אימון אישי ודמיון מודרך

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אימון אישי ודמיון מודרך
    יעל
    07/05/2010

שלום רב לצוות הפורום.
    אני מתלבטת בשתי שאלות ואשמח לשמוע (כלומר לקרוא) את דעתכם:
    לפני כשנה התחלתי להתאמן אצל מאמנת אישית בעלת ניסיון וגישה תומכת ולבבית.
    היא מאוד מאמינה בטכניקות של דמיון מודרך ו-NLP (זה עזר לה באופן אישי) וממליצה עליהן בחום בתור כלים לזירוז תהליכים ושינוי מהיר של דפוסי חשיבה ואמונות מגבילות.
    אני פחות מתחברת לזה...
    מכאן שאלותיי:
    1) האם תרגילי דמיון מודרך ו-NLP הם חלק מהאימון האישי? האם אפשר בלעדיהם?
    2) המאמנת מפצירה בי שוב ושוב לנסוע לקורס בן 3 ימים שאותו מעביר מאמן אישי ידוע ומפורסם שאצלו היא למדה והיום משמשת כמסייעת בקורס.
    שיתפתי אותה בתחושתי לגבי שתי הטכניקות הנ"ל ובנוסף אמרתי שהתשלום של אלפי שקלים תמורת הקורס הוא גבוה מדי בשבילי. (כנוּת, שיתוף ואסרטיביות זה בשבילי התקדמות גדולה).
    היא ענתה: "כנראה שאַת לא באמת רוצה שינוי. יש כאלה שעושים הכל למען השגת מטרותיהם...".
    האם אין כאן ערבוב בין עסקים לבין אימון מקצועי? איך לנהוג?

תודה גדולה מראש על תשובתכם ושבת שלום וברכה לכולנו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אימון אישי ודמיון מודרך

הוספת תגובה

• שלום עינת,

גרשון מורג
    08/05/2010

שלום עינת,
    תודה על פנייתך.

לפי התאור שלך, יש כאן כמה שיחות:

ראשית, בנושא ה NLP. זו טכניקה מוכרת וישנם מאמנים שמשתמשים בטכניקה זו כעזר בתהליך האימון. לגיטימי. אך ישנן גם טכניקות אחרות וכל מאמן נעזר במה שנראה לו הכי יעיל ומתאים לתהליך, לאישיותו וללקוח. לשאלתך, בהחלט אפשר להתאמן גם ללא NLP בהצלחה מרובה.

שנית: אינני רואה שום צורך שתעשי משהו שאינו מתאים לך, שאת לא רואה כמשהו הכרחי ושקשה לך לממן. בעניין הזה, נראה לי שבהחלט נהגת בכנות, שיתוף ואסרטיביות, כדבריך. כל הכבוד!

שלישית, לגבי "ערבוב בין עסקים לבין אימון מקצועי". אמנם האימון הוא עסק לכל דבר ועניין, מאמנים מתפרנסים מזה, אך אני לא יכול להשיב לשאלה האם נחצה כאן איזשהו קו. האם את יכולה להשיב לשאלה במידע שביידיך?

רביעית, לגבי תשובתה של המאמנת אני רק יכול להתיחס ולהגיד שאני לא הייתי משיב במילים שנאמרו. אני מאמין שהאימון הוא ראשית כל אמצעי להכיר את עצמנו ודרך ההכרה של האני האמיתי שלנו לשאוף לחיים של הרמוניה, שקט נפשי ורווחה אישית. זה כשלעצמו יביא אותנו להשגת מטרותינו. אני לא רואה באימון מירוץ להשגת מטרות (אני מכיר לא מעט אנשים ש"השיגו המון מטרות" ומרגישים אומללים...)

ולבסוף, כמובן שכל הנאמר כאן הוא על דעתי האישית בלבד.
    תבורכי בימים של אושר ושלווה.
    גרשון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לך גרשון

יעל
    09/05/2010

תגובתך נעמה לי מאוד...
    הארת את עיניי בקשר למהות האימון וחיזקת אותי לנהוג לפי תחושותי וההיגיון שלי.
    אני מנסה להקשיב לעצמי ושהקול שלי יהיה צלול... אם כי זה לא קל לאדם כמוני, שמבקש עזרה בפיתוח אסרטיביות...
    הרבה הרבה תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לבריאות!

גרשון מורג
    09/05/2010

בבקשה!

דרך אגב, נראה שהקול שלך נשמע צלול ואת מקשיבה לו, לא כן?
    אני לא כל כך מאמין ב"פיתוח אסרטיביות". יותר מאמין בגילוי האוטנטיות שלנו דרך הכרת האני האמיתי. כאשר אנו פועלים מתוך אוטנטיות כבר אין צורך "ליצור אסרטיביות" כי אנחנו במקום הנכון.

אני שמח אם עזרתי במשהו ותמיד אפשר לפנות אלי לפי הטלפון בחתימה.
    תבורכי בהרמוניה ושקט נפשי ובהצלחה רבה!
    גרשון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום עינת

ליאת דביר-ליבשיץ
    09/05/2010

תודה על פנייתך
    אכן טכניקות האימון ומגוון הכלים שקיימים בידי מאמן עשויים להיות מגוונים מאוד, ובכללם כוללים שיטות כמו NLP ודימיון המודרך.

תהליך אימוני מוצלח בהחלט לא חייב לכלול את שני אלו!

יתרה מכך, אינני מאמינה שיש שיטת אימון מוצלחת מן השנייה באופן מוחלט ואובייקטיבי, אלא לכל אדם מתאימה הנחיה שונה בהתאם לאישיותו ולדברים שמדברים אליו.

ועל כן, לניסיונה האישי של המאמנת, באופן חד משמעי, שלך אין כל רלוונטיות לתהליך שאת אמורה לעבור!!!
    בהשוואה פרועה- יש אנשים שפניצילין עוזר להם ויש כאלו שאלרגיים אליו ועלולים למות מהשימוש בו....

זאת ועוד- את כותבת שתחלת להתאמן לפני כשנה- מכאן אני מבינה שהינך עדיין במסגרת האימונית וכי את כבר מתאמנת כשנה שלימה- זה נשמע לי כמו תקופה מספיקה בהחלט כדי שכל הצצדים שבאימון יכירו את עצמם ואחד את השני בשביל לדעת מהי מידת ההתאמה של שיטות כזו או אחרת אלייך....

ולבסוף- ייתכן שהמאמנת שלך ביקשה לאתגר אותך כשאמרה לך "שכנראה שאַת לא באמת רוצה שינוי. יש כאלה שעושים הכל למען השגת מטרותיהם...".

ועם זאת- על פניו נשמע שניתן היה להתנסח בצורה מעט פחות חד משמעית ואולי להקשיב יותר כשאת מביעה את חוסר העניין שלך בשיטות כאלו ואחרות מסיבות כאלו ואחרות
    אחרי הכל- לא נראה לי שאדם שמשתמש באימון- ועוד על פני שנה שלימה, לא מעוניין לקדם את עצמו ואת מטרותיו...בייחוד שגם זה עולה לא מעט!!

לסיכום- תרגישי חופשייה ללכת עם האינטואיציה שלך
    נשמע שהשימוש באסרטיביות שרכשת היה בהחלט במקומו: )

בהצלחה בהמשך!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום עינת

ד''ר מרגלית בן אור
    09/05/2010

קראתי את התיאורים שלך והרגשתי לא בנוח:
    בחרתי להיות גם מאמנת אישית מפני שחיפשתי טכניקה שתוכל גרום לאנשים התקדמות מהירה ליעדם.
    ככלל אני לא אוהבת ערבוב של אימון ועסקים..........
    דמיון מודרך וNLP לא שייכות לעניות דעתי לאימון אישי.
    אולי היגיע הזמן לשינוי של גישה, שבמשך כשנה, אם הבנתי נכון לא מספיק קרבה אותך למטרות שהיצבת לעצמך בתחילת האימון?
    שיהיה בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו