שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    חני
    21/09/2009

שלום רב,
    שלום, אני ובעלי רוצים ללכת לטיפול זוגי, הוא מתעקש על מטפל ואני מתעקשת על מטפלת. כיון שמדובר בבעיה מינית אני מאמינה שיותר אפתח מול מטפלת, אבל בעלי לא יתן אמון במטפלת אשה. מה לעשות? תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שלום חני

ד''ר מרגלית בן אור
    21/09/2009

שלום חני.
    טיפול זוגי וטיפול מיני הם שני דברים שונים עם חפיפה מסוימת בינהם, אך לא זהים. רוב המטפלים הזוגיים אינם מטפלים מיניים, בין השאר מפני שלא עברו הכשרה מתאימה לכך.
    בהחלט אפשר להתחיל אצל מטפל זוגי-גבר ואחר-כך להחליט אם בכלל יש צורך בטיפול מיני, או לדון ביחד איתו על משמעות מינו של המטפל לגבי כל אחד מכם. יתכן ששם יעלו נושאים בסיסיים בהרבה, כמו דרך פתרון הבעיות בזוג וכדומה. דרך אגב אולי זאת הסיבה שטיפולים מיניים נעשים לפעמים ע"י זוג מטפלים לזוג מטופלים!
    בהצלחה
    ד"ר בן-אור

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום חני

גרשון מורג
    21/09/2009

שלום חני!

אכן מיניות היא חלק חשוב מאד בזוגיות, אך בוודאי זה לא הכל.
    ישנם תחומים רבים במערכת הזוגית וכל אחד מהם יכול להשפיע ומשפיע על מכלול היחסים הנקראים "זוגיות". כך, תחומים אחרים במערכת היחסים יכולים להשפיע על הקשר המיני וגם להיפך.

אימון זוגי מתייחס למערכת הזוגית בכללותה ומנסה לבדוק את מכלול הגורמים המשפיעים. זה תהליך טרנספורמטיבי עבור בני הזוג עצמם ועבור המערכת הזוגית שביניהם. התהליך אמור להוביל אתכם למקום אחר מזה שאתם נמצאים בו היום.
    זוג יכול להתאמן ביחד או כל אחד בנפרד מול מאמן או מאמנת או מול זוג מאמנים (למשל, זה מה שזוגתי/שותפתי ואנוכי עושים מול זוגות). הבחירה הינה בידי הפונה הבודד או הזוג. אנו בד"כ ממליצים להשאיר את ההחלטה על כך עד לאחר פגישת היכרות ראשונה ולא לקבל החלטה מראש, להוציא את המקרה שאחד מבני הזוג מתנגד בתוקף לקבל עזרה. אז נשארת רק האופציה של פניה בודדת, לפחות בהתחלה.

אני מאחל לכם את האומץ והיושרה לעשות ביחד את הצעד הראשון במסע לשיפור הזוגיות.
    בהצלחה ושנה טובה!
    גרשון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו