צער וייסורים בגלל ילד שמסרב להשקיע בלימודים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צער וייסורים בגלל ילד שמסרב להשקיע בלימודים
    אורי
    19/03/2020

בני בכיתה ז
    ילד חכם תלמיד מצטיין
    אני מתמודדת איתו לבד בכל הקשור לחינוך ללימודים.

לאחרונה החל לזלזל יותר וירד בציונייו. אני מבקשת שילמד והוא מסרב מה שגורם לי ייסורים וצער .
    היום בקשתי שיתרגל מס תרגילים ורק כשראה שיפסיד דבר מה שרצה שאקנה לו, פתר מס תרגילים.
    ממש התפרקתי ובכיתי כל היום התחננתי והוא סרב.

איך להתמודד עם הזלזול שלו ושלא ארגיש יותר צער וייסורים?
    מה עליי לעשות.
    הוא מאד חכם ויכול להגיע רחוק וגם חולם להיות מדען.
    מה לעשות כדי שלא אחלה מעצבים?

אציין שיש לי ילד בן 6 שעולה לכיתה א ואני כמעט ולא מתייחסת אליו, מה שלא מקובל עליי אבל זה מה שקורה.
    איך להתמודד עם הגדול שלא ארגיש כאלו ייסורים ושאוכל להתייחס לקטן?
    ממש נואשת.
    בעלי לא עוזר בכלל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אורי

ליאת יוגב
    20/03/2020

ראשית, את מציינת שהילד שלך חכם, משום כך, לטעמי צריכה לנסות ולהוריד לחץ ממנו, כמו לומר, מאחר וקיים פוטנציאל, נכון לך לנסות ולהפוך את גישתך, כפי שציינת "את לחוצה מהמצב",כמו גם מנסה כל דרך שבכל זאת ילמד, לדעתי, נכון לאזן דרישותייך,כמו גם תשומת הלב, שמופנית אליו ופחות לבנך הקטן.. מניחה,שכשפחות תלחצי ופחות תשימי הפוקוס על הבן הבכור ותאזני גם את הגישה,גם את תגובותייך סביב העניין וגם היחס לבן הצעיר (יותר תשומת לב לבנך הצעיר), תוכלי לראות תוצאות, (לא רחוק היום), קחי בחשבון שבגלל המצב ,כיום ,כולם מרגישים סוג של חופש מלימודים..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו