ערך עצמי...

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ערך עצמי...
    יעל
    22/04/2009

היי אני בת 15.5. חלק מהבעיה שלי היא שיש לי ערך עצמי נמוך בכל מה שקשור לחברה... בבצפר הקודם לא היו לא חברות כי הם פשוט לא התאימו לי אבל עכשיו בתיכון יש לי המון חברות אבל יש לי בעיה, הערך העצמי שלי לא משהו... אני כל הזמן מסתכלת על אנשים אחרים ואומרת שהם יותר טובים ממני ואותם יותר אוהבים. (מה שכנראה נכון.. פשוט רואים את זה)
    השאלה שלי היא - אני יודעת שיש את כל הדברים האלה שאם אני אוהב את עצמי כולם יאהבו אותי... אבל זה לא נכון!!!! אם אני יעריך את עצמי למה שזה יעזור? אני ישאר עם ההערכה שלי אל עצמי ואף אחד אחר לא... ונגיד שכן - איך אני מפתחת את זה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ערך עצמי...

הוספת תגובה

• פיתוח ערך עצמי

דפנה סלען
    23/04/2009

יעל יקרה
    כל דבר שאנחנו חושבים על עצמינו אנחנו מוכיחים לעצמינו גם שזה נכון. כלומר : אם את חושבת שהערך העצמי שלך נמוך את תחפשי לכך כל הזמן הוכחות בשטח וכך את נכנסת למעגל שקשה לצאת ממנו.
    כן, הכל עניין של תפיסה ותרגול התפיסות המקדמות אותנו.
    אני מזמינה אותך בשבוע הקרוב לחשוב לעצמך ולהגיד לעצמך שיש לך ערך עצמי גבוה - ואז תמצאי לכך הוכחות בשטח שיצדיקו את החשיבה. למשל: כשאת לומדת חומר חדש ומבינה אותו -תגידי לעצמך כמה את חכמה, טובה בלימודים וכו'- כך תגרמי לזה לחזק את התובנה שיש לך ערך עצמי. מצאי לפחות 3 הוכחות ביום לכך שהערך העצמי שלך גבוה.
    עד יום חמישי הבא - כל יום!
    ותעדכני אותי לגבי השינוי לטובה שזה חולל בך.
    דפנה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו