שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    מישהי
    11/06/2010

אני בחורה אני דיי מופנת ויש לי ביטחון עצמי לא גבוה בוא נגיד....עכשיו כל דבר שקשור לאירועים חברתיים במיוחד עם אנשים שאני לא מכירה אני נתקעת אני מוצאת את עצמי לא זורמת... נגיד עם אני נוסעת לאיפשהוא אני מתביישת לשאול אני מתביישת לפתח שיחה... וכשאני כבר מפתחת שיחה אני מרגישה שאני לא מעניינת אני לא יודעת אני מצטיירת בחוץ... בגלל היותי חסרת ביטחון אני מדברת אולי בצורה מתנשאת קצת... אני אולי ככה יותר עסוקה באיך אני אומרת את הדברים ואני שוכחת להקשיב לצד האחר דבר שעושה אותי כנראה לא מעניינת... אני מדברת ומרגישה זרימה חלקית מהצד השני וזה דיי מבאס אותי... יש לי ערך עצמי נמוך... ואני הרבה פעמים מרגישה שאני לא טובה כמו כולם אני פחות טובה ואין לי מילה....אפשר עצה מכן?איך להיות יותר זורמת חברמנית?
    אגב, יש לפעמים סיטואציות שאני פשוט נכנסת לתוך שיחה מרתקת... או זורמת בצורה יוצאת דופן... כלומר זה יוצא ממני ואני משתחררת.... אבל זה קורה לא תמיד... ובמאמץ רב...זה אומנם גורם לי הרגשה טובה אבל כשאני רואה איך חברות שלי מדברות חופשי... זה מבאס אותי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שלום "אני"

גרשון מורג
    11/06/2010

שלום לך,
    תודה על פנייתך.
    בהודעה שלך את מעלה כל כך הרבה נושאים וכל כך הרבה שיחות שאת מנהלת עם עצמך שמאד קשה להתייחס למשהו קונקרטי.
    את שואלת לקראת הסוף: "....אפשר עצה מכן?איך להיות יותר זורמת חברמנית?" והתשובה הינה, לצערי, שאי אפשר לשנות את ההווייה שלך בהתכתבות.
    העצה היחידה הנראית סבירה הינה להיכנס לתהליך של אימון אישי בצורה מחויבת ורצינית. בתהליך כזה, יש לקוות, תמצאי תשובה לשאלות המטרידות אותך ותזכי לשינוי המיוחל.
    בהצלחה רבה!
    גרשון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום

מישהי
    12/06/2010

אז אשמח אם תתייחס לנושא של זה שאני מתביישת לפתח שיחה ומרגישה לא מעניינת...
    בשביל להתחיל תהליך אני צריכה איזשהיא פתיחה... משהו שירים אותי למעלה לכן פניתי לפורום הזה.... כי לפי תגובתך, אני עוד יותר מרגישה רע....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שוב שלום לך,

גרשון מורג
    13/06/2010

שלום לך,

אין לך שום סיבה להרגיש "יותר רע" מהתשובה. שום דבר לא נקבע או נאמר בה "לרעה" מלבד העובדה שהמלצתי לך להיכנס לתהליך של אימון אישי, או לתהליך אחר שיביא אותך למקום טוב יותר מזה שאת נמצאת היום, לפי דבריך.

את כותבת "אשמח אם תתייחס לנושא של זה שאני מתביישת לפתח שיחה ומרגישה לא מעניינת..."
    הסיבות למצוקה כזו יכולות להיות רבות, שונות ועמוקות ואין באפשרות של פורום כזה או פורום אחר לתת "פתרונות אינסטנט" למצוקות של הפונים. אין לנו "מטה קסם" שבתשובה אחת נפתור את הבעיות כולם ונשנה את אותה הוויה שנוצרה אצל הפונה.
    הפורום נועד להבהיר, לתת הכוונה או הדרכה כללית בלבד. השינוי הרצוי יתרחש אך ורק בתהליך עמוק ויסודי יחד עם בעל המקצוע הרלוונטי. זה מה שיש לי להציע לך לעשות ואם המצוקה כל כך מכבידה עליך, אז חבל על כל רגע של סבל ויפה שעה אחת קודם.

בהצלחה רבה!
    גרשון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום "אני"

ליאת דביר-ליבשיץ
    20/06/2010

שלום לך,
    את מתארת את עצמך כבחורה בעלת ערך עצמי נמוך, כזה הבא לידי ביטוי בקושי חברתי בעיקר.
    בסוף דברייך ציינת שישנם מקרים שבהם את מרגישה תקשורתית ופתוחה יותר לשיחה ואז הדברים "זורמים" לך יותר ואת יוצאת בהרגשה טובה מהאינטרקציה
    האם את יכולה לנסות לבחון מתי ז קורה?
    האם יש משהו משותף לכל אותן סיטואציות שבהן את מרגישה טוב יותר?
    האם זה תלוי האנשים שלידך?
    אינך מציינת את גילך, האם מדובר בחוסר תקשורתיות מול כולם? חברים? משפחה? עבודה?

נסי לבדוק מהם "התנאים" שמאפשרים לך להתנהל ביתר קלות מול אנשים, ולראות כיצד את יכולה לייצר אותם בהקשרים חברתיים רבים יותר..

בדיקה כזו יכולה להיות יעילה מאוד במסגרת אימון אישי
    בהצלחה רבה: )

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו