מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שליטה בכעסיםספי10/06/2008
שלום , רציתי לברר כיצד אני מצליח לזהות אם הכעס שלי הוא כעס אלים המצריך טיפול פסיכולוגי או שמדובר פשוט במשהו שאמור לעבור מעצמו? אני מתעצבן מאוד בקלות, לא שולט על הכעס כשהוא מגיע, נעלב בקלות ונפגע ואז הופך עויין. אני מרגיש שאני צריך לטפל בזה ומהר - יש עצה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספי שלום
הילה פורטיס טויטו11/06/2008ספי שלום - את הצעד הראשון עשית - הנך מודע לכעס שלך. וכעת הזמן לבדוק כיצד אפשר לטפל בו.
הצעד הבא - קח את המודעות לרמה הבאה - בחן בדיוק מהן הסיטואציות, או הטריגרים שמעוררים את הכעס. תוכל למשל, לבנות לעצמך טבלה שאותה תמלא במהלך שבוע אחד. לעמודה תהיינה 5 עמודות:
1. הסיטואציה שעוררה את הכעס
2. המחשבה האוטומטית על הסיטואציה
3. המחשבה האוטומטית על עצמי
4. תגובה (התנהגות) אוטומאטית
5. תגובה רצויה
בשלב הבא סכם את הנתונים - ובדוק מה התבהר לך במהלך השבוע.
הצעד השלישי - אני מודע. אז מה אני עושה עם זה?
מתוך הנחת היסוד שיש בידך את כל המשאבים להגיב באופן שונה, חשוב על סיטואציה מהעבר שבה כן הגבת כמו שרצית. מה בך איפשר את זה אז? איך הדבר הזה, היכולת הזו, יכולה לשרת אותך גם בעתיד?
חשוב על מישהו שאם היה בסיטואציה הזו היה מגיב באופן מושלם, בדיוק כמו שאתה היית רוצה להגיב. איך הוא היה מגיב? מה בדיוק הוא היה אומר? עושה?...מה אתה כבר בוחר לקחת מהתגובה שלו לפעם הבאה שתיתקל באותה סיטואציה?
מתוך הנחה נוספת - שמאחורי כל תגובה טמונה כוונה חיובית - אז חשוב לרגע מבלי לשפוט את עצמך - מה הכוונה החיובית שמאחורי תגובת הכעס שלך? מפני מה הוא מגן עליך? האם בסופו של דבר הכוונה מושגת? אם לא - הצעתי היא זו:
1. חשוב עכשיו, כשאתה רגוע, איזו תגובה יכולה להוביל לכוונת העל שלשמו הגיע הכעס
2. ברגע שהכעס עולה - תשאל את עצמך את אותה שאלה - למה אני כועס? כי מה אני רוצה להרגיש בסופו של דבר? האם מה שקורה לי ברגעים אלה ממש עוזר לי להרגיש את מה שאני רוצה להרגיש בסופו של דבר? אם לא - מה אני יכול לעשות שכן יוביל אותי להרגיש כך?
וקדימה לעבודה! איפה שהכי קשה - שם יש פריצות דרך. אז האתגר הוא גדול ודרושה מחויבות ובגרות רבה כדי להתאמן על נושא כעסים -
אבל שכיבוא השינוי תגלה כמה שווה היה המאמץ!
בהצלחה לך!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
אני במתח יום לפני הזריקה שאני צריכה לקבל
אובדן של מוטיבציה ואנרגיה לפעול
מחשבות שליליות בסופי שבוע עקב הקורונה
התמודדות עם ירידה במוטיבציה של הבן
לא מצליחה למצוא זוגיות ודכאון
מרגישה כלואה בחיים עם עצמי
חוסר כח לחנך את הילד להשקיע בלימודים
מה עושים כדי לטפל בדיכאון בערב?
בדידות בחגים ובסגר - איך אפשר לשפר מצב רוח?
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)