חיזוקים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חיזוקים
    דנה
    21/08/2008

אני בת 27 ומאז ומתמיד זוכרת את עצמי כזקוקה לחיזוקים חיוביים מהסביבה על מנת להרגיש טוב עם עצמי. בילדותי, למשל, הייתי תלמידה טובה והיית מקבלת חיזוקים, אולם כשחשבתי שהוריי "התרגלו", השקעתי עוד יותר והפכתי להיות תלמידה מצויינת. כשאני מתחילה עבודה חדשה, על אף שאני יודעת שאני טובה במה שאני עושה, אני עושה הרבה כדי שהמעסיק שלי יתן לי חיזוקים חיוביים, אחרת לא אדע שאני טובה. חשוב לי נורא להיות אהובה בעיני כולם, גם אם זה במחיר שפוגע בי. כך, למשל, אמנע משיחה לא נעימה עם מישהו מהעבודה, ואפילו אעשה את עבודתו- כך, המעביד מרוצה ממני וגם העובד לא חושב עלי רעות. ה"רזומה" שלי מאוד מרשים מבחינה אובייקטיבית, ואני יודעת שהוא עושה רושם על אחרים, אבל בעיניי זה לא נראה מרשים מכל מיני סיבות (למשל: היותי קצינה בצבא - אין בעיה להתקבל לקורס קצינות; היותי מצטיינת בלימודי האקדמיה - גם תלמידים גרועים בעיניי קיבלו הצטיינות וזה מעיד שכנראה רמת המבחנים היתה קלה וכד'). בן זוגי מפרגן לי מאוד, מחמיא לי ומעריך אותי ואת הישגיי, ובכל זאת אני פעמים רבות שואלת אם הוא אוהב אותי (אני יודעת שכן ורוצה פשוט שיאמר לי את זה באותו הרגע שאני רוצה).מדוע אני זקוקה ל"אישור" של הסביבה למעשיי? מתי אוכל להתקדם לבד מבלי להזדקק לחיזוק, אלא להסתפק במה שאני עושה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חיזוקים

הוספת תגובה

• חיזוקים חיצוניים - חיזוקים פנימיים

דפנה סלען
    24/08/2008

דנה שלום ותודה על שאלתך
    ראשית, את בסדר גמור - את זקוקה לחיזוקים מהסביבה כדי להרגיש טוב. יש לך כוונה חיובית - את רוצה לדעת בוודאות שאת בסדר ואז תוכלי להרגיש טוב. זה לגיטימי ביותר. העניין הוא שכדאי לפתח גם חיזוקים פנימייים - ידיעה פנימה שמה שאת עושה/אומרת/חווה הוא בסדר גם אם אין חיזוק חיצוני לכך. בלשון NLP מדברים על חיזוקים חיצוניים וחיזוקים פנימיים. מה שחשוב הוא לגבות את החיזוקים החיצוניים - מהסביבה החיצונית בחיזוקים פנימיים - שלך!
    אני מזמינה אותך לכתוב לפחות 10 מקרים בהם קיבלת חיזוק חיצוני על מה שעשית וגם ידעת פנימה שאת טובה,שעשית בסדר וכו'. לאחר שתעשי זאת אני מזמינה אותך כל יום לפני השינה לכתוב לעצמך לפחות 5 חיזוקים על דברים שעשית באותו היום ואת יודעת פנימה שעשית טוב!
    לאט לאט את תתרגלי את "השריר" של החיזוקים הפנימיים ואז גם ללא חיזוקים חיצוניים תרגישי טוב עם עצמך
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו