איך מוצאים את הקואוצ'ר המתאים?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איך מוצאים את הקואוצ'ר המתאים?
    יעל
    26/05/2010

שלום,

שמי יעל, בת 30, בעברי טיפול פסיכולוגי ארוך ומוצלח שהצליח להביא אותי לתובנות רבות ותהליכי שינוי משמעותיים. בסופו של הטיפול, לאחר כמה שנים טובות, בסמוך ליציאתי ל"עולם הגדול" לאחר לימודים אקדמאיים, נכנסתי לאיזשהו מצב תקיעות מקצועי, אך הפעם, הטיפול לא הצליח לעזור במידה מספקת ובסופו של דבר החלטתי להפסיקו.
    מאז, מזה כמה שנים, אני מרגישה שחיי המקצועיים הינם מאבק בלתי פוסק, בשטח אני מצליחה להגיע להישגים, אך כל התקדמות כרוכה במאמץ נפשי רב והתגברות על מכשולים פנימיים.
    התחושה שהינני עוצרת בעצמי מלפרוח, איננה מרפה.
    ניסיתי לפתור את העניין בטיפול אך גם אם הבנתי חלק מהסיבות למכשולים הפנימיים, לא הצלחתי להפנימם ולשנותם. לכן חשבתי לפנות לאימון אישי, מתוך רצון לקבל הכוונה שהיא יותר פרקטית וקונקרטית.
    עם זאת, יש בי חשש ליפול לידיו של קואוצ'ר שידבר אליי בסיסמאות ריקות מתוכן. העובדה שכה רבים עוסקים בכך כיום, ולא תמיד לאחר הכשרה מספקת, היא מעט מדאיגה, ואינני יודעת מהיכן להתחיל לחפש קואוצ'ר שיתאים לי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• קואצ' מתאים

ליאת דביר-ליבשיץ
    26/05/2010

יעל שלום,

1. תמיד טוב להיעזר בהמלצה של אדם שעליו את סומכת- אם יש כזה..
    2. אם אין- לעשות שיטוט קל באתרים, לחפש כמה מאמנים שנראה לך לפי האופן שבו הם מציגים את עצמם שיהיה לך נכון להיעזר בהם ולהיפגש למפגש היכרות שאיננו מחייב-יש רבים שמציעים זאת...
    משם- את כבר יכולה להחליט לפי מיטב שיפוטך וטעמך- מי מדבר בשפה שמתאימה לך

בכל מקרה חשוב לזכור תוצאות האימון תלויות בעיקר במיהו המתאמן ולא במיהו המאמן. זה נכון שאם סוג של לפת או צנון גינה ינסו לרתום אותך לעשייה באופן חיוור ולא משכנע זה יהיה קצת קשה יותר, אבל אם את בתור מתאמנת תגיעי עם רמת מחוייבות גבוה לאימון שלך ולתוצאותיו, תוכלי להשיג את מטרותייך בכל זאת..
    בהצלחה רבה,
    ליאת: )

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום יעל,

גרשון מורג
    27/05/2010

שלום יעל,
    כמה אספקטים במה שאת כותבת:
    ראשית, את מתארת את המצוקה שלך בתחום המקצועי ושלמרות הטיפולים שעברת לא הצלחת לפתור את החידה. הייתי אומר שלא בטוח שהמפתח לפתרון נמצא מתחת לפנס של התחום המקצועי. יתכן שזה מקבל ביטוי בתחום המקצועי אך מקורו במקום אחר. את זה תוכלי לחקור, ואני מקווה לגלות, במהלך תהליך אימוני.
    שנית, הצלחה בתהליך אימון אכן תלויה בהתמסרות לתהליך מצד הלקוחה/מתאמנת, אך גם מאד חשוב ב"כימיה" שנוצרת בין מאמן-לקוח ואת זה תוכלי לבדוק אכן לאחר פגישת היכרות עם המאמן.
    דבר נוסף: אם את חושבת שמאמן מדבר "בסימאות ריקות מתוכן" (עבורך), אז חבל על זמנך, כספך והאנרגיה שתשקיעי באימון. האמירה היא לא רק שיפוט לגבי, אולי, האמונות הכי יקרות של אותו מאמן, אלא גם הבאת אי-אמון מראש ליכולותיו ויושרו של הנ"ל. ואיך תדעי זאת לפני שתתאמני אצלו?
    ואולי לאחר שתתאמני ותצליחי לשנות גישה למה שצריך לשנות יתברר שדוקא אותם סיסמאות לא כל כך ריקות מתוכן?
    לכן, אני מציע לך להשאיר שיפוטים וחששות בצד וללכת לפגוש את מי שתפגשי בפתיחות, כנות ותקווה למצוא את האדם שיביא אותך למקום טוב יותר מזה שאת נמצאת היום.
    בהצלחה!
    גרשון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום יעל

ד''ר מרגלית בן אור
    30/05/2010

דרך שאולי תעזור היא לברר באיזו מסגרת המאמן למד, ולבדוק את עקרונות שיטת האימון שלו.
    שום דבר לא יעיל במאה אחוזים כמובן, אבל זה בהחלט יכול לתת לך כיוון.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו