ביטחון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ביטחון
    א
    10/02/2009

אני לומד בלימודים גבוהים במטרה להכנס וללמוד באקדמיה.קורה לעיתים שיש תרגילים שאני לא מצליח לפתור ואז הביטחון שלי נופל ונעלם ואני נמצא בעצבות וללא ביטחון עצמי.קורה ממש לעיתים קרובות.מה שיוצא כתוצאה מכך הוא שיום אחד או שעה אחת אני עם בטחון עצמי ופתאום הוא נופל לקרקע, לצערי. מה עושים במצב כזה של ביטחון עצמי במצב שתיארתי ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ביטחון

הוספת תגובה

• בטחון

דפנה סלען
    10/02/2009

אני מבינה שיש לך "פרצי" בטחון. שווה לבדוק מה קורה שם.. שמאפשר לך להיות בטוח. אני מבינה שזה כאשר אתה מצליח - אולי יש עוד מקומות בהם אתה מרגיש ביטחון - לא רק כשאתה מצליח לפתור תרגילים.
    באימון וב NLP בפרט אנחנו בודקים מה מאפשר לנו להיות ברגש מסויים ובונים אסטרטגיה איך להגיע לרגש/הרגשה הזו לעיתים קרובות יותר.
    הרעיון הוא ליצור עוגן של בטחון. למשל : אם כל פעם כשאתה שומע מוסיקה מסויימת אתה מרגיש שמחה - המוסיקה הזו היא עוגן בשבילך
    כך אפשר למצוא לך עוגנים לבטחון
    בהצלחה
    דפנה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אם

א
    13/02/2009

אם כך את בעצם מצהירה שעלי למצוא את עוגנים אלו ולהשתמש בהם יום יום וכך הדרך אל הביטחון העצמי תשאף להיות גדולה יותר ? שאלה נוספת אליך, מדוע אני אף פעם לא אומר את האמת כמו שהיא וחייב ליפה את הדברים וללטש אותם .מה הסיבה לכך וכיצד עלי להיפטר מתופעה זו . תודה על התייחסותך. א.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אימון שריר הבטחון

דפנה סלען
    13/02/2009

כן, אני מזמינה אותך להיזכר בסיטואציות בהן הרגשת ביטחון - לא רק בתחום הלימודים וללמוד מהסיטואציות האלה לייצר את אותו ביטחון כשאתה מרגיש שהוא חסר לך.
    אתה יכול אפילו ליזום מצבים חדשים בהם אתה תביא לידי ביטוי את הבטחון שלך ודרך זה גם תחזק את בטחונך - הכל עניין של אימון- ככול שתאמן את שריר ה"בטחון" שלך יותר , בכל מיני הקשרים בחיים שלך כך תוכל להפוך את הבטחון להרגל ותחוש אותו לעיתים קרובות יותר.
    לגבי אמירת האמת - אתה כנראה אדם מאוד מתחשב ודואג לזולת וזה נפלא - אתה לא רוצה לפגוע ולכן אתה מייפה את האמת. אתה מוזמן לחשוב כיצד אתה יכול להיות אדם אוהב את זולתו ומתחשב וגם להגיד את האמת - אולי אסרטיביות ?.
    בהצלחה
    דפנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כן

א
    15/02/2009

לדעתי אסרטיביות בהחלט תעזור כאן. האם אסרטיביות היא חלק מהמערכת ,ונחשבת גם מעין שריר הביטחון ? מה לגבי ביקורתיות,מדוע היא נחשבית כאחת כזו המעידה על חוסר ביטחון ,התוכלי לומר ? תודה על התייחסותך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביקורתיות ואסרטיביות

דפנה סלען
    15/02/2009

כשאתה עומד על דעתך תוך כיבוד דעתו של הזולת (אסרטיביות) אתה בהחלט מחזק את הבטחון העצמי שלך ואת הערך העצמי שלך בעיניך ובעיני אחרים
    לגבי בקורתיות - שוב זה הגבול הדק בין אסרטיביות לאגרסיביות
    הכל תלוי איך אתה עושה את זה. אם הביקורת לא פוגעת בזולת ומביאה לידי ביטוי את דעתך תוך פרגון וקבלה של האחר אין סיבה שביקורתיות תתקבל כחוסר בטחון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבנתי

א
    17/02/2009

הבנתי לגמרי את דבריך. תודה. האם יש לך המלצה לספר בנושא אסרטיביות ? א.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אסרטיביות

דפנה סלען
    18/02/2009

הספר שעולה לי בראש כרגע הוא : שבעת ההרגלים של אנשים אפקטיביים במיוחד של סטיבן קובי - ספר מעולה - אפשר ללמוד ממנו המון. חוץ מזה אני בטוחה שיש הרבה מאמרים בנושא באינטרנט תחת הכותרת : אסרטיביות
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

א
    19/02/2009

אנסה להשיג את הספר.במידה ואחד הגולשים מכיר אחד אחר אשמח לשמוע. א.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו