הצורך לדעת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הצורך לדעת
    רון
    30/04/2015

איפה עובר הגבול בין הצורך לדעת מה קורה לילד שלך לבין הצורך שלו בפרטיות ???
    מה נכון וראוי לעשות כאשר אתה חושב שהוא מתנהג באופן שאינו ראוי לו, וכאשר אתה יודע בוודאות שהוא לא אומר לך את האמת... שהוא מתנהג בצורה שתגרום לו להתחרט על מעשיו ?
    אני חרד לאושרו של בני ורוצה שיהיה לו רק טוב
    אך מתקשה לסמוך על הבחירות שלו, בזוגיות, ובסגנון הבילוי.
    אני מניח שחלק גדול מהבעיה הוא שלי, הפחד ממה יגידו אם ידעו... או התחושה שכהורה לא ממש מילאתי את תפקידי כראוי ואולי לא כיוונתי אותו מספיק טוב לחיים.
    איך מתמודדים ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הצורך לדעת

הוספת תגובה

• הצורך לדעת - תגובה

איציק יצקן
    03/05/2015

רון יקר,
    דאגתך מובנת אבל ברור קודם כל שאין לתת לדאגה ולפחד להוביל אותך בתגובה לבן שלך.
    בעיקרון ה"כן" הוא לנשום עמוק ולצפות בו ולראות שוב מה באמת מפריע לך - דברים ספציפיים.
    רשום את אשר אתה רואה: כן, גם דברים טובים (חפש אותם).
    כך נוכל לבחון במה מזה צריך לטפל ולמה להניח.
    כשהדרמה תשכך ניגש לבדוק את הדרך לפתור את העניין:
    קודם כל להבין שיש לו חיים משלו וכי הערכים שלו יכולים להיות שונים משלך
    שנית, להבין במה נכון לטפל.
    אחר-כך - איך לגשת אליו. ולפתח דיאלוג נכון ואפקטיבי עימו.

שלח לנו את הדברים שכתבת עליו.

בינתיים הכי חשוב שבכל פעם שאתה מדמיין שיחה עימו ראה אותה נינוחה: זכור כי שיחה נינוחה עם בנך היא במערכת ההרגלים שלכם והיא היסוד ליחסים שלך עימו מהרגע בו נולד.

סמוך על עצמך.

בהצלחות,

שלך,

איציק

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הצורך לדעת - תגובה

גרשון מורג
    03/05/2015

שלום רון,
    שאלה אינפורמטיבית: בן כמה הבן ובן כמה אתה?
    יום נעים,
    גרשון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרטים לשני המאמנים

רון
    04/05/2015

אני בן 50 הוא בן 20
    מפריע לי שהוא נוטה לשקר לא מעט פעמים
    מפריע לי שהוא מחפש מערכת יחסים זוגית, כנה ואמיתית, אך מתפתה למערכות שטחיות שהבסיס שלהם הוא מיני
    הייתה לו מערכת זוגית שנמשכה שנתיים וחצי. וכעת הוא כנראה מחפש לפרוק עול ...
    מעבר לזה הוא חכם שנון נאה ובעל חוש נתינה עצום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרטים לשני המאמנים - תגובה

איציק יצקן
    04/05/2015

רון יקר,
    הבן שלך עובר כנראה דרך שעוברים רבים בני גילו: הוא תוהה וטועה, הוא מתחבר ומתנתק, הוא בודק את עצמו, את הגבולות שלו ואת הסביבה שלו ובכלל זה את אביו, ואת אימו.
    יפה שאתה רואה בו את הדברים הטובים, קשר של שנתיים וחצי בגיל הזה אינו דבר של מה בכך ופרידה עלולה לגרום לבחור זעזוע שמעוררת לא מעט מחשבות ותגובות.
    איני יודע עד כמה אתה מחצין את הביקורת מולו ועד כמה אתם מגיעים לנקודת חיכוך אבל בתור המבוגר האחראי אתה זה שאמור לפעול לתקשורת טובה עימו והכלי הראשון לתקשורת בריאה זה קודם כל לצפות בו ולא לבקר אותו, לראות את הדברים הטובים רגע לפני שאתה הופך להיות הקטגור שלו. ברור שגם לו צריכה להיות אחריות אבל הוא זה שאמור להגיב לקשב וליוזמות החיוביות שלך ולא להפך.
    כמו כן צריך להיות ברור שהוא בחור בוגר (הרי לכך אתה שואף) ושיהיו לו ערכים משלו שהסביבה אמורה להכיל.
    שני פרטים חסרים לי: האם הוא הבכור (הילד הראשון שלך שמגיע לגיל הזה)? ומה הקשר בינך לבין אימו - האם היא שותפה לחניכתו ומה דעתה על דבריך, קשייך, ורגשותיך כלפיו.
    שתף אותנו ונמשיך,
    בהצלחות,
    שלך,
    איציק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו