מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הייעל28/10/2009
אני בת 33 רווקה מעולם לא הייתי במערכת יחסים זוגית מעבר לחודש-חודש וחצי. עזבתי את מקום העבודה שלי מזה 8 שנים עזבתי את תל אביב בה גרתי 8 שנים וחזרתי לעיר ילדותי על מנת לתפוס אחראיות על החיים שלי ולהקים עסק עצמאי.
בהתחלה החופש סינוור אותי ולקחתי את הזמן אחר כך נפתחה לי תיבת פנדורה של גיל הנעורים שתפסה אותי עם המכנסיים למטה. אחר כך כשניגשתי לשיווק עמדתי מול קשיי החשפות (לעמוד מול העולם ולהכריז אני ככה וככה) מול קשיי הסברה מה אני עושה (וכמה אני טובה ומקצועית) קשיי שכנוע (לא רוצים לא צריך- לא מכריחה) , אז לקחתי את הזמן.
ואני בתוך מערבולת רגשית, אני בתוך מלחמה פנימית שדורשת חופש הרפיה ועצלנות טוטאלית לאחריות בגרות וכבוד עצמי שלי לעצמי.
לא יודעת מה לעשות. לא יודעת איך לפרוץ את המחסום הזה, אני יודעת בתכלס שפשוט צריך להתחיל ודברים יתחילו לזוז אבל אני לא מוצאת בעצמי את הכוחות. אני מתעוררת לפנות בוקר עם זיעה קרה של החיים האמיתים של אנשים שחיים פה במשפחות עם ילדים וקריירות ומרגישה עלובה לא מסוגלת תקועה מאחור.
צריכה עזרה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי צוקי
ליאת דביר-ליבשיץ28/10/2009בוקר טוב צוקי:)
את אמנם מעידה על מצב של תקיעות ותחושת "עליבות"- אני מזהה בסיפור שלך המון עוצמה, כח ואומץ שבאו לידי ביטוי במהלכים שעשית עד כה!
תחילה- ההבנה שאת זקוקה ומעוניינת לחולל שינוי- שלאחריה נקטת במהלכים "כירורגיים" כמעט:
החלטת לנתק את עצמך מהחיים שלך כפי שהכרת אותם עד כה כדי לא פחות ולא יותר "לקחת אחריות ולהיות עצמאית"
ואכן, המפגש עם האתגרים שמציבה הבחירה של "להיות עצמאית", (בתוספת הסחרור במנהרת הזמן שתלש ממך את המכנסיים) בהחלט עשויים לעורר תחושות לא קלות
קודם כל דעי, לשם הפרוטוקול, שלא קיים תהליך של שינוי שהוא חף מהתחושות הללו
כדי שהשינוי אכן יתרחש יש צורך להכיר בכל אלו, ולבסוף, ללדלג מעליהן, לעקוף אותן, להשתמש בהן באופן שמקדם אותך, להתעלם מהן, למסור אותן לאימוץ או כל דרך אחרת שרק תעבוד בשבילך
אני חייבת לציין שלרב אינני חד משמעית בהמלצה שלי , אבל במקרה שלך:
היכולת שלך להבין, להחליט, לפעול, לנתח את ה"בור" שנדמה לך שנפלת אליו, ולהצליח לגייס כוח לצעוק ממעמקיו סוג של הצילו- כל אלו יהפכו את האימון שלך, עליו אני ממליצה בחום, לתהליך מאוד משתלם עבורך!!!
עד אז הייתי ממליצה לך לנסות לספר לעצמך את הסיפור שלך קצת אחרת:
למי, לכל הרוחות, יש כ"כ הרבה אומץ לשנות כ"כ הרבה בבת אחת????
בהצלחה גדולה..נדמה לי שעוד תפגשי בה בקרוב
ליאת 0525989896* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום צוקי
ד''ר מרגלית בן אור28/10/2009שלום צוקי.
קראתי על המון נושאים אתם את צריכה-מנסה-מכריחה את עצמך להתמודד מולם ואתם בו זמנית.
באימון כדאי לך לעשות סדר בבלגאן ולהחליט על סדר עדיפויות לטיפול בבעיות, להתמקד במה שהכי חשוב כעת.
רק אחר-כך תתחיל העבודה על הדברים כל אחד בפני עצמו.
התחושה הקשה רק מובנת מאליה, וכי איך את אמורה להרגיש באי סדר כל-כך גדול?
כל הכבוד על האומץ לשבור את הכלים, עכשיו תצטרכי לטאטא את הרצפה ולהחליט מה את כן, ולא רק מה את לא.
בהצלחה
ד"ר בן-אור
050-5632723* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום צוקי!
גרשון מורג30/10/2009שלום צוקי,
ראשית כל, סליחה על האיחור בתגובה. היינו קצת עסוקים...
נתחיל מהסוף: את כותבת "צריכה עזרה..." אכן נכון, קולטים זאת מהכתוב ומהסגנון. העזרה הנחוצה לך לא תגיע מתשובה בפורום, לצערי. העזרה תגיע מתהליך שאת צריכה להתמסר לו ובסופו טרנספורמציה, שינוי גישה ואופן התבוננות על החיים ועל עצמך.
אבל קצת "עזרה ראשונה" נדמה לי שלא תזיק: המטרה הראשונה נראה שצריכה להיות קצת לצאת מהמתח שאת שרויה בו. אפילו זמנית.
אז הנה: שבי לך בפינה שקטה וחביבה עליך, ותנסי להתרכז בנשימה שלך. תנשמי לאט-לאט לפחות 3-4 פעמים ותנסי להרפות את גופך. העיקר, להיות מרוכזת בנשימה.
תחזרי על התרגיל הזה כמה פעמים שנחוץ לך.
לאחר מכן, מה שנותר זה למצוא עזרה מקצועית שביחד איתך תביא בהירות לתוך חייך. אכן, אימון אישי יכול בהחלט להיות לעזר רב.
את נשמעת מאד אמיצה ומוכנה להתחייב לחייך. אז לא לוותר, כי מגיעים לך חיים מאושרים ושלוות נפש לא פחות מאשר לכל אחד אחר.
תבורכי ותצליחי,
גרשון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
אני במתח יום לפני הזריקה שאני צריכה לקבל
אובדן של מוטיבציה ואנרגיה לפעול
מחשבות שליליות בסופי שבוע עקב הקורונה
התמודדות עם ירידה במוטיבציה של הבן
לא מצליחה למצוא זוגיות ודכאון
מרגישה כלואה בחיים עם עצמי
חוסר כח לחנך את הילד להשקיע בלימודים
מה עושים כדי לטפל בדיכאון בערב?
בדידות בחגים ובסגר - איך אפשר לשפר מצב רוח?
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)