מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהאורלי14/06/2010
אני נמצאתבאימון אישי וזן כבר הפגישה החמישית שלי ויש לי בעיה במציאת כיוון בחיים ובעיה שהרגש דומיננטי אצלי וגובר על השכל והמאמנת אמרה לי שאם אני לא חושבת שאני אוכל להתגבר על הרגש אין טעם באימון אישי ןשאני צריכה להגיד שאני רוצה להתגבר על הרגש. ורציתי לשאול אם זה בסדר מה שהיא אמרה כי נורא ניפגעתי היא כאילו נתנה לי הרגשה שאולי אני לא צריכה לבוא אלייה יותר לאימון. ובמקוםלעודד אותי ולהגיד לי כן את יכולה את מסוגלת ואנחנו ביחד נצליח להתגבר היא אומרת לי אם את לא חושבת שאת מסוגלת אין טעם לאימון . שאלתי היא האם זה בסדר מה שהיא אמרה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אורלי,
גרשון מורג14/06/2010שלום אורלי,
איני חושב לנכון לשפוט כאן דרכם של מאמנים אחרים.
מה שאני יכול לתרום לך זה שישנם דרכים וסקולות שונות באימון האישי, כולל גישה כפי שאת מתארת.
אישית, אינני מזדהה עם הגישה הנ"ל. רגש הוא פירוש של תחושה ואם ישנה תחושה שמעיקה יש לבדוק מה עומד מאחורי זה.
באופן כללי, אני חושב שהדבר הכי חשוב באימון זאת "הכימיה" והאמון שנוצר בין המאמן ללקוח ובמקרה כפי שאת מתארת הייתי שואל את עצמי האם התנאים הללו קיימים במסגרת האימון. מספיק שאחד הצדדים יחוש לא בנוח ע"מ שהתהליך לא יעבוד.
מקווה שעזרתי. בהצלחה!
גרשון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום אורלי
ד''ר מרגלית בן אור14/06/2010אני מכבדת את הבעיות שלך, וגם מכבדת מאמנת שאומרת את דעתה ולא גוררת אותך לפגישות מיותרות, בזבוז זמן שלך וגם בזבוז כסף שלך.
חבל שאת מתייחסת בצורה של מה היא צריכה להגיד.
את לא צריכה להמשיך להתאמן דווקא אצלה, מסתבר שאין כימיה בינכן. מה שכן תוכלי להרוויח מהתהליך שלא הצלחת לממש הוא אולי, שתפנימי שאין "צריך", אלא יש צורות וגישות שונות לדברים.
יושר בדרך כלל מועיל למרות שבשלב מסוים יכול לפגוע.
את אדם מבוגר(?) אז תפנימי את הידיעה שיש צורות ביטוי שונות.
שוב, את בוחרת ברגש, להפגע במקום להרויח מתוך הקשבה לדברים.
יתכן שאת צריכה באמת טיפול ולא אימון. בטיפול אולי יהיה מקום יותר להביא אותך למפגש עם עצמך במקום בו תצליחי לגדול יותר, במובן הרגשי, ולהפגע פחות.
שוב, שימי לב: כל ניתוח כואב, וזה יכאב.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
אורלי15/06/2010רציתי להגיד לך שזה שאני כבר הולכת לאימון זה מראה שאני רוצהלעבוד על עצמי ויודעת שיש לי בעיה וזה שאני שואלת ומתיעצת עם אנשים וחושבת מה לעשות ומנסה להבין את עצמי זה מראה שלא אמרתי נואש . וזה שהיא אמרה לי בצורה די אגרסיבית תגידי אני רוצה לשמוע שאת אומרת שאת רוצה לעבוד על הרגש זה מאד לא במקום כי אם לא הייתי רוצה לעבוד על עצמי לא הייתי באה אלייה ומה שחשוב זה המעשים ולא סתם זריקת מילים באוויר ולא המדרש הוא העיקר אלא המעשה אם הייתי אומרת נואש הייתי יושבת בביתי ומסתגרת ומרימה ידיים אבל זה שאני כותבת פה ובאה אלייה ומנסה בדרכים כאלה או אחרות לנסות להגיע למקום טוב יותר זה כבר מראה משהו!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום אורלי
ליאת דביר-ליבשיץ20/06/2010תודה על פנייתך,
אני מאמינה שהבעיה הבסיסית שקיימת באימון שלך כרגע היא לא בחזקת "היא אמרה לי ככה או אחרת" אלא העובדה שאין מספיק אמון ופתיחות ביחסים שלכן כדי שתרגישי בטוחה לבטא את העלבון שחשת
כאמור ישנן הרבה גישות אימוניות- לא כולן מתאימות לכל אחד..
עם זאת, בכל מערכת של אימון צריכה להיות היכולת לתקשר באופן גלוי ופתוח את התחושות שעולות במסגרתו
הייתי ממליצה לך לפתוח את העניין מול המאמנת שלך ובמידה ואינך מרגישה שהוא בא לידי פיתרון את יכולה בהחלט להחליף מאמן..
בהצלחה רבה: )
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדברים שקרו בהמשך
אורלי29/06/2010כתבתי למאמנת שלי שאני חשה חוסר אמפטיה ממנה כלפיי ושהיא מביעה ריחוק ממני ושאין הבנה בינה לביני ולכן אני מפסיקה את הטיפול היא הציעה לי לבוא ולעשות מפגש סיום אך אני סירבתי. בכל אופן אציים שהמפגשים האלה היו חינם אני הייתי הסטאגרית שלה כלומר תוך כדי לימוד אימון אישי היא היתה צריכה מאומן אז פניתי למאמן שמאמן את הקבוצה ובקשתי אימון והוא סידר לי אותה וכשהפסקתי את האימון טילפנתי אילו וביקשתי מאמן או מאמנת אחרים והוא סירב ואמר לי שאת המתנה והזכות שקיבלתי פיספסתי או יותר נכון וליתר דיוק פיספסתי ולכן הוא לא יתן לי כי לא מגיע לי . אז אמרתי לו שלא היתה הבנה ביננו ולא היתה אינטרקציה וזה הבסיס לכל מערכת יחסים ואם מקבלים מתנה והיא לא מועילה אז למרות שזה בחינם עדיף לוותר ולא להישאר עם משהו שלא מועיל ואולי אפילו מזיק . שאלתי היא מה קורה פה לאנשים ?למה הוא הגיב אליי בטון מאד לא יפה וגם בתשובה מאד לא הגיונית אני בהלם מהתשובה הלא הגיונית שלו האם אני לא בסדר או שאנשים קצת איבדו משהו והוא מאמן בעל תואר של פסיכולוג איך הוא מדבר דברים כאלה לא הגיוניים ואולי אפילו פוגעים היה משהו בקול שלו מזלזל כזה היזדעזעתי ממנו. ולעניות דעתי אין להישאר במקום שלא עושה טוב לבנאדם וגם אם זה בחינם...........
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום אורלי,
גרשון מורג29/06/2010שלום אורלי,
לאחר קריאת הודעתך אחרונה זו, אני מפנה אותך שוב לתשובתי אליך מה 14/06, במקום לחזור עליה מילה במילה.
אוכל רק להוסיף שכנראה הגעת למקום שהגישה בו באמת לא מתאימה לך ואולי כך גם לאחרים.
אך זה לא אומר כלום לגבי מאמנים אחרים ובתי ספר לאימון אחרים ואני מניח שאצל מאמן אחר הדברים היו מתנהלים ונראים אחרת לגמרי. נכון שמאמנים בעלי נסיון אינם מאמנים בחינם, אך גם התמורה שבדרך כלל הלקוח מקבל שווה את ההשקעה.
תבורכי בימים של הרמוניה, שקט נפשי ושמחה.
גרשון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום אורלי
ד''ר מרגלית בן אור30/06/2010שלום לך
נדמה לי שאת צריכה טיפול ולא אימון.
באימון את צריכה להיות במצב של אדם שלא נפגע כל כך בקלות.
כנראה שבטיפול תוכלי לבדוק למה את כל כך פגיעה ונעלבת מכל אמירה.
בסך הכל זה מקשה עליך, מסבך אותך ותוקע אותך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
אני במתח יום לפני הזריקה שאני צריכה לקבל
אובדן של מוטיבציה ואנרגיה לפעול
מחשבות שליליות בסופי שבוע עקב הקורונה
התמודדות עם ירידה במוטיבציה של הבן
לא מצליחה למצוא זוגיות ודכאון
מרגישה כלואה בחיים עם עצמי
חוסר כח לחנך את הילד להשקיע בלימודים
מה עושים כדי לטפל בדיכאון בערב?
בדידות בחגים ובסגר - איך אפשר לשפר מצב רוח?
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)