מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לא לפחד לעשות שינויחני27/05/2008
שלום רב, אני רוצה לעבוד על הפחד שלי משינוי, הפחד לשנות את ההרגלים ואת המעשים שלי כדי להגשים את המטרות שלי ללא חשש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צעד קטן לשינוי גדול
דפנה סלען27/05/2008הפחד שלך משינוי נובע ממקום טוב – יש משהו חיובי בפחד הזה – הוא שומר עלייך.
לא מזמן עיניתי בפורום על שאלה דומה שקשורה לפחד. הסברתי על החלק במוח שלנו שנקרא אמיגדלה וכיצד לעקוף אותו – אצטט פה בשבילך חלקים ממה שכתבתי אז:
האמיגדלה - אותו חלק במוח שפועל כשאנחנו במצב של חרום. זה חלק שמגן עלינו ומגיב בצורה אוטומטית. למשל את רואה משאית שמתקרבת במהירות מולך את תברחי ממנה (FLIGHT) - תארי לעצמך שהמוח היה עכשיו חושב מה האופציות? מה אני עושה עכשיו? וכו' - המשאית הייתה כבר דורסת אותך-לא עלינו. לכן החלק הזה שומר עלינו. הוא מפעיל מנגנון אוטומטי להגנה.
למה זה קשור? כי אותו חלק לעיתים מזהה מצבים שאינם מצבי חרום כמצב חרום ואז פועל!
ההרגשה של הפחד שגורם לך אולי שיתוק- חוסר עשייה ( FREEZE) היא מהאמיגדלה שלך! יש זיהוי שאת במצב חרום כל פעם שאת מנסה לעשות שינוי והופ - יש פעולה אוטומטית. מה שצריך לעשות זה לעקוף את האמיגדלה. איך עושים את זה? עושים פעולות קטנות שלא מלחיצות אותך בהקשר לשינוי שאת רוצה לעשות ומתאמנים עליהן - "צעד קטן לשינוי גדול". את לא חייבת לעשות שינוי מהותי – לכי על הדברים הקטנים ותעשי הרבה שינויים קטנים –ככול שתתאמני יותר על שינויים קטנים תוכלי לעלות את המינון כשיגיע הרגע הגדול האמיגדלה לא תזהה את זה כמצב חרום ואת לא תהייה במצב של FREEZE – חוסר עשייה והימנעות מהשינוי.
תחשבי על שינוי ספציפי שאת רוצה לעשות ותתחילי לפעול – פעולות קטנות לכיוון השינוי – תתאמני!! את מוזמנת לשתף אותי
בהצלחה
דפנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
אני במתח יום לפני הזריקה שאני צריכה לקבל
אובדן של מוטיבציה ואנרגיה לפעול
מחשבות שליליות בסופי שבוע עקב הקורונה
התמודדות עם ירידה במוטיבציה של הבן
לא מצליחה למצוא זוגיות ודכאון
מרגישה כלואה בחיים עם עצמי
חוסר כח לחנך את הילד להשקיע בלימודים
מה עושים כדי לטפל בדיכאון בערב?
בדידות בחגים ובסגר - איך אפשר לשפר מצב רוח?
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)