אומץ

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אומץ
    דנה
    18/12/2008

אני עו"ד צעירה, אינני עובדת כרגע מבחירה כדי שאוכל לגדל את בני (בן חצי שנה) עד שיגיע לגיל שנה ואוכל לשלוח אותו לגן. ברצוני לפתוח משרד כך שאוכל לעבוד מהבית ולגדל את בני, אבל אני "מפחדת" שאתרשל, שלא יהיה לי מספיק זמן, שלא אהיה מקצועית וכד'. העניין הוא ששכלתנית יש לי תשובה לכל "פחד" שכזה - גם אם אתרשל - יש ביטוח, יש לי ניסיון רב יותר משל עו"ד צעירים אחרים בתחום, אין לי מה להפסיד כי גם כך אני בבית, חברה שלי עו"ד בעלת משרד עצמאי מוכנה ללוות אותי צמוד, ותמיד תמיד אפשר לסגור את העסק אם רואים שלא הולך...אז למה אני לא עושה את הצעד? למה בכל פעם שאני מתקדמת לקראת זה, אני נסוגה? איך אוזרים את האומץ ועושים את זה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אומץ

הוספת תגובה

• אשמח לקבל תשובתכן

דנה
    24/12/2008

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקדמות לעבר המטרה באומץ

דפנה סלען
    27/12/2008

דנה שלום
    ראשית אני רוצה להתנצל על העיכוב בתשובה ולאחל לך בהזדמנות זו חג שמח - המון אור בחיים שלך ושל יקירייך
    ולשאלתך - אכן את מתארת מצב שכיח - יש מטרה - יש ידיעה שכלתנית שאפשר ללכת עליה אבל יש התנגדות לשינוי. זה טבעי. אנחנו בנויים כך שנשמור על עצמנו ועל היציבות בחיים שלנו - זו משמעותה של השרדות. הבעיה שלעיתים שינוי אינו פוגע בהשרדות שלנו אבל מנגנוני ההשרדות עדיין עובדים למרות שאין צורך בהם.
    אז מה עושים?
    ראשית, עובדים בלא-מודע - בודקים מה הכוונה החיובית של הלא-מודע להשאיר אותנו במצב שלנו-להתנגד לשינוי - אולי הרצון לבטחון, יציבות וכו' ועכשיו נשארים בלא מודע ומבקים מהחלק היצירתי שבנו לעלות - לבדוק אופציות לעבור את השינוי כך שהחלק שמתנגד לשינוי יסכים - כלומר דרכים בהם יהיה בטחון.
    בשלב הבא: לאחר שעולים כמה רעיונות בודקים אותם במודע:
    בודקים מה מכל האופציות הכי ישים, הכי נותן בטחון, הכי טוב לכל מכלול החיים שלך ( כולל הילד שלך).
    לאותה אופציה תופרים תכנית עבודה למימוש: תכנית שבנויה מפעולות קטנות וישימות כשכל פעולה אמורה להוביל למטרה הסופית : מימוש אותו רצון שלך לעבוד מהבית.
    זה פחות או יותר התהליך. כמובן שקשה בהודעה לתת מענה מפורט ויעיל כמו בזמן אמון NLP - יחד עם זאת אני בטוחה שתעזרי במה שכתבתי לך
    מוזמנת לפנות גם בעתיד
    בטוחה שתצליחי
    דפנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דנה היקרה

הילה פורטיס טויטו
    28/12/2008

חישבי על מצב דומה בעבר בו היית לקראת צעד משמעותי שדרש אומץ. במצב ההוא כן התקדמת אל המקום הזה והתגברת על הפחד. מה היה אז שאיפשר את זה? זה יכול להיות כל מצב, לא בהכרח משהו שקשור לעבודה. זה יכול להיות גם משהו מהעבר הרחוק.
    כדי לגלות את מאפייני המוטיבציה שלך, מה שיניע אותך ממצב א' ל-ב', כדאי לך לחקור מצבים בהם הצלחת וללמוד מהם.
    חוץ מזה, מה שעושים באימון - "מכניסים את המטרה לשרירים", והכוונה - לשרירי המוח במקרה זה. בונים תכנית פעולה, שהיא הדרגתית ומתאימה בדיוק לקצב שהכי מתאים לך - קצב כזה שלא מכניס לפאניקה, אבל בהחלט מאתגר. כי אכן אין לכאורה סיבות לעצירת המהלך שאת מדברת אליו, אך בפועל, יש בתוכך חלק שמאוד שומר עלייך מהשינוי הזה. זה אותו חלק שפוחד משינויים. יש לחלק הזה כוונה חיובית עבורך, אבל נכון לכרגע - הכוונה לא מושגת....

שיהיה לך המון הצלחה בדרכך החדשה...,
    שבוע טוב,
    הילה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה לשתיכן,

דנה
    29/12/2008

אתחיל עם תוכנית עבודה ואראה איך להתקדם משם - שוב תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו