מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הסבה מקצועית? - לגרשון מורגדנה19/07/2009
אני בת 28, עו"ד במקצועי. במהלך לימודי התואר עבדתי כשנה וחצי במשרד עו"ד כטרום מתמחה ואז עקב מעבר לעיר מגורים אחרת (בעלי שירת בצבא ועבר בסיס), עבדתי כטרום מתמחה במשרד אחר במשך שנה ולאחר מכן המשכתי שנה נוספת באותו המשרד כמתמחה וחצי שנה נוספת כעו"ד באותו משרד. עבודתי כעו"ד במשרד האחרון נקטעה עקב שמירת הריון ולאחר הלידה עברתי לעיר מגורים הקרובה למקום מגורי הוריי על מנת שיעזרו לי בטיפול בילד. שהיתי עם בני שנולד בבית ולפני חצי שנה (כשבני היה בן חצי שנה) החלטתי לפתוח משרד עצמאי מהבית. הקמתי אתר אינטרנט ופניתי לעו"ד בעיר מגוריי לשיתוף פעולה וכיום יש לי שני תיקים פעילים. בני כיום בן שנה והטיפול בו דורש ממני את מלוא תשומת הלב כך שלא נותר לי זמן פנוי לעבוד. רשמתי אותו לגן בספטמבר הקרוב, אבל עד אז החלטתי לא לטפל בתיקים נוספים, מאחר שזה לא אפשרי מבחינתי. אני עדיין מטפלת בשני התיקים הנוכחיים. עם הטיפול בתיקים אלה התחוור לי כי אני מוציאה אנרגיה רבה, שאיננה בהכרח טובה, כיון שמטבעו של המקצוע מדובר על התדיינות ולעיתים אך התנצחות מול הצד שכנגד, ואף אם הצדק בוער בעצמותיי, הדרך אליו רצופה ניסיונות שכנוע והסברים ובעיקר הוצאת הרבה אנרגיה נפשית. אני מעדיפה להוציא אנרגיה נפשית טובה יותר. מטרתי בעולם הזה היא להיות שמח מאושרת מסופקת ושלווה. במהלך גידול בני (שהיה לי הדבר הטבעי ביותר לעשות, ואף טיפלתי מעט בילדים מאז היותי בת 12...) נחשפתי לסובלנות, ליצירתיות, לחום ואהבה, לעזרה. זה מה שאני מחפשת לעשות במקום עבודתי. קראתי ספרות מקצועית בנושא גידול תינוקות כי זה עניין אותי, במהלך כל שעות הערות של בני לא טיפלתי במטלות הבית, אלא הייתי רק איתו (גם אם רק ישבתי בצד להתבונן בו ולתת לו לעסוק בשלו), העשרתי אותו רבות החל מהרגע שנולד (תרגילי מוטוריקה, עיסוי, משחקים, שירה וריקוד במרחב, דיבור ושיום, הפעלות, מגע במקרמים שונים ויצירה) ונהניתי מכל רגע (ועדיין). היום היתה לי הארה (לאחר ששוחחתי עם עו"ד הצד שכנגד בתיק בו אני מטפלת ו"חפרתי" לעצמי אודות השיחה במהלך כמה שעות באותו היום, כיון שהיא היתה ארוכה ומתישה), שעל מנת למצוא עצמי מאושרת שמחה מסופקת ושלווה, אצטרך למצוא עבודה בה אוכל לבטא את היצירתיות שבי, שאוכל להרגיש בטוחה בעצמי, שאוכל לקבל פידבק חיובי מהקהל שלי, שאוכל לעזור. נדמה לי שאוכל למצוא זאת בטיפול בילדים במסגרת אישית (מטפלת אחד על אחד).
כיום אני נמצאת במצב בו אני יכולה להודיע ללקוחות הקיימים שלי (שרק התחלתי לטפל בתיקים שלהם) שברצוני לסגור את המשרד ולהסב מקצוע, מבלי שייגרם להם נזק כלשהו מפרישתי מהתיק (כלומר יש להם מספיק זמן לחפש עו"ד חלופי). שאלתי היא האם ההסבה הזו היא בעצם ניסיון בריחה שלי מעצמי? האם זו בריחה במקום התמודדות (שלמעשה אולי אמורה לקדם אותי בפן האישי)? כיון שאם אני בורחת מעצמי, הרי הבעיות שהיו לי עם ההתמודדות שלי במקצועי כעו"ד אמורות לחזור גם אם אעשה הסבה מקצועית...לא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדנה המתלבטת
גרשון מורג20/07/2009שלום לך דנה!
תודה על הפניה שלך אלי ועל התיאור הממצה. לפעמים צריך אומץ להתבוננות אמיתית במשהו שנוגע בנו ונראה שאת עושה זאת באומץ וביושרה.
הפעם נתחיל מהסוף... בסוף הפניה שלך את שואלת: "האם ההסבה הזו היא בעצם ניסיון בריחה שלי מעצמי? האם זו בריחה במקום התמודדות (שלמעשה אולי אמורה לקדם אותי בפן האישי)?"
את בוודאי מבינה שיהיה זה יהיר ובלתי אחראי מצידי להשיב לך על שאלה כזו בלי להכיר אותך ורק בעקבות מה שאת מתארת בפניתך.
למרות זאת, אם תקראי את מה שכתבת כאילו כתבה זאת חברה טובה שלך המבקשת את עצתך, לאיזו מסקנה היית מגיעה? היכן החברה שלך משדרת כבדות ומצוקה והיכן היא משדרת אושר, רוגע וסיפוק? נסי את התרגיל הזה ואשמח לשמוע את התובנות.
אני אישית מאמין שזכותו הבסיסי של כל אדם הינו למצוא את האושר בחייו. אם כך, אני רוצה לצטט עוד קטע מדבריך: "שעל מנת למצוא עצמי מאושרת שמחה מסופקת ושלווה, אצטרך למצוא עבודה בה אוכל לבטא את היצירתיות שבי, שאוכל להרגיש בטוחה בעצמי, שאוכל לקבל פידבק חיובי מהקהל שלי, שאוכל לעזור."
אז נחזור לשאלתך ואוסיף. אימון אישי בהחלט יכול להביא את הבהירות לתוך חייך ולמצוא, יחד איתך, את הדרך הנבונה להגשים את מאווייך.
מקווה שעזרתי במשהו. אשמח לשמוע.
בברכת הצלחה,
גרשון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
דנה20/07/2009גרשון שלום רב,
תודה רבה על תשובתך שהאירה את עיניי. אני יושבת עכשיו על תרגיל עם עצמי בו אני כותבת אילו הוויות יעשו אותי למאושרת ומסופקת תוך ניסיון לחשוב איזה סוג עבודה עם ילדים יקדם אותי למטרה הזו. אשמח לעדכן בהמשך. ושוב תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסבה מקצועית? - לגרשון מורג - תגובה
ד''ר מרגלית בן אור19/01/2011שלום דנה.
אני לא גרשון מורג אבל אענה בכל זאת.........דרך אגב, אני אישה אז אולי זה משמעותי לגביך.
כדי לבדוק למה הלכת ללמוד משפטים, ואולי יש בתחום זה גם דברים טובים לעשות, בלי הסבה מקצועית ממשית. שמעת למשל על גישור?
באימון אפשר לברר ולשקול את כל הבעד והנגד שיש לך לגבי המשפטים, ולא בטוח שזאת בריחה לעזוב את המקצוע הזה. בקיצור צריך לשבת על זה ולשקול בכובד ראש.
את בס"ה צעירה, והחיים אמורים להיות מהנים ומספקים, אם רק ניתן.
בהצלחה באימון, ואם תרצי לבוא אלי את ממש מוזמנת.
ד"ר בן-אור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
אני במתח יום לפני הזריקה שאני צריכה לקבל
אובדן של מוטיבציה ואנרגיה לפעול
מחשבות שליליות בסופי שבוע עקב הקורונה
התמודדות עם ירידה במוטיבציה של הבן
לא מצליחה למצוא זוגיות ודכאון
מרגישה כלואה בחיים עם עצמי
חוסר כח לחנך את הילד להשקיע בלימודים
מה עושים כדי לטפל בדיכאון בערב?
בדידות בחגים ובסגר - איך אפשר לשפר מצב רוח?
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)