איך יוצרים התחלות חדשות?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איך יוצרים התחלות חדשות?
    שיר
    17/12/2009

החיים שלי במצב סטטי כבר תקופה ארוכה. אני מוצאת את עצמי מיואשת מהחיים, מהגברים שהכרתי ומהרוטינה שבעבודתי. שלא נדבר על זה שהכסף שלי מתבזבז לו בקצב מסחרר על בגדים ושטויות כדי למלא חלל פנימי. לא יודעת מאיפה להתחיל, ואיך לשנות הרגלים של שנים רבות. איך יוצרים התחלות חדשות? בתור אדם שלא אוהב שינויים..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    איך יוצרים התחלות חדשות?

הוספת תגובה

• שלום שיר,

גרשון מורג
    17/12/2009

שלום שיר!

תרשי לי להתייחס רק לחלק האחרון בפנייתך, מכיוון שהחלק הראשון הוא כל מה שאת לא רוצה...

את כותבת " איך יוצרים התחלות חדשות? בתור אדם שלא אוהב שינויים.. " אני מניח שאת יכולה לראות שישנם כאן שני רצונות מנוגדים בעת ובעונה אחת: הרצון בשינוי אל מול הרצון לא לשנות. אני גם מניח שאת מבינה ששום שינוי לא יכול להתרחש אם קיימת התנגדות לעצם השינוי עצמו.

אולי ינחם אותך לדעת שאת לא יחידה בעולם. לחלק גדול מאד מאיתנו ביצוע שינוי בחיינו מהווה אחת המשימות הקשות ביותר לביצוע. שינוי יכול להיתפס כמאיים, יש בו מידה רבה של אי-ודאות, לרוב זה כרוך בצורך לצאת מ"אזור הנוחות" שלנו (שלעיתים, למרות שהוא לא אהוב עלינו והוא לא טוב לנו, הוא מ-ו-כ-ר לנו, אנו רגילים אליו), וכו'.
    אז ראשית כל עלינו להתמודד עם אותה פרדיגמה שאת קובעת: "אני אדם שלא אוהב שינויים".
    האם קביעה זו משרתת אותך או מחבלת בהשגת מטרותיך?
    לאחר שנצליח לסלק את המוקש הזה מהדרך אולי נצליח לפרוץ קדימה בלהביא את החיים שלך למקום אחר, יותר טוב, מזה שנמצאים בו היום. זה שינוי גישתך לחיים.
    זה לא פשוט, זה דורש מחויבות, השקעה ואמונה בדרך. אבל בסוף המנהרה נראה האור.

אימון הווייתי הינו הכלי הראוי ביותר לשינוי אותה גישה לחיים ש"תוקעת" אותך במצבך הנוכחי. שינוי אותה הוויה השולטת בחייך, בדיקת הפרדיגמות המנהלות אותך, שינוי תבניות חשיבה ודפוסי התנהגות אמורים להיות הכלים להבאת "המילוי הפנימי" שכנראה את כל כך רוצה בו.

בקיצור: למרות שאת כרגע "אדם שלא אוהב שינויים", אם את רוצה בו בכל מאודך ומוכנה להתאמץ על מנת להשיגו... יש על מה לדבר. זה אפשרי בהחלט.
    החיים שלך בידיים שלך.
    בהצלחה רבה!
    גרשון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום שיר

ד''ר מרגלית בן אור
    20/12/2009

שלום שיר
    נדמה לי שאת מדברת על דיכאון. דיכאון כזה שלא ניתן למלא ע"י דברים חיצוניים. יתכן שאפילו תרופות יכולות לעזור.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיכאון???

גיא
    21/12/2009

למה ישר דיכאון??
    אולי היא פשוט צריכה עזרה והכוונה ממישהו מוסמך שיכול לתת לה קצת ידע באיך לנהל נכון את החיים שלה במצב הזה שהיא נקלעה אליו.
    אפילו בקטע הכלכלי לדוגמא את יכולה לקבל ייעוץ טוב (כמו שאני עושה הרבהפעמים דרך האינטרנט אפילו):

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגיא

ד''ר מרגלית בן אור
    21/12/2009

אני מאחלת הצלחה רבה לכל מי שמסוגל להיעזר בכל דבר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שוב שלום שיר,

גרשון מורג
    23/12/2009

שוב שלום שיר,

בפנייתך הראשונה שאלת " איך יוצרים התחלות חדשות? בתור אדם שלא אוהב שינויים.. "
    עכשיו את שואלת "איך קמים ועושים את הצעד?" שזו בעצם אותה שאלה בנוסח שונה, מה שאומר שאת עדיין באותו מקום.
    הייתי מייעץ לך לחזור ולקרוא את התשובה שלי לפנייתך המקורית ("שלום שיר" מגרשון מורג). בעיון. אולי תמצאי שם רמז לתשובה שאת מחפשת. את גם מוזמנת להרים אלי טלפון וננסה להבהיר את העניין.

ודרך אגב, לגבי "ניהול יותר נכון של הכסף ושל החיים", לרוב הולכים ביחד, אך חייבים להבהיר:
    ניהול נכון של החיים כולל ניהול נכון של התנהלותינו הכספית. ניהול נכון של התנהלותינו הכספית אינו כולל באופן אוטומתי ניהול נכון של החיים. למשל, אדם יכול לנהל את כספו בצורה נהדרת ולהיות אומלל ביתר התחומים בחייו. אבל אדם שמנהל את חייו בצורה נהדרת, זה כולל בהכרח גם את התחום הכספי. הכל קשור.........
    בכל מקרה, הכל בידיים שלך כולל ובעיקר ההחלטה לקום ולעשות צעד. אף אחד אחר לא יכול לעשות זאת במקומך. וכנראה, אין לך מה להפסיד, רק להרוויח.

בהצלחה!
    גרשון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לשיר

ליאת דביר-ליבשיץ
    23/12/2009

הי שיר,
    להרגיש חוסר סיפוק או אי ריצוי מתחומים רבים ככ בחייך בהחלט לא נשמע פיקניק. לעיתים, עם זאת, קורה שישנו תחום מרכזי שמעיב על יתר התחומים, ומציאת דרך לרענן את עצמך באותו מקום יכולה לאוורר יחד איתה את היתר ולהכניס אנרגיות חדשות כדי לשנות במקומות נוספים...
    אימון הוא בהחלט תהליך שבו תוכלי להתמקד בהבאת שינוי ורענון לחייך
    לפני כן, עלייך להחליט כמובן מה את פחות אוהבת- שינויים או את המקום שאת נמצא בו היום?

את מוזמנת להתקשר,
    0525989896
    ובהצלחה בכל מראה,
    ליאת:)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו