מבקשת הכוונה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מבקשת הכוונה
    אלין
    07/12/2009

היי אני בת 32 גרה עם אחותי שגדולה ממני בכמה שנים .. איך להגיד שהיא טיפוס בעייתי , חסרת בטחון , ולא מצליחה בשום עבודה , ומתנהגת בחוסר אחריות .. לעומתי אדם אחראי ומחושב ומסודרת בעבודה שלי , כל ההתנהלות שלה בחיים והגישה שלה לאנשים ולעבודה בעייתית , יחסי אנוש לא טובים בכלל כל מקום שמתחילה לעבוד בו מסימת במריבה או בצורה לא יפה , תמיד יש לה טענות על זה ועל זו ,, וגם על בני משפחה ואני זו שצריכה לשמוע או מבלי ברירה שומעת את הקיטורים שלה , ואני לצערי לא מצליחה אלא להגיב על מה שהיא אומרת וברוב המקרים אני נגדה ומרגגישה שאני מתנהלת עם ילדה קטנה שצריך להזכיר לה שוב ושוב שכך לא מתנהגים וכך לא מדברים , .. אני יודעת שכאן אני טועה , אבל לא מצליחה לשלוט בעצמי מאחר שהדברים האלו מוציאים אותי מהכלים והיא מצליחה כל פעם מחדש לעשות לי את זה.. למרות שכל פעם אני אומרת לעצמי שאני לא מגיבה ואני לא עונה על הדברים שלהה ...
    אני מבקשת עזרהה האמת בשבילי יותר מאשר בשבילה איך לשלוט על עצמי ,, ולדעת לרסן את עצמי ולא להגיב על השטויות שלה .... אמנם מצד שני כואב לי שכך החיים שלה נראים אך אני לא מצליחה לעזור לעצמי איך בכלל אעזור לה ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מבקשת הכוונה

הוספת תגובה

• תגובה לאלין

ליאת דביר-ליבשיץ
    08/12/2009

אלין שלום,
    מהדברים שכתבת, אני מבינה שמצד אחד אחותך מאוד יקרה לך, ושהיית עושה מאמץ רב כדי לעזור לה לחיות ביתר קלות עם עצמה ועם הסביבה, ובאותה נשימה את מבינה נכון שזה ממש לא בידיים שלך לשנות. יותר מזה- את גם מבינה שהפתרון למצב הזה טמון בך- ביכולת שלך לעזור לעצמך..
    עם ניתוח נכון של הבעיה והבנה בריאה של היכן טמון הפתרון את כבר בחצי הדרך :)
    אני מאמינה שאימון יכול לעזור לך לסגל לעצמך את האיפוק/ ואולי אף נחת הרוח היחסית כדי להתמודד עם המצבים שאת ניצבת מולם בהקשר של אחותך...
    עד אז- נסי אולי לבדוק מה יכול לעזור לך להתנהג כפי שאת מבינה שכדאי במצבים האלה וכיצד את הופכת את ההבנה שיש לך באשר לאחריות שלך על חיי אחותך למשו שעוזר לך קצת להתרחק רגשית מהקושי שהיא חווה כל הזמן..אחרי הכל..זה לא הקושי שלך.
    את מוזמנת להתקשר
    052-5989896
    ובהצלחה בכל מקרה:)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום אלין,

גרשון מורג
    11/12/2009

שלום אלין!
    ראשית כל, כל מה שאת כותבת לגבי אחותך, התנהגותה, אורח חייה וכו', לא רלוונטי.
    יש להבין שזה ש-ל-ה. זה לא ש-ל-ך.
    מה ששייך לך, זו ההתייחסות שלך לזה, התגובות שלך, השיפוטים שלך ועל זה את יכולה לשלוט ואת זה ניתן לשנות. את אחותך את לא יכולה לשנות ישירות, אך אולי דרך השינוי שלך כלפיה יחול אצלה שינוי.
    אימון אישי מביא ב-ה-י-ר-ו-ת לחיים. בין היתר מאיר על מה שייך לנו ומה לא. מה אנחנו יכולים להעמיס על כתיפנו וממה אנו חייבים להמנע. אימון עוסק בשינוי פרדיגמות (תבניות חשיבה) ודפוסי התנהגות שאינם משרתים אותנו. זה שינוי גישה לחיים בכלל. טרנספורמציה. ולרוב הטרנספורמציה מתרחשת במקביל בכמה תחומי חיים במסגרת התהליך.
    הכל אפשרי בתנאי שאת מחויבת לעצמך, לאיכות החיים שלך ובאמת מוכנה לעשות את המאמץ על מנת להשיג את השינוי. אם כך המצב, יש סיכוי טוב להצלחה.
    מאחל לך את מציאת הכוח והיוזמה לעשות את הצעד הראשון לשינוי- היתר יבוא בהמשך.
    חג שמח!
    גרשון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום אלין

ד''ר מרגלית בן אור
    12/12/2009

שלום אלין.
    נראה לי שאת יכולה לומר לאחותך שהיא יכולה ללמוד מהתגובה שלך, הלא יפה וכו' איך אנשים אחרים חושבים מרגישים ומגיבים.
    את לא אמורה לקחת עליה אחריות, מקסימום תוכלי להביא לה קרוב ומוחשי יותר את העולם האמיתי. מותר להגיד לה גם שמה שהיא תיצור זה מה שיהיה לה. אין סיבה אמיתית לגונן עליה, בעיקר מפני שזה לא יעיל.
    עדיף שתתחילי להרגיש טוב יותר עם עצמך, גם בקשר אליה. אולי זה יתרום לה משהו, לך זה בטוח יתרום. בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו