) שמכיוון שהאור מפעיל אצלנו בגוף/מוח כל מיני מערכות וחוסר האור מונע הפעלתם, אני שואל את עצמי האם הגברת האור המלאכותי בבית עד כמה שאפשר בשעות הערב/לילה אולי תביא להקלה כלשהי על התופעה, בינתיים, עד מציאת הטיפול המתאים? האם ניסית לעשות זאת?

לגבי הצעת אימך, אין לי מושג, אבל מה יש כאן להפסיד? אני הייתי אוסף את כל האומץ וכוח הרצון אשר ברשותי ומנסה לצאת לאיזו הליכה לא ארוכה (נניח חצי שעה) ורואה האם העניין משפיע לטובה או לאו. כמובן שהייתי בוחר מסלול מואר עד כמה שאפשר.

נשמח להתעדכן. יום טוב!
    גרשון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום גרשון

איילה
    27/04/2015

ושוב באמת אני מודה לך על התשובה המהירה.אבל פשוט לא הבנתי את שאלתך מה זה אור מלאכותי עם תוכל להסביר לי,אוכל לענות לך. וממש ממש תודה.בקשר להליכה שהצעת לי אני אנסה יחד עם המועקה לעשות את זה ואני אעדכן אותך איך הרגשתי וגם בקשר לפגישה עם הרופאה.שוב יום מקסים לך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום גרשון - תגובה

גרשון מורג
    27/04/2015

אנה יקרה,
    אור מלאכותי הכוונה לתאורה שבבית. להדליק כמה שאפשר תאורה על מנת שיהיה לך כמה שפחות חושך.... אולי זה יעזור במשהו...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה גרשון

איילה
    27/04/2015

תודה על התמיכה,יום נעים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ערב טוב גרשון

איילה
    28/04/2015

כמו שהבטחתי רציתי לעדכן אותך בקשר לפגישה עם הרופאת משפחה והיא טוענת שזה בעיה הורמונלית גיל המעבר,ונתנה לי כדור שאולי יכול להרגיע אותי מבחינה נפשית. היא החליטה לשלוח אותי לרופאת נשים בקשר לאיזון ההורמונלי,היא גם אמרה לי שהכדור לא יכול להשפיע כל כך מהר,אבל באמת רצוי שאני אעשה ספורט.בכל מקרה ובין היתר אני התחלתי לעשות הליכות עם המועקה אבל זה לא תמיד עוזר,רציתי לשאול עד התור לרופאת נשים רק עם אתה רוצה ויכול לתת לי טיפ מה לעשות עם הדיכדוך בערב חוץ מהליכות.תודה וערב טוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ערב טוב גרשון - תגובה

גרשון מורג
    29/04/2015

שלום אנה,

כל הכבוד. אני שמח לשמוע שאת יצאת לדרך בחיפוש אחרי סיבה לבעיה מצד אחד ומצד שני מציאת פתרון.
    כפי שכבר אמרתי, אני לא רופא ואיני יכול לתת עצות רפואיות. אבל יתכן שהבעיה נמצאת איפשהו בתחום האיזון ההורמונלי שלך כפי שאמרה הרופאה שלך. ימים יגידו.

הטיפ היחידי שעולה כרגע להציע לך זה ללמוד כמה שאפשר על התופעה. וזאת על מנת להכיר את העניין (את תוכלי גם לראות שאת לא היחידה שסובלת מזה ויש עוד רבים וטובים שסובלים/סבלו ממנה) וגם על מנת שתהיה לך מקסימום של מידע על התופעה ושתוכלי לשאול את הרופאים שלך את השאלות הנכונות (מאוד חשוב!).

לשם כך, אני מציע לך לכתוב בחיפוש של גוגל "דיכאון חושך" ולקרוא את המאמרים המקצועיים המופיעים שם בקשר לנושא. לדעתי תלמדי המון.

לא התייחסת למה שהצעתי לגבי הגברת התאורה בבית בשעות הערב על מנת למנוע עד כמה שאפשר השפעת החושך. האם ניסית?

אז שוב, כל הכבוד על מאמציך וכמובן אשמח להתעדכן.
    בברכה,
    גרשון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום גרשון

איילה
    30/04/2015

קודם כל אין לי מילים ואני מודה לך בגדול שבזכותך התחלתי לטפל בעצמי ואני גם רוצה להגיד לך שאני מרגישה קצת יותר טוב הרי כמו שסיפרתי לך הרופאת משפחה הביאה לי כדור אולי זה התחיל קצת להשפיע לטובה אני לא יודעת,עם זה מי זה אבל אולי זה קשור לכדור ובאמת אני אקרא על תופעת דיכאון החושך ובקשר לתאורה רציתי להגיד לך שזה גם יסתדר בקיצור אני מרגישה יותר טוב ומאחלת לך רק בריאות וחיים טובים,והרבה הרבה תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום גרשון - תגובה

גרשון מורג
    30/04/2015

אנה יקרה,

אין לך מה להודות לי, אני שמח שהצלחתי לעזור לך במשהו.

אבל את בהחלט צריכה להוקיר את עצמך על כמה דברים:
    א) שהחלטת לפנות לעזרה.
    ב) שהיית פתוחה לשמוע ולקבל ממישהו אחר דעה אחרת, חדשה.
    ג) שפעלת במהירות ונחישות להנעת תהליך הבדיקה וחיפוש פתרון לתופעה שמציקה לך.

אני מאחל לך שממש בקרוב תעלי (לבד או יחד עם אנשי המקצוע) על הסיבה לתופעה המציקה הזאת ועל הדרך לפתרונה ותחזרי ליהנות מחיים שלווים ושמחים גם בשעות הערב.

תבורכי בימים טובים,

גרשון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו