למה אימון, למה צריך להתאמן ?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• למה אימון, למה צריך להתאמן ?
    מיקי
    06/02/2010

לא ברור לי ואף מופלא התהליך המוזר אימון.....
    כאילו טענה שכולם יכולים זאת רק צריך לעשות את זה נכון... ואם לא מצליחים פעם אחת אז בפעם השניה... השלישית...
    האמנם אני יכול להיות שחקן כדורגל מקצועי? או שמא פרקליט פלילי? או כומר? או קאוצר ?
    והכל תחת אימון מתתאים?

נכון , לא מדובר בעמדה פטרונית אבל ההבטחה כי מטופל יכול יום אחד להיות מאמן נושא לטעמי ריח של בלוף רטורי.
    האמנם לפי חזון המאמנים השמים זה הגבול?

הגישה אמנם מתעמתת בטיפול הסיכולוגי הקלסי אבל מידיעה אישית אני בטוח ויודע שחלק מהמאמנים הם פסיכולוגים מתוסכלים שלא הצליחו במסלול הפסיכולוגי הרגיל מסיות אילו ואחרים.

חברים נכבדים הסירו עשן מבין עיניכם, גלו לנו מה מניע אותכם לאמן את זולתכם.

בידיעה ברורה ששאלתי תמחק לפני שתזכה למענה.
    מיקי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שלום מיקי

ד''ר מרגלית בן אור
    07/02/2010

אני רופאה פסיכיאטרית, חפשתי צורת טיפול שתהיה יעילה מאילו בהן השתמשתי למעלה מעשרים שנה. האימון מתאים להגדרה זו במקרים רבים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיקי שלום

ליאת דביר-ליבשיץ
    12/02/2010

אתה מוזמן להציץ בתגובה שכתבתי לנוחי על ההבדל ביון מאמן למטפל כפי שאני מבינה אותו
    מעבר לזה,
    האימון הוא לא קסם- לצערנו ולשמחתנו גם יחד

לצערנו כי בקסמים "הבלתי אפשרי מתאפשר" ללא כל מאמץ
    לשמחתנו- כי עם מאמץ, התמדה השקעה ורצון- הרבה דברים שנתפסים כבלתי אפשריים מתגלים כאפשריים באמצעות האימון.

מעבר לזאת,
    אתה גם מוזמן לבחון את הסיבה שבגינה אתה מאמין ששאלתך תימחק ולא תיענה: )

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום מיקי,

גרשון מורג
    13/02/2010

שלום מיקי,

ראשית כל, צר לי לאכזב אותך ולהשיב לשאלתך למרות ידיעתך הברורה שהיא תימחק.

אני יכול להבין משאלתך שאתה לא התנסית בתהליך אימוני ואתה נותן ביטוי לספקות שלך לגביו בטון הציני בו שאלתך מנוסחת.
    לגיטימי.

אכן תהליך אימוני הוא לעתים קרובות תהליך מופלא למרות שאין ביטחון אבסולוטי שכך יהיה בכל מקרה. בסקולה שאני שייך אליה התהליך מאפשר ללקוח להתבונן פנימה, לגלות מי הוא באמת ועל ידי כך להסיר מחסומים ותחושות שאינן משרתות אותו בחיים, כמו למשל התייחסות צינית לנושאים.

אני אישית איני מאמין שאפשר להפוך כל אחד לכל דבר. ישנם מבחני סבירות. אך אני כן מאמין שאפשר לעזור ללקוח למצוא את האמת הפנימית שלו וזו תאפשר לו להשיג את השקט הנפשי, הרווחה האישת וההרמוניה הפנימית שהן מטרות כמעט אוניברסליות.
    את הנ"ל אני מאחל לך למצוא.
    בברכת הצלחה,
    גרשון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו