קבלת החלטה - לימודים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קבלת החלטה - לימודים
    שי
    15/08/2010

שלום לכולם,
    שמי שי ואני בן 23 מירושלים.
    אני משוחרר כבר שנה וחצי אחרי תקופת שירות של 4 שנים וקצת בתור קצין.

במהלך השנה וחצי האחרונה עבדתי בשרות לקוחות פלאפון והתפטרתי לאחר שלושה חודשים כי לא התקשתי מאוד עם הלחץ בעבודה והקושי בקבלת קהל, לאחר שנשברתי טסתי לתאילנד לתקופה של חודש וחצי לנקות את הראש ולחזור עם כוחות מחודשים. כשחזרתי לארץ הלכתי ישר לעבודה מוכרת והתחלתי למכור בגדים ברשת אופנה למשך חצי שנה. עבודה שממנה נהנתי אבל הרגשתי בעורף את הלחץ של ביצוע הפסיכומטרי שלי ולכן עזבתי את העבודה והתחלתי ללמוד לפסיכומטרי לפני כחודש וחצי.

אני לא מצליח ללמוד כמו שרציתי בפסיכומטרי, אני לא מצליח לשבת על התחת כל כך ואומר שיהיה בסדר רוב הזמן. אני חושב שבכל זאת אגש לבחינה בסוף ספטמבר.

עם זאת, יש איזה קורס הסבה ארוך בנושא מחשבים (תכנות דוט נט) הנעשה בתל אביב במשך שנה וחצי, עלות הקורס היא גבוהה (כ-18,000) ואני ממש לא מרגיש שאני ארצה לעבוד בתחום הזה אלא זה תחום שיותר מעניין אותי לידע שלי. משהו שאני גם לא אצליח ללמוד לבד.

עם כל הבלאגן שהיה לי בשנה וחצי האחרונה, והקושי שלי למצוא כיוון מתאים, אני חושב שאני הולך לאיבוד ואם אני מחליט לקחת את הקורס המדובר זה אומר שברוב ימות השבוע מעכשיו אני אהיה תפוס (ראשון ורביע הקורס בשעות הערב - במרכז, ושני וחמישי עבודה של 4 שעות המכניסה כ-2000 שקל בחודש) והמשמעות מבחינתי היא הקושי במציאת הכנסה נוספת.

אני מאוד אבוד ואני לא יודע אם יהיה נכון לקחת עליי עוד משהו לטווח הארוך שלא בטוח שאני אעבוד בו בעתיד ואני עושה את זה יותר בשביל הידע האישי שלי ובעצם גם מבטל שנה וחצי נוספות מהחיים שלי (שזה משהו שמרגיש לי כמו תקופה נוספת של לעמוד במקום) וגם הם ללא יכולת הכנסה כלשהי.

אשמח לעצות בנושא ודעתכם בנושא, האם באמת כדאי או לא כדאי לבצע את המהלך הנ"ל.

שי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קבלת החלטה - לימודים

הוספת תגובה

• שלום שי

ד''ר מרגלית בן אור
    15/08/2010

מעבר לכל יתכן ויש לך הפרעת ריכוז וקשב, ולכן הלחץ בכל מקום שדורש ריכוז. אם תגיע לאימון נבדוק את זה בתור "סיפתח". מה שצריך יהיה לעשות במהלך האימון זה לבדוק את החוזקות שלך ואת החסמים שלך, את התקופות בהן נהניתבמהלך החיים ולברר מה היו הגורמים לכך, לעומת התקופות הפחות טובות והגורמים להן. מתוך כל אילו ועוד נקודות נוכל לברר מה מתאים לך.
    במקרה אני מכירה את התוכנית עליה אתה מדבר. לא ברור לי למה אתה חושב עליה.
    באימון אישי תהיה לנו הרבה מאד עבודה לעשות. אתה מוזמן.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום שי

גרשון מורג
    16/08/2010

שלום שי,

שאלו פעם אדם חכם מאד מה מביא אושר לאדם. הוא השיב שאדם הממלא את יעודו בודאי מתקרב מאד לאושר.
    אז שאלו איך יודע האדם מה הוא היעוד שלו? והתשובה היתה: "היעוד שלך זה מה שממלא את שני התנאים הבאים: א) לעשות מה שהכי "מדליק" אותך, ו ב) כאשר אתה עושה את הדבר הזה אתה תורם את התרומה הכי גדולה האפשרית ליקום.

אז אני מציע לך שי, לפני שתעשה כל צעד, תשאל את עצמך את השאלות הנ"ל:
    א) מה הוא הדבר שהכי "מדליק" אותי? ו ב) האם דרך הדבר הזה אני יכול לתרום את התרומה הכי גדולה שאני מסוגל ליקום (לסביבה שלך, לחברה).
    אם תצליח להשיב לשתי השאלות הנ"ל נראה לי שזה יקל עליך רבות בבחירת המשך דרכך.

חוץ מזה, אימון אישי יוכל גם לתרום הרבה בהבאת בהירות לחייך.
    בהצלחה!
    גרשון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום שי

ליאת דביר-ליבשיץ
    20/08/2010

תודה על פנייתך,
    מהות תהליך אימוני איננה בהשאת עיצות ועל כן קטונתי מלייעץ
    עם זאת, במידה ואכן הנושא מעסיק ומטריד אותך, ואינך מצליח להגיע לכדי החלטה שעמה תחיה בשלום- אתה מוזמן לברר את העניין לעומק באימון- שם תישאל את השאלות הנכונות ותוכל לחקור בצורה יסודית ומעמיקה את העניין ולסלול את הדרך אל הכיוון שמתאים לך
    בהצלחה רבה,
    ליאת: )

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו