מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מעורבות יתראבי20/07/2009
שלום,
אנו זוג נשוי באושר+ ילד מקסים בן שנתיים
יש ביננו תקשורת פתוחה וזורמת ,יחסים המבוססים על כבוד והערכה.
אך ישנה דילמה מעיקה עד בלי די:
ההורים שלי מתערבים לנו בחיי הנישואין באופן חונק ומנסים להפריד.
למשל: לאחרונה החליטו הורי שהם מעוניינים לבצע שיחה ביני לבינם והדגש הוא על כך שאישתי לא תופיע בשיחה ,הם אמרו זאת גם לאישתי בצורה חד משמעית.
ברור לכולם ובל נהיה תמימים שהיא וכל מה שמפריע להם יעלה בשיחה ואיני מוכן לשיחה מאחורי גבה בשום אופן.הם מתעקשים. אין עם מי לדבר!!!
מה דעתכם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאבי, על מעורבות יתר
גרשון מורג20/07/2009שלום אבי!
לפי התאור שלך מצטיירת תמונה של מערכת יחיסים מאד לא תקינה וטעונה בין הוריך לבינך ולבין אישתך.
אנו קוראים את הצד שלך אך אין ספק שלמטבע הזה יש עוד צדדים. לא נשפוט.
התאור שלך מביא את המצוקה שאתה חש אך מסתיים בקביעה "אין עם מי לדבר!!!". קשה מאד להתקדם לפתרון כלשהו לאחר קביעה נחרצת כזו.
אולי גם הצד השני מסיים את התאור שלו באותה קביעה?
השאלה העיקרית הינה מה בסופו של דבר אתה רוצה להשיג? ניצחון? כניעה? פשרה? שיפור יחסים?
קירבה? מה המטרה הסופית?
אם הוריך רוצים לדבר איתך ביחידות אולי כדאי שתשמע אותם. אתה גם יכול לעמוד על העקרון בשיחה שאם עולה נושא הקשור לאישתך ראוי שהיא תהיה נוכחת ואתה יכול להבהיר זאת מראש. אבל כדאי שקודם תבהיר לעצמך מה מטרת השיחה עבורך ועם איזה דגל אתה מופיע בה: האם דגל של הקשבה, אהבה וסובלנות או דגל של "צדק קבוע מראש" וניצחון של האגו. מה היית בוחר?
זהו פורום על אימון אישי ואימון אישי הוא ממש הכלי בה' הידיעה לטיפול במערכות יחסים. אני מציע לך לבדוק אפשרות להיעזר בו.
בהצלחה!
גרשון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לאבי
ליאת דביר-ליבשיץ20/07/2009אבי היקר שלום,
תודה לך על פנייתך.
מדברייך ניכר שאתה אכן מרוצה מחיי המשפחה בכלל ומן הזוגיות התקשורתית והאוהבת בפרט. עצם הפנייה והצורך "לגונן" על אישתך מפני הורייך מעוררים הערכה לכשלעצמם. הצורך שלא יאמרו דברים לא נעימים מאחורי גבה מעיד על הכבוד שאתה רוחש לה ועל הפתיחות עליהם דיברת.
ראוי היה שאם אנחנו מאושרים- אבא/אמא יקלטו שזה מה שבעצם חשוב וינשמו לרווחה...לצערנו- הורינו אינם מתאהבים תמיד באנשים שאנחנו בחרנו להתאהב בהם ...
ועם זאת,
בהחלט ניתן וראוי לצפות מהוריך שיכבדו את בחירתך, ביחוד אם אתה מעיד על עצמך כנשוי באושר, ומתוך הכבוד הזה שהם רוחשים לך ימענו מלדבר באופן פוגעני על אישתך- בנכחותה או שלא בנוכחותה.
מה שכן, נדמה לי שמרב פתיחות הטשטש לו איזה גבול שראוי שתשמור עליו:
יחסייך עם הורייך הם שלך בלבד, ובמידה והם מתאפיינים בחוסר הקשבה לרצונותייך ובביטויים שאינם מכבדים את אישתך , את הזוגיות שלכם ועל כן אותך- זהו תפקידך בלבד להצביע על כך בפניהם ולחדד את הגבולות.
במילים אחרות- זה תפקידנו בלבד "לחנך" את הורינו..
החינוך הזה הוא לא פשוט, אבל אני מאמינה שאם מבינים מי השחקנים הראשיים- במקרה זה זה אתה, ומול מה מתמודדים - במקרה זה זה גם אתה (דפוסי חשיבה והתנהגות היסטוריים..ואולי גם קצת ההורים...) זה אפשרי ואף מומלץ
ועד אז...
זה בסדר ולקיים שיחות עם הורייך- רק נסה להיות עירני במהלך השיחה לדברים שאותם אינך מוכן לסבול ופשוט ...אל תסבול אותם!
בהצלחה רבה:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
אני במתח יום לפני הזריקה שאני צריכה לקבל
אובדן של מוטיבציה ואנרגיה לפעול
מחשבות שליליות בסופי שבוע עקב הקורונה
התמודדות עם ירידה במוטיבציה של הבן
לא מצליחה למצוא זוגיות ודכאון
מרגישה כלואה בחיים עם עצמי
חוסר כח לחנך את הילד להשקיע בלימודים
מה עושים כדי לטפל בדיכאון בערב?
בדידות בחגים ובסגר - איך אפשר לשפר מצב רוח?
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)