מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהדלית21/02/2010
שלום רב,
אני בת 32 ולכאורה יש לי כל מה שצריך בחיים. אני באמת ברת מזל.
בעבר גם חשבתי שאני מאוד מיוחדת ובעלת תכונות חזקות ויותר אהבתי את עצמי. עם זאת תמיד נטיתי למצבי רוח,שפוקדים ליום או כמה ימים.
לאחרונה התקופה של הדכאון מתארכת ומעמיקה ויש לי מחשבות שפשוט הכל נורא ואין לי יכולת להתמודד. זה כבר מצב שרוב הזמן אני בדכאון פנימי ופעמים יוצאת ממנו לקצת התאווררות.
מבחוץ לא רואים. אני חייכנית,צבעונית ומתנהלת טוב.
בעיה שמציקה לי- אין לי חברות וחברה בחיי. יש לי חברה אחת מעולה ובעל מקסים אבל כואב לי שאני תלויה בשניהם ,ואין לי אופציות אחרות. קשה לי לייצור קשרים, לפתח שיחות קלילות ולהוביל ליצירת ידידויות. אני יודעת שאני בנאדם סבבה ושש לי מה להציע אבל כבר כמה שנים בבדידות הזאת
אנימרגישה די לוזרית. וזה בראש וברור שמצבי טוב. שוקלת אולי להתעניין בתרופה נגד דכאון-כי אולי זה רק חוסר איזון קטן ולא בעיה "לסדר". לאן לפנות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום דלית
ד''ר מרגלית בן אור21/02/2010שלום לך
קודם כל טיפול תרופתי לדיכאון זו בהחלט אפשרות שיש לשקול בכובד ראש ובחיוב. עושים את זה עם רופא פסיכיאטר, מפני שזאת המיומנות שלו לאבחן דיכאון קליני.
אם העובדות שמסרת לגבי הבעיתיות בהתנהלות החברתית שלך נכונות, ולא רק תוצאה של ראיה דכאונית, הרי שיש בהחלט מקום גם לאימון אישי.
אני עצמי פסיכיאטרית, ולמדתי אימון אישי כדי לתת מענה בדיוק למה שתראת:הצורך לאבחן אם יש דיכאון, בד בבד עם צורך באימון אישי. את מוזמנת לפנות לפלפון שלי, או לכל פסיכיאטר אחר ולכל מאמן אישי אחר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום דלית,
גרשון מורג21/02/2010שלום דלית,
ראשית כל, תודה על הפניה, על הפתיחות והשיתוף.
קראתי את פניתך בעיון רב. את מתארת את עצמך משתי נקודות מבט ואשתמש בציטוטים ע"מ להמחיש:
מבפנים: "יש לי מחשבות שפשוט הכל נורא ואין לי יכולת להתמודד", "זה כבר מצב שרוב הזמן אני בדכאון פנימי", "אני מרגישה די לוזרית" וכו'
מצד שני, מבחוץ: "מבחוץ לא רואים. אני חייכנית,צבעונית ומתנהלת טוב.", "יש לי כל מה שצריך בחיים. אני באמת ברת מזל.", "בעבר גם חשבתי שאני מאוד מיוחדת ובעלת תכונות חזקות ויותר אהבתי את עצמי" וכו'.
איך את מרגישה כאשר אנו מציבים את הדברים כך? יש כאן דיסוננס מאד גדול, נכון? ואת יודעת זאת. עד כדי כך שזה מכניס אותך לדיכאון, כדבריך.
את אומרת שיש לך את כל מה שצריך בחיים וכנראה שאת מזהה את "כל מה שצריך בחיים" עם כל הדברים שהחיים מחוצה לך יכולים לספק לך, כולל בעל מקסים וחברה מעולה. זה מצוין שיש, אבל בהחלט זה לא מספיק וזה אפילו לא העיקר.
כל זמן שהפנימיות שלנו לא מספקת לנו את מה שאנו צריכים, כל זמן שאנו לא נכיר את האני האמיתי שלנו, הסיכוי הכי סביר הוא שנרגיש את החוסר הזה בצורת מועקה שאינה משתמעת לשתי פנים. לעתים נוכל "לשחק אותה שהכל טוב" אבל האני הפנימי שלנו יזכיר לנו שזה מזויף.
דלית, את אומרת גם ש"בעבר גם חשבתי שאני מאוד מיוחדת ובעלת תכונות חזקות ויותר אהבתי את עצמי". אני מבין שזה לא המצב בהווה.
האם שאלת את עצמך מה מונע ממך ה*י*ו*ם לא לאהוב את עצמך? או מה גרם לך להפסיק להרגיש "מאד מיוחדת"?
יתכן מאד שהתשובה למצבך נמצאת בתשובה לשאלות הללו ולעוד כמה כמוהן. התשובות מאוחסנות בתוכך ויש להוציאם לאוויר הצח ע"מ שיעלמו ויפסיקו לחסום את דרכך.
זה מה שאנו עושים באימון: שואלים שאלות, מקשיבים, שואלים עוד שאלות וכך הלאה עד שהלקוח רואה את עצמו בצורה בהירה ואמיתית. בלי זיופים. אז מתרחשת הטרנספורמציה.
את מוזמנת להתנסות.
תבורכי בימים של שמחה!
גרשון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
אני במתח יום לפני הזריקה שאני צריכה לקבל
אובדן של מוטיבציה ואנרגיה לפעול
מחשבות שליליות בסופי שבוע עקב הקורונה
התמודדות עם ירידה במוטיבציה של הבן
לא מצליחה למצוא זוגיות ודכאון
מרגישה כלואה בחיים עם עצמי
חוסר כח לחנך את הילד להשקיע בלימודים
מה עושים כדי לטפל בדיכאון בערב?
בדידות בחגים ובסגר - איך אפשר לשפר מצב רוח?
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)