תקועה במקום- לא מצליחה לסיים התואר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תקועה במקום- לא מצליחה לסיים התואר
    נטע
    06/08/2009

שלום רב,

אני בת 26. בגיל 22 כמעט, התחלתי תואר ראשון במדעי הרוח, ולדאבוני לא סיימתי אותו עד היום.

נותרו כמה מטלות לסיום התואר, אך במשך שנה וחצי אינני מסוגלת להושיב את עצמי ולסיימו. למרות שאני יודעת מהם נושאי הסמינרים, יש לי הכל בראש- יש איזשהו פחד שמתגנב לתוכי, וגורם למחשבותי לנדוד חמש דקות מרגע שהתיישבתי. פתאום עלי לעשות מיליון דברים אחרים.

כך הזמן עבר לו, ואני, שמחזיקה בעבודות סטודנטליות, לא לומדת כיום אך גם לא עובדת בעבודה "נורמלית". אני מרגישה כשלון ושנאה, לוזריות, על שאיני מסוגלת לשבת ולכתוב. והנה אני כבר זקנה בת 26.

ממה נובע הפחד? הרי יש לי יכולות, וטיפשים ממני סיימו תארים בהצלחה רבה. אני מרגישה כאילו הפרצוף המזלזל של הפרופסור מביט בעבודה, ויורק "זו חתיכת זבל לא יוצלחת", מעיף אותה לכל הרוחות.

מה עושים? הכנתי כבר עשרים רשימות מה לעשות ואיך, ניסיתי לכתוב מדוע אני פוחדת, אך לעיתים נדמה שהפחד חזק ממני....אין לי מושג איך השלמתי את רוב התואר עד כה...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• לנטע ה"תקועה במקום"

גרשון מורג
    06/08/2009

שלום לך נטע!
    התאור שלך ממש ריגש אותי. אני מבין להרגשתך ומצבך, במיוחד מכיוון שלפני זמן לא רב היה אצלי מתאמן עם מצב מאד דומה לשלך: סיים לימודי תואר שני, צריך להגיש תזה בכתב שכבר מוכנה אצלו בראש ואושרה ע"י מנחה והבן-אדם יושב כמעט שנה מול המחשב ולא מסוגל לכתוב משפט אחד.
    כך הוא הגיע לאימון.
    לאחר כשלושה חודשים התזה הושלמה ועוד כמה תחומים בחייו קיבלו מפנה חיובי. מפליא, נכון?

אימון הוא תהליך הגורם לטרנספורמציה ולעתים ממש מפתיע.
    את שואלת ממה נובע הפחד. אי אפשר לתת כאן תשובה כי כל אדם הוא עולם ומלואו בפני עצמו, אך התשובה יכולה להתגלות בתהליך האימון ויתכן שלאו דווקא קשורה בתחום הלימודים...
    אם את מחויבת לעצמך ומחויבת לצאת מה"תקיעות" שלך, יש מה לעשות.
    את מוזמנת להתקשר.
    בברכה,
    גרשון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לצאת מתקיעות...

מוניקה
    06/08/2009

הי נטע,

לפני כחודש סיימתי אימון של מתאמנת שסיימה את התואר שלה לפני 6(!) שנים ועדיין לא סיימה, ןכמובן לא הגישה, את עבודת הגמר.
    מתאמנת זו הגיעה לאימון במטרה אחרת לגמרי, אולם, גם סוגייה זו עלתה במהלך האימון.
    בתום האימון העבודה הייתה בשלב ה"פינישים" לפני ההגשה.
    התקיעות אצלה נבעה מהמון סיבות, שעליהן עלינו במהלך האימון. כל הגורמים לתקיעות הובהרו, עברו תהליך של הפשטה וטופלו.
    אי-אפשר, על סמך דברייך, להבין ממה נובעת התקיעות אצלך.
    על-מנת להבין זאת, יש להתעמק בהמון דברים, לשאול המון שאלות...
    אימון בהחלט יכול לעבוד גם עבורך.

בהצלחה
    מוניקה 052-4033683

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום נטע

ד''ר מרגלית בן אור
    09/08/2009

שלום נטע
    הבעיה יכולה להיות במקומות רבים, אפילו בהפרעת ריכוז וקשב עליה התגברת עד היום אבל כעת נוספות חרדות ונוספים עיכובים שונים ומשונים שמונעים ממך את סיום התואר.
    אימון הוא בהחלט הדרך הטובה והקצרה יחסית לברור מקורות העיכוב וה"תקיעות".
    נדמה לי שזו סוגיה אימונית מהנפוצות ביותר שקימות.
    אימון בודאי יוכל לעזור.
    בהצלחה
    ד"ר בן-אור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הכל כאן פרסומת סמויה - חרפה ממש

דניאל ש.
    11/08/2009

הכותבים כאן (תשובות ותגובות) כולם, עושים כל מאמץ רק כדי להשיג לעצמם קליינטים\לקוחות\כסף...אין אף תשובה ממשית, הכל חרטה-ברטה כדברי המשורר. עצוב ומעליב ! אני ממש מקווה שאין כאן גולשים טפשים שמנסים אפילו להתקשר אל ה"מאמנים" בעלי ההגדרות המפוצצות (פלוציות...סליחה על הביטוי) מאחר וברור שאין מה ללמוד מהם. אפילו את עצמם הם לא מצליחים להסביר, לא כל שכן לטפל בבעיות של אחרים. הזהרו משרלטנים !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום דניאל

ד''ר מרגלית בן אור
    11/08/2009

שלום דניאל.
    אני מניחה שאתה ציפית לקבל אימון אישי בפורום והתאכזבת קשות.
    מצד שני, האם אתה באמת מאמין או היית לוקח ברצינות משהו שנכתב אליך ןעליך ללא היכרות מעמיקה?
    לדעתי האתר יכול לכל היותר לספק כיווני מחשבה, וגם זה רק בחלק מהמקרים.
    האתר יכול למיין ביעילות יחסית את סוג הבעיות המתאימות לאימון ואלה שאינן מתאימות לאימון.
    במחלות מוגדרות אפשר לתת "פתרון של הספר" אבל באימון זה ממש לא כך, הרי אנחנו בהגדרה עוסקים בבעיות שאינן מחלות.
    כשתרצה אימון תוכל לפנות לכל מאמן שתרצה, ואני מקווה שתחווה את ההבדל בין אימון לבין מה שאפשר לכתוב באתר בלי לעשות טעויות גסות מידי.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום דניאל

גרשון מורג
    15/08/2009

שלום דניאל,
    ראשית, מצטער אל האיחור בתגובה שלי. פשוט לא הייתי זמין בימים האחרונים.
    שנית, אני רוצה להביע הזדהות עם הנאמר ע"י דר' בן אור ואני רוצה להוסיף עוד כמה מילים.
    הפורום הזה אינו אמור "להציע פתרונות" או כפי שאת מגדירה, לתת "תשובה ממשית" לפונים אליו.
    האימון האישי הינו ת*ה*ל*י*ך! תהליך של חקירה, גילוי וטרנספורמציה שהמתאמן עובר עם עצמו בעזרת המאמן. לא "זבנג וגמרנו" של הודעה בפורום ותשובה פותרת בעיות. מאמנים הם לא קוסמים.
    אני מניח שכתבת מה שכתבת מחוסר ידיעה על מהות תהליך האימון והכרוך בו.
    אני מצטער על כך שמצאת לנכון לשפוט את אנשי הפורום בחומרה ובהגדרות הגובלות בעלבון, ללא הכרה אישית איתם וללא ידע מספיק על מקצוע האימון.
    בברכה,
    גרשון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו