לא לפחד לעשות שינוי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לא לפחד לעשות שינוי
    חני
    27/05/2008

שלום רב, אני רוצה לעבוד על הפחד שלי משינוי, הפחד לשנות את ההרגלים ואת המעשים שלי כדי להגשים את המטרות שלי ללא חשש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לא לפחד לעשות שינוי

הוספת תגובה

• צעד קטן לשינוי גדול

דפנה סלען
    27/05/2008

הפחד שלך משינוי נובע ממקום טוב – יש משהו חיובי בפחד הזה – הוא שומר עלייך.
    לא מזמן עיניתי בפורום על שאלה דומה שקשורה לפחד. הסברתי על החלק במוח שלנו שנקרא אמיגדלה וכיצד לעקוף אותו – אצטט פה בשבילך חלקים ממה שכתבתי אז:
    האמיגדלה - אותו חלק במוח שפועל כשאנחנו במצב של חרום. זה חלק שמגן עלינו ומגיב בצורה אוטומטית. למשל את רואה משאית שמתקרבת במהירות מולך את תברחי ממנה (FLIGHT) - תארי לעצמך שהמוח היה עכשיו חושב מה האופציות? מה אני עושה עכשיו? וכו' - המשאית הייתה כבר דורסת אותך-לא עלינו. לכן החלק הזה שומר עלינו. הוא מפעיל מנגנון אוטומטי להגנה.
    למה זה קשור? כי אותו חלק לעיתים מזהה מצבים שאינם מצבי חרום כמצב חרום ואז פועל!
    ההרגשה של הפחד שגורם לך אולי שיתוק- חוסר עשייה ( FREEZE) היא מהאמיגדלה שלך! יש זיהוי שאת במצב חרום כל פעם שאת מנסה לעשות שינוי והופ - יש פעולה אוטומטית. מה שצריך לעשות זה לעקוף את האמיגדלה. איך עושים את זה? עושים פעולות קטנות שלא מלחיצות אותך בהקשר לשינוי שאת רוצה לעשות ומתאמנים עליהן - "צעד קטן לשינוי גדול". את לא חייבת לעשות שינוי מהותי – לכי על הדברים הקטנים ותעשי הרבה שינויים קטנים –ככול שתתאמני יותר על שינויים קטנים תוכלי לעלות את המינון כשיגיע הרגע הגדול האמיגדלה לא תזהה את זה כמצב חרום ואת לא תהייה במצב של FREEZE – חוסר עשייה והימנעות מהשינוי.
    תחשבי על שינוי ספציפי שאת רוצה לעשות ותתחילי לפעול – פעולות קטנות לכיוון השינוי – תתאמני!! את מוזמנת לשתף אותי
    בהצלחה
    דפנה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו