מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- איך אני מתקנת יחס עבר שלי כלפי אחותי?ברטב07/03/2016
מיררתי לה את החיים כל הילדות וגם בבגרות עד ש"ברחה" מבית הורינו. הפעלתי כלפיה אלימות פיסית, הייתי מעירה לה אוכל יקר שהיא כביכול אוכלת תמיד הייתי אגואיסטית ודאגתי רק לעצמי ולא התחלקתי איתה בכלום. גדלנו במצב כלכלי די נחות ולעיתים קרובות כשהיה לנו משהו מתוק היייתי לוקחת לעצמי מבלי לתת לה היא היתה מיואשת וכבר לא ביקשה כלום לעצמה כל ילדותה סבלה מחולשה ותת משקל ואף אחד לא חשב לדאוג לה לעיתים קרובות אמא שלי לא היתה דואגת בכלל לשים לה מספיק אוכל לבית ספר והיא היתה סובלת רעבה. לא שהמצב הכלכלי היה כה גרוע פשוט לא ספרו אותה. עכשיו אנחנו מנסים לכפר על זה אבל איך עוזרים לה להתגבר על משקעי העבר? כי היא שתקנית ומדחיקה ואני יודעת שזה יתנקם בה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך אני מתקנת יחס עבר שלי כלפי אחותי? - תגובה
גרשון מורג08/03/2016ברטב יקרה,
ראשית עלי להוקיר אותך.
אני מאמין שנהגת כלפי אותך בעבר כפי שאת מתארת בהודעתך וזה בהחלט לא ראוי לשבח, בלשון המעטה.
אך מצד שני כנראה את עברת תהליך אמיץ של צמיחה מודעת שמביא אותך לנקודה ש: א) את מסוגלת לראות היום בעיניים פקוחות את מה שהיה בעבר, ב) לקחת אחריות על מה שהיה ועל חלקך בכל העניין וג) לחפש דרך לתקן את מה שניתן לתיקון תוך לקיחת אחריות.
בשביל כל זה צריך הרבה אומץ והרבה פתיחות ועל כך מגיע לך כל הכבוד אחד גדול מאוד!!!
עכשיו לגבי מה ניתן לעשות בהמשך.
ראשית, חשוב ביותר להבין שאנחנו לא יכולים לשנות אנשים אחרים. אנחנו יכולים לשנות רק את עצמנו ואולי דרך השינוי האמתי שלנו נוכל להשפיע על אנשים אחרים לשנות את עצמם.
בהתאם לנ"ל, מה שאת יכולה לעשות (ואני ממליץ לעשות) זה להיכנס לתהליך אימוני שיעזור לנקות ולרפא אצלך את הפצעים, האשמה והמטען הכבד שאת סוחבת על כתפיך מן העבר.
בנוסף וללא כל קשר לנ"ל, אני מאוד ממליץ כצעד ראשון בקשת סליחה מ-פ-ו-ר-ט-ת מאחותך. זו לא יכולה להיות בקשה כללית של "סלחי על כל מה היה". זו חייבת להיות בקשת סליחה בה את מציינת כל מה שיתרחש, מציפה את זה, מראה שאת מודעת לעומק של מה שהיה ולאחריות שלך למה שקרה.
בקשת הסליחה וקבלת האחריות צריכות לבוא מעומק הלב כי דברים מהלב מגיעים ללב ואת צריכה להגיע ללב אחותך כדי שהיא תוכל להתחיל בתהליך ריפוי של עצמה ואין ספק, לפי התיאור שלך, שאחותך תצטרך לעבור תהליך כזה.
אין צורך שאאחל לך אומץ ופתיחות כי זה כנראה יש לך, ללא ספק. אז תרשי לי לאחל לך המון חמלה ויושרה כי רק באמצעותם תצליחי למלא את המשימה המדהימה שעומדת בפניך.
בהצלחה רבה!
גרשון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
אני במתח יום לפני הזריקה שאני צריכה לקבל
אובדן של מוטיבציה ואנרגיה לפעול
מחשבות שליליות בסופי שבוע עקב הקורונה
התמודדות עם ירידה במוטיבציה של הבן
לא מצליחה למצוא זוגיות ודכאון
מרגישה כלואה בחיים עם עצמי
חוסר כח לחנך את הילד להשקיע בלימודים
מה עושים כדי לטפל בדיכאון בערב?
בדידות בחגים ובסגר - איך אפשר לשפר מצב רוח?
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)