מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מראה חיצוניאורן27/04/2010
אני בן 32 , ולאחרונה יש לי בעיה חיצונית שמפריעה לי ואני מובך. כשאני מדבר עם אנשים אני מתעסק אם הם שמים לב. נמאס לי להתעסק בזה אבל אני לא יודע איך להפסיק את זה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מראה חיצוני
ליאת דביר-ליבשיץ28/04/2010שלום לך
אתה מתאר חוסר ביטחון ברמה מטרידה הבא לידי ביטוי מול אנשים ואתה מייחס אותו לשינוי בהופעתך החיצונית.
יש מקום לשאול כמה שאלות כדי להבין את אופי האתגר העומד מולך:
האם הנתון החדש בהופעתך הוא כזה שיש ביכולתך לשנות? באיזו מידה אתה יכול להשפיע עליו?
(לדוגמא- ההבדל בין השמנה להתקרחות )
האם הוא אמור לחלוף מאליו? ואם כן מתי הוא צפוי לחלוף? (חצ'קון או מחלת עור לצורך העניין...)
בנוסף האם היו התמודדויות שמזכירות את זו בעבר? כיצד התמודדת?
האם אתה מרגיש אי ניוחות מול כל אדם? האם יש אנשים שאתה נינוח יותר מולם?
באוןפן כללי-
הייתי ממליצה לך לחשוב כיצד היית מעדיף להיות בהנתן הנתונים שאין ביכולתך לשנות או להשפיע עליהם באופן מיידי .
לדוגמא, לתאר את עצמך בסיטואציה חברתית שבה הנתון "המטריד" קיים, אך הוא לא מטריד אותך ברמה שאינך יכול אלא להתייחס לקיומו, ואז לבחון:
איך אתה מתנהל בדימיונך בכזו סיטואציה? איך אתה נראה כשאתה נינוח עם הבעיה הזו, מה שונה שם מההתנהלות שלך היום?
נסה לשאול את עצמך מה צריך להתקיים כדי שכך יהיה , מה עליך לשנות כדי שהתמונה הזו תתקיים?
בגדול, תהליך אימוני בהחלט יכול לסייע לך בנקודה זו
בהצלחה: )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצדקת
אורן28/04/2010צדקת באחת הדוגמאות שלך, אני מתחיל להקריח, אני לא יודע עד כמה אפשר לטפל בזה אבל זה בהחלט לא צפוי לחלוף
בעבר גורמים חיצוניים לא השפיעו עלי כך, תמיד קבלתי מחמאות על מראה חיצוני והייתי מספיק בטוח בעצמי כדי לא להיות מוטרד מאיזה חצ'קון. עכשיו אין לי השפעה על מה שקורה וזה מטריד אותי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי אורן
ליאת דביר-ליבשיץ29/04/2010
אני בהחלט מבינה את מה שאתה אומר- מאוד מתסכל שיש דברים שהם מחוץ לשליטתנו,
לזמן יש נטייה בלתי נסבלת לקמט אותנו...: )
מה שכן- להיראות טוב , או נכון יותר לומר, להיות אטרקטיבי- זה כמעט תמיד פונקציה של להרגיש טוב ולהרגיש אטרקטיבי
(ואני לא מדברת על חריגות כמו פי טבעת נוסף באיזור הלחי..)
קרחת- בתרבויות שונות, ועל המון אנשים- זה לא בהכרח עניין רע
החלק הרע בקרחת מסתפח אליה ברגע שמחליטים שהיא כזו, שיש בה לפגום בערך של מי שנושא אותה..
קבל את ברוס ויליס לדוגמא, מה רע בבחור הזה?
חיפשתי וחיפשתי..לא ממש מצאתי: )
אז אין לך שליטה על ההתקרחות, אבל יש לך שליטה על המידה שבה אתה מרגיש טוב עם עצמך, אטרקטיבי, שווה..
תהליך אימוני בהחלט יכול לעזור לך
בהצלחה: )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
אני במתח יום לפני הזריקה שאני צריכה לקבל
אובדן של מוטיבציה ואנרגיה לפעול
מחשבות שליליות בסופי שבוע עקב הקורונה
התמודדות עם ירידה במוטיבציה של הבן
לא מצליחה למצוא זוגיות ודכאון
מרגישה כלואה בחיים עם עצמי
חוסר כח לחנך את הילד להשקיע בלימודים
מה עושים כדי לטפל בדיכאון בערב?
בדידות בחגים ובסגר - איך אפשר לשפר מצב רוח?
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)