מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- המשך לימודיםשחר04/07/2009
שלום, אשמח אם תוכלו לעזור לי להחליט כיצד להמשיך את לימודיי.
אני בת 23 וכרגע סיימתי שנת לימודים ראשונה באוניברסיטה - מדעי המחשב ופילוסופיה.
אינני רוצה להמשיך ללמוד במסלול זה, בכך אני בטוחה. לא במדעי המחשב כי -
ככל שעובר הזמן, אני מבינה כי לא מושך אותי לבלות את שארית חיי בישיבה מתמדת מול מחשב, ללא יחסי אנוש. אני אדם חברותי, מלא מרץ, שאוהב בני אדם.
ופילוסופיה זה שולי מבחינתי כרגע.
אינני מעריכה את אוניברסיטת תל אביב ובייחוד לא את הפקולטה למדעים מדויקים. אני חושבת שבעיית התקציב המתמשכת וגילה הרב של האוניברסיטה מונעים ממנה להתקדם קדימה יחד עם המכללות החדשות בישראל.
ולכן, גם אני לא מעוניינת יתר על המידה להישאר שם.
אמרתי כרגע את כל ה-לא.
ומה בנוגע ל-כן? אין לי מושג. לכן אשמח אם תעזרו לי, או לפחות תננסו לכוון אותי לתחום מסוים.
תחומים כמו תקשורת ופסיכולוגיה מעניינים אותי, אך אני מפחדת להתחיל ללמוד תחום שמעולם לא התנסתי בו ואינני מכירה אותו לעומק.
בנוסף, המרכז הבינתחומי בהרצליה מאוד קורץ לי.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בחירת מקצוע
גרשון מורג04/07/2009שלום לך שחר ותודה שפנית אלינו.
ההתלבטות שלך מוצגת בצורה ברורה: מה שלמדת השנה לא מושך אותך ואת לא בהירה לגבי בחירת מסלול להמשך.
בחירת מקצוע הינו דבר חשוב ביותר בחיינו. אם נתמיד במקצוע שבחרנו אנו נקדיש לו את מיטב זמננו ומרצנו.
לא נוכל לפתור לך מכאן את ההתלבטות שלך ולספק לך תשובה במה לבחור להמשך לימודיך. ישנם מוסדות להכוונה מקצועית שבהם אפשר לקבל הבחנה איזה תחומים מתאימים ביותר לכישרונותיך. אני בהחלט ממליץ לך ללעבור מבחן כזה אם לא עברת עד עכשיו. יש לקוות שתצאי משם יותר בהירה לגבי המסלול העדיף עליך.
דבר אחד כן אוכל לאמר: מה שתבחרי צריך להביא לך שמחה. צריל "להדליק" אותך, לאתגר אותך. הבחירה שלך צריכה להיות בהלימה עם העקרונות שלך ועם הגדרת ההצלחה ש*ל*ך ולאו דוקא עם הגדרת ההצלחה או ציפיות מהסביבה, במידה והדברים מתנגשים.
את תצטרכי לקום כל בוקר למקצוע הזה ולא אף אחד אחר.
הייתי אומר שדבר ראשון תבדקי עם עצמך מה "הבטן" אומר. מה האינטואיציה שלך משדרת לך. ולזה אפשר בהחלט להוסיף מבחן להכוונה מקצועית.
אימון אישי יכול לעזור להביא בהירות לחייך ולא רק בנושא לימודים. יכול לתרום לך לבדיקה וגיבוש עקרונות ומטרות. אך אין לצפות לקבל ממישהו חיצוני לך לתשובה חד משמעית לגבי המקצוע שאת צריכה לבחור לחיים. הדרכה ועזרה כן. התשובה המתאימה נמצאת בתוכך וצריך רק להציף אותה.
אז שיהיה בהצלחה רבה!!!
גרשון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לימודים- שחר
ליאת דביר-ליבשיץ04/07/2009שחר היקרה,
אני מצטרפת לדעתו של גרשון בעניין מציאת מקצוע / כיוון שמעורר בקרבך תשוקה-כזה שהזיקה הפנימית אליו תהיה מקור להנאה, השקעה והתפתחות.
את מעידה על עצמך כעל אדם של אנשים ועל פסיכולוגיה / תקשורת כעל תחומים שעשויים לעניין אותך- הייתי ממליצה לך לברר מעט על תוכנית הלימודים במקצועות אלו ולא פחות חשוב לבחון מהן ההזדמנויות המקצועיות שלימודים מסוג זה יפתחו בפנייך, אולי לשאול אנשים שלומדים או שסיימו ללמוד. באשר לחשש שלך- קחי בחשבון שאיננו מנוסים או מכירים לעומק כמעט שום תחום עד שלא למדנו אותו לעומק
מעבר לזאת- אני שומעת שחלק מן הלבטים שלך קשורים גם במוסד הלימודים המועדף-
כאן הייתי ממליצה לברר קודם לכן מהו התחום שאת מבקשת ללמוד ואז לבדוק היכן ניתן ללמוד אותו...אלא אם הלימודים במכללת הרצליה הם מטרה בפני עצמה ולא אמצעי להשגת מטרה נוספת
חשוב לשים לב שאת שואלת בעצם שתי שאלות מה לאכול ואיפה לאכול..? כך תוכלי להגדיר לעצמך סדר קדימויות ולא תגיעי למצב שבו כבר הבנת שבא לך גלידה אבל את יושבת בשווארמה שמש בטעות:)
בכל מקרה,
תרמילאות אקדמית היא גם סוג של טיול- תהני ממנו
בהצלחה בהמשך!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על העזרה
שחר06/07/2009תודה רבה על התגובות המהירות.
הבטן והאינטואיציה שלי נוטות לכיוון תקשורת. קראתי את תקציר הקורסים הניתנים במהלך התואר, והם בהחלט נשמעים לי הכי מעניינים לעומת כל שאר הדברים שבדקתי. אך דיברתי עם אנשים אשר מבינים בתחום, ורבים אמרו לי, שתקשורת נחשב לתואר מעט לא פרקטי. שזה תואר שמאוד קל להתקבל אליו, ולכן הוא גם יחסית מאוד קל. ולאחר מכן, אם אסיים את התואר, ולא אהיה "אגדה" בתחום מסוים, יהיה לי קשה למצוא עבודה. ויש את אלה שמוסיפים, "כבר עשית שנה שמחשבים... תואר שייתן לך כל כך הרבה. לא תסיימי כבר?"
לגבי לאכול לרצות גלידה בשווארמת שמש, את צודקת. אני רוצה ללמוד בהרצליה. המרכז מציע 6 תארים בלבד - משפטים, מחשבים, ממשל, פסיכולוגיה, מנהל עסקים ותקשורת.
אני מאוד מפחדת "לבזבז" את היכולות שלי וללמוד משהו שלא ייתן לי הרבה בעתיד, אך מצד שני אני לא רוצה לשבת 3 שנים בכיתה ולא להתעניין בחומר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
אני במתח יום לפני הזריקה שאני צריכה לקבל
אובדן של מוטיבציה ואנרגיה לפעול
מחשבות שליליות בסופי שבוע עקב הקורונה
התמודדות עם ירידה במוטיבציה של הבן
לא מצליחה למצוא זוגיות ודכאון
מרגישה כלואה בחיים עם עצמי
חוסר כח לחנך את הילד להשקיע בלימודים
מה עושים כדי לטפל בדיכאון בערב?
בדידות בחגים ובסגר - איך אפשר לשפר מצב רוח?
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)