מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בכירעות03/10/2015
אני נמצאת במקום בו אני צריכה להראות "בגרות". אני חושבת שאני בוגרת, עמדתי בהרבה סיטואציות לא קלות, בכבוד ובהצלחה. אני אחראית ורצינית, אולם אני רגישה והדמעות עולות לי מהר מידי, תחושת החנק בגרון... ומתוך שכך אני נתפסת כ"לא בוגרת"
איך אני יכולה לעצור את הדמעות, למנוע את יציאתן ? איך אני יכולה לגרום להם לחשוב שלמרות שאני רגישה, זה לא אומר שאינני בוגרת ?
האם בכי ובגרות הן בהחלט תכונות מנוגדות ?
איזה טיפים אתם יכולים לתת לי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בכי ובגרות
מני שמריהו04/10/2015היי רעות,
מספר דברים:
1. רשמת שאת נמצאת במקום שבו את צריכה להראות בגרות. מהי אותה בגרות עליה את מדברת? זהו דבר מאוד סובייקטיבי ואנשים שונים יכולים להסביר לך מהי בגרות עבורם בדרכים שונות. ייתכן שההתנהגות שלך תראה בפני אדם אחד כהתנהגות בוגרת ובעיני אדם אחר כלא בוגרת בכלל. השאלה היא מהי בגרות עבורך וכיצד את תופסת את ההתנהגות שלך?
חשוב גם שתשימי לב לשפה שלך: "צריכה להיות בוגרת". ייתכן ושפה זו מצביעה על כך שנכפה עלייך להיות מי שאת שלא.
2. ייתכן ואת רגישה וזה בסדר. זוהי תכונה שקיימת אצלך ורצוי שתקבלי אותה. חשוב שתביני שכל הרגשות זורמים אצלנו באותו "צינור" ובמידה ותעצרי רגש כלשהו ותמנעי מעצמך להביע אותו, את עלולה לעצור רגשות אחרים כגון שמחה והתלהבות.
3. חשוב להבין מהי הסיבה שאת רגישה. ייתכן וקיימים אצלך אמונות או אולי חרדות שגורמים לך להיות רגישה. זהו משהו שניתן לבדוק באימון.
מקווה שעזרתי,
מני שמריהו | מאמן אישי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבכי - תגובה
איציק יצקן05/10/2015רעות יקרה,
הבכי הוא צורת תקשורת ויש כאלה שאצלם סף הבכי נמוך יותר מאשר אצל האחרים.
הפירוש שלך שאין זו שפה בוגרת אינו בהכרח פירוש של אחרים.
הבכי שעולה בך (לדברייך) מהר מדי מראה אולי על רגישות ודווקא יכול ליצור אצל מי שמולך תחושה של אמפתיה (ולא בהכרח חוסר בגרות).
השאלה החשובה היא איך א-ת מתייחסת לבכי ומה נלווה לבכי שלך: אם תציעי מענה תומך לדברי האחר - אז הבכי יפעל לקירוב ולחיזוק ואף לאמינות ואת תהיי בעיני האחר דווקא בעלת תמיכה אפקטיבית ובוגרת.
בהצלחות,
איציק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
אני במתח יום לפני הזריקה שאני צריכה לקבל
אובדן של מוטיבציה ואנרגיה לפעול
מחשבות שליליות בסופי שבוע עקב הקורונה
התמודדות עם ירידה במוטיבציה של הבן
לא מצליחה למצוא זוגיות ודכאון
מרגישה כלואה בחיים עם עצמי
חוסר כח לחנך את הילד להשקיע בלימודים
מה עושים כדי לטפל בדיכאון בערב?
בדידות בחגים ובסגר - איך אפשר לשפר מצב רוח?
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)