נחמדונת יתר ומרצה אנשים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נחמדונת יתר ומרצה אנשים
    צילית
    07/07/2017

שלום רב,
    אני רווקה בת 38, עד היום שרדתי יפה בחיים וגם בקרב אנשים.
    הבעיה היא כשאני מסתכלת על זה אחורה אני מבינה למה אנשים סימפטו אותי.
    מכיוון שהייתי נחמדנ אדיבה ומרצה אותם.
    נכון, כל חיי ריצתי אנשים.

אך ברגעי אמת כשהייתי זקוקה להם הם הפנו לי את גבם ורק אז הבנתי שהעולם פעול על אינטרסים! מה לעשות - אני תמימה.

זהו, שאני מנסה לשנות את ההתנגות שלי ולהיות קצת "רעה".

אני רוצה להפסיק לרצות אנשים.

מה גם, שאם בעבר מישהו היה מתנהג אליי לא יפה או מעליב אותי, הייתי ממשיכה לדבר איתו.

זה כבר תקןפה קצרה שהתחלתי בתהליך של עבודה עצמית עם עצמי - הפסקתי בהדרגה לרצות אנשים.

וגם אם מישנו העליב או פגע בי כשאני רואה אותו ברחוב אני לא מחזירה שלום.

הבעיה היא כזאת;
    מאז שהתחלתי בתהליך הנ"ל, אני מרגישה רע שזה כולל; כאבי ראש, מתחים, לחץ, מיגרנה, גב תפוס חרדות עקשניות ומחשבות כפייתיות.

איך אפשר להסביר את זה?

האם אני לא נוהגת נכון? האם הסבל הזה יסתיים מתישהוא?

האם לחזור להיות נחמדונת ולהמשיך להרגיש טוב?????

אשמח לעיצה.

יום טוב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נחמדונת יתר ומרצה אנשים

הוספת תגובה

• לצילית.

גרשון מורג
    08/07/2017

שלום צילית,
    ראשית, תרשי לי לברך אותך על מה שאת איך שזה משתקף מהפניה שלך. אני רוצה לברך אותך על טוב הלב שלך, על התמימות, על הנחמדות, האדיבות. זה עושה אותך אדם מיוחד וראוי להגדרה "בן-אדם". תבורכי.
    יש לי חדשות עבורך: את לא אחראית להתנהגות הזולת. התנהגותם של אנשים אחרים זה העניין והבעיה שלהם, לא שלך. אם הם מתנהגים בעיניך בצורה לא ראויה או "רעה" כפי שאת מגדירה, זה נובע כנראה מנסיבות חייהם שאין להן קשר כלשהו אליך!!! ההתנהגות שלך לא אמורה להיות תלויה בהתנהגותם של אחרים. נקודה.
    את צריכה להביא לעולם את מי שאת, בצורה ישרה, פתוחה ואוטנטית. כמובן שזה לא אומר שאת צריכה לתת לאנשים אחרים לנצל זאת.
    אבי ז"ל, שהיה יהודי חכם מאוד תמיד היה אומר לי (ואני מתרגם זאת חופשי לעברית)
    "אדיבות אינה גורעת מהאומץ". ז"א, אפשר להיות אמיץ ואדיב בעת ועונה אחת. אפשר להגיד "שלום" למישהו שפגע בך ובאותה הזדמנות גם להסביר לו שאת נפגעת ושלא תסבלי יותר פגיעות בהמשך. והכל בצורה קורקטית ואסרטיבית.
    צילית, את אישה נפלאה ואין לך שום צורך להיות "רעה"! ואת גם לא יכולה להיות "רעה" כי זה לא מה שאת. כשאנו פועלים נגד המהות שלנו אנו מפרים את האיזון בתוכנו וסביר להניח שכל התופעות שאת מתארת ומהן את סובלת מאז התחלת ב"תהליך" הן סירנות הזעקה חזקות שהגוף משדר לך שמשהו לא תקין בהתנהגותך.
    אני מציע לך להמשיך להיות האישה שאת ולהחליף את המושג "רעה" ב"אמיצה" או "אסרטיבית", אבל טובת לב, ישרה ואוטנטית.
    בהצלחה רבה!
    גרשון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו