מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהחני21/09/2009
שלום רב,
שלום, אני ובעלי רוצים ללכת לטיפול זוגי, הוא מתעקש על מטפל ואני מתעקשת על מטפלת. כיון שמדובר בבעיה מינית אני מאמינה שיותר אפתח מול מטפלת, אבל בעלי לא יתן אמון במטפלת אשה. מה לעשות? תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום חני
ד''ר מרגלית בן אור21/09/2009שלום חני.
טיפול זוגי וטיפול מיני הם שני דברים שונים עם חפיפה מסוימת בינהם, אך לא זהים. רוב המטפלים הזוגיים אינם מטפלים מיניים, בין השאר מפני שלא עברו הכשרה מתאימה לכך.
בהחלט אפשר להתחיל אצל מטפל זוגי-גבר ואחר-כך להחליט אם בכלל יש צורך בטיפול מיני, או לדון ביחד איתו על משמעות מינו של המטפל לגבי כל אחד מכם. יתכן ששם יעלו נושאים בסיסיים בהרבה, כמו דרך פתרון הבעיות בזוג וכדומה. דרך אגב אולי זאת הסיבה שטיפולים מיניים נעשים לפעמים ע"י זוג מטפלים לזוג מטופלים!
בהצלחה
ד"ר בן-אור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום חני
גרשון מורג21/09/2009שלום חני!
אכן מיניות היא חלק חשוב מאד בזוגיות, אך בוודאי זה לא הכל.
ישנם תחומים רבים במערכת הזוגית וכל אחד מהם יכול להשפיע ומשפיע על מכלול היחסים הנקראים "זוגיות". כך, תחומים אחרים במערכת היחסים יכולים להשפיע על הקשר המיני וגם להיפך.
אימון זוגי מתייחס למערכת הזוגית בכללותה ומנסה לבדוק את מכלול הגורמים המשפיעים. זה תהליך טרנספורמטיבי עבור בני הזוג עצמם ועבור המערכת הזוגית שביניהם. התהליך אמור להוביל אתכם למקום אחר מזה שאתם נמצאים בו היום.
זוג יכול להתאמן ביחד או כל אחד בנפרד מול מאמן או מאמנת או מול זוג מאמנים (למשל, זה מה שזוגתי/שותפתי ואנוכי עושים מול זוגות). הבחירה הינה בידי הפונה הבודד או הזוג. אנו בד"כ ממליצים להשאיר את ההחלטה על כך עד לאחר פגישת היכרות ראשונה ולא לקבל החלטה מראש, להוציא את המקרה שאחד מבני הזוג מתנגד בתוקף לקבל עזרה. אז נשארת רק האופציה של פניה בודדת, לפחות בהתחלה.
אני מאחל לכם את האומץ והיושרה לעשות ביחד את הצעד הראשון במסע לשיפור הזוגיות.
בהצלחה ושנה טובה!
גרשון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
אני במתח יום לפני הזריקה שאני צריכה לקבל
אובדן של מוטיבציה ואנרגיה לפעול
מחשבות שליליות בסופי שבוע עקב הקורונה
התמודדות עם ירידה במוטיבציה של הבן
לא מצליחה למצוא זוגיות ודכאון
מרגישה כלואה בחיים עם עצמי
חוסר כח לחנך את הילד להשקיע בלימודים
מה עושים כדי לטפל בדיכאון בערב?
בדידות בחגים ובסגר - איך אפשר לשפר מצב רוח?
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)