קינאה באחותי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קינאה באחותי
    יעלי
    03/10/2009

היי, בת 21
    יש לי בעייה שדי מטרידה אותי, זה הופיע רק בחצי שנה האחרונה... לפני כן לא הרגשתי ככה.
    אני גם די מתביישת לדבר על זה, אבל זה צף ומציק לי מאוד.
    אני חושבת שאני מקנאת באחותי. היא שנה מתחתיי. היא יותר יפה ממני, היא יותר מצחיקה ממני, היא הצליחה יותר ממני, בצבא היא סיימה קורס קצינים, ואני לעומתה שירות מלא בעיות.
    היתה פעם שהבאתי את חבר שלי הביתה, והיינו חודש יחד, והוא זרק יציאה בנוגע לכך שהוא היה מתחיל עם אחותי, ברצינות, וזה צרם לי.
    אני נראית טוב, בעלת ביטחון עצמי, יש לי הרבה חברים, ובכל זאת מרגישה זאת כל פעם מחדש... ואני גם מרגישה בסוג של תחרות איתה...
    בדרך כלל אני מדברת הרבה ומרגישה חלק מהסביבה, אך שמתי לב שכשהיא בסביבה אני די משתתקת, בארוחות שישי או סתם עם חברים. היו פעמים שהיא רצתה לצאת עם חברות שלי, והרגשתי צורך לא לתת לזה לקרות, כאילו רציתי שלפחות משהו ישאר שלי.
    איך להתמודד?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קינאה באחותי

הוספת תגובה

• שלום יעלי

ד''ר מרגלית בן אור
    04/10/2009

שלום יעלי.
    נדמה לי שהיגיעה השעה שלך לעשות את חשבון הנפש שלך עם עצמך.
    פתאם מתברר לך שיש דברים שכדאי להשקיע בהם קצת רצינות, כי אח"כ מתחרטים (שירות צבאי למשל).
    או אולי שיש דברים שאת ואחותך שונים בהם, והחברים מסביב אוהבים יותר את המיוחד באחותך, למשל את המצחיקה.
    באימון אישי תוכלי לברר לעצמך מי את רוצה באמת להיות ומה את מוכנה לעשות לשם כך, כך שתהיי שלמה עם עצמך, ולא תצטרכי לקנא.
    בהצלחה
    ד"ר בן-אור
    050-5632723

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום יעלי

גרשון מורג
    04/10/2009

שלום יעלי,
    אחת התוצאות המבורכות של תהליך האימון האישי היא הבאת בהירות לחיים.
    ישנם המון דברים בחיינו כמו מחשבות, רגשות, דפוסי התנהגות וכיו'ב שלא תמיד בהירים לנו. למה הם קיימים בכלל.
    מהמעט שאפשר ללמוד מהפניה שלך אפשר לנחש שהכנסת בהירות לאותה מערכת יחסים שלך עם אחותך תתרום הרבה להרגשתך והשקט הנפשי שלך.
    באימון אפשר יהיה לברר מה מסתתר מאחורי אותה קנאה שלך. מאיפה היא מגיעה, איזה פרשנויות ושיפוטים שותפים לתחושות הללו. מה חשוב ומה לא. מה חשוב ואמיתי לך ומה לא.
    כעקרון, אין לנו סיבה לקנא באף אחד. כל אחד מאיתנו מושלם כפי שהוא. רק שחלק גדול מאיתנו לא מסוגלים לראות זאת. בהירות עוזרת לראות. במיוחד לאחת כמוך ש"נראית טוב, בעלת ביטחון עצמי ושיש לה הרבה חברים"!
    בהצלחה!
    גרשון.
    054-8032402

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום יעלי

ליאת דביר-ליבשיץ
    04/10/2009

יעלי שלום,
    ראשית כל הכבוד על היכולת להודות ברגשות "לא נחמדים" כמו קנאה. נשמה שאת מודעת היטב לרגשותייך ומצליחה לבטא בדיוק מה כואב
    שנית,
    הרשי לי לנחמך ולומר שהקנאה היא רגש אנושי כ"כ, ועל כן נסי לא להתבייש על שאת מרגישה בה אלא להיות גאה על שאת מסוגלת להודות בה..
    באופן כללי, אני חושבת שקנאה יכולה לנבוע כתוצאה משתי סיבות עיקריות:
    1- חוסר קבלה של מה שחסר לנו
    2- חוסר ביטחון והערכה של מה שיש לנו
    אז מה עושים?
    1- לומדים להעריך את מה שיש
    2- משפרים את כל מה שאפשר
    3- מקבלים את מה שלא בהשלמה

אימון בהחלט יכול להועיל במקרה מסוג זה, בייחוד כשאת מבינה היטב את רגשותייך ומבקשת לשנות את המצב
    בהצלחה,
    ליאת
    0525989896

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו