מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חברות חולניתדפנה14/09/2010
שלום.
יש לי חברה (לא בת זוג, חברה) שתמיד יש לי איתה בעיות.
אני מקווה שאני פונה למקום הנכון (אם לא תפנו אותי לאן שצריך) אבל אני פשוט חייבת להוציא את זה (הרבה שנים שמרתי בבטן...) ולשמוע תגובה, דעה, הערה או הארה...
אז ככה: מגיל 11 למדנו יחד באותו בי"ס וגם בתיכון בתנאי פנימיה.
הבעיה שלה היא שכל הזמן חייבת מישהו שיהיה צמוד אליה וידריך אותה. הבטחון העצמי שלה היה ברצפה; היא לא היתה נוסעת לבד לשום מקום - רק עם מישהו או שהיו באים לקחת אותה. דעותיה לא היו יציבות. היא היתה משנה את דעותיה לפי מה שהרוב אומר או לפי מה שהמקובלת בכתה אומרת. הולכת בדר"כ עם הרוב מבלי להביע את עמדתה או דעתה בשום נושא! בכדי להשיג תשומת-לב היא היתה ממציאה דברים על עצמה כדי שירחמו עליה או כדי שיתעניינו בה, משקרת חופשי, בלי להתבלבל בכלל...היא מחשיבה אותי לחברה הטובה ביותר שלה מכתה ו'. והאמת היא, שכשהיא איתי לבד- היא בלי מסכות בכלל, וכך אני אוהבת אותה. אבל היא מעולם לא הורידה את המסכות (עד היום) ובגלל זה אני נפגעת ממנה כ"כ הרבה, שאף-פעם (עד לא מזמן) לא ידעתי איך להגדיר אותה. היא היתה גורמת לי לבלבול רציני. למשל: פעם נסענו יחד באוטובוס, ודיברנו על הכל. באותה נסיעה לא חשתי בטוב ולקראת סוף הנסיעה חשתי בחילה והקאתי על המקום. והיא, במקום לבוא ולעודד אותי, להרגיע ולראות מה אני צריכה כדי להרגיש יותר טוב, - צחקה עלי והתפדחה ממני. מישהי זרה שהיתה שם באה אלי, הביאה לי טישו,בקבוק מים ואקמול, בעוד חברתי "הטובה" ממשיכה לצחוק לי מול הפנים!!! הצחוק שלה לא נובע מלעג או מ"מגיע לך". הצחוק שלה נובע מהחוסר בטחון שלה (כך נראה לי), היא כאילו התפדחה מהסיטואציה... באותו רגע אולי היא לא רצתה להיות קשורה אלי, ואם אפשר היא היתה הולכת... אולי, לא יודעת... (שלא תבינו לא נכון- אני לא מצדיקה אותה, אני רק מנסה להסביר לכם איזה מן טיפוס היא...)
שנאתי אותה כ"כ באותם רגעים. וכשירדנו מן האוטובוס והתאוששתי אמרתי לה את זה והיא כמובן ביקשה סליחה. סליחה אמיתית עם להתחנף ממש וכאלה... היא הרי יודעת שלעולם, אבל לעולם היא לא תמצא מישהו שיקבל אותה כמו שאני מקבלת אותה ושאיתו היא תוכל לדבר ללא מסכות כלל. היום אני מבינה שהיא צריכה טיפול דחוף! והיום אני גם מבינה שהיא מזיקה לי, והאמת היא שכשאני כותבת את השורות האלה ומגלה שזה היה כ"כ ממזמן ואני עדיין זוכרת כל פרט ופרט- אני מבינה יותר ויותר שעלי להתרחק ממנה.
לפני 3 שנים אמרתי לה בפנים את כל מה שאני חושבת עליה והקשר נותק כמעט לחלוטין. טרגדיה גרמה לקשר לחזור והוא חזר להיות על אש קרה. אתמול לאחר המון זמן שלא התראנו ושהיא הבטיחה שהשתנתה (בגלל בעלה והילדים),נפגשנו שוב.התאכזבתי ממנה והבנתי שהיא לעולם לא תשתנה, אולי רק אם היא תקבל את הטיפול המתאים...
מאכזב אותי לדעת שלעולם לא היתה לי חברה טובה באמת...
רק רציתי לשתף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום דפנה.
גרשון מורג16/09/2010שלום דפנה,
תודה ששיתפת אותנו.
לגבי מערכת היחסים עם ידידתך כפי שאת מתארת אותה, יש לי רק שאלה אחת אליך:
מי את (איזה מין אדם את) שמאפשרת קיום מערכת יחסים כזו? זו שאלה שהייתי ממליץ שתנסי להשיב עליה.
אנו יכולים לשנות רק את עצמנו, לא אחרים.
במערכת היחסים הזאת את אפשרת והסכמת לקיומה כפי שאת מתארת. ובכל מצב שאנו מאפשרים התרחשותו של עניין כלשהו, יש לנו ללא ספק רווח כלשהו מהעניין. האם את יכולה לזהות האם היה ומה היה הרווח הזה?
ידידתך היא מי שהיא ואת מי שאת. את יכולה לשלוט רק על מה שאת עושה, מגיבה, יוזמת, חשה וכו'. רק על עצמך ועל זה את גם אחראית.
זה לא קשור לידידה שלך, זה לא קשור למה שהיא בתוך היחסים שלכן, זה קשור רק אליך. רק אליך. ואם את מוכנה להתמודד עם עצמך (ולא עם הידידה שלך וצורת ההתהלות שלה!) אז יש על מה לדבר ויש סיכוי לך להגיע להרמוניה עם עצמך, שקט נפשי ורווחה (ותופתעי לשמוע: אולי אפילו למערכת יחסים חדשה ושונה לחלוטין עם אותה ידידה..).
אז בהצלחה רבה וגמר חתימה טובה!
גרשון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לגרשון
דפנה17/09/2010אני לא יודעת מה לא הבנת מבין השורות שכתבתי, אבל ברור לי שלא הבנתי אותי נכון. (אולי מפני שאין לי מספיק מקום כדי לכתוב את הכל).
בכל אופן עניתי בשבילך על השאלות, פחות מאשר בשבילי, אבל לא אשקר שהייתי אדישה לזה. למשל על שאלתך מי אני שמאפשרת מערכת יחסים שכזו? אענה לך מה שעניתי לעצמי בעבר: אני בנאדם מן השורה, חברותית ואוהבת אנשים, בנאדם טוב ורחמנית (אולי אפילו במידה מוגזמת) שמאמינה שצריך לסלוח ולתת לאדם הזדמנות לשנות ולהשתנות.
אמרת שאני זו שאפשרתי את זה, וממילותיך אני מבינה שאתה מאשים רק אותי. יכול להיות, שבאמת אפשרתי לה לנהל / לנצל אותי אבל כל זה קרה כי היא העמידה אותי במצב כזה. אתן לך דוגמא: ישבנו יחד במסעדה וחזרנו הביתה ברכבי. המושב שלי קרוב יותר לעיר ומהמושב שלי לשלה- המרחק הוא כ10 דק'. היא אמרה לי שבעלה יקפיץ אותה מהצומת של המושב שלי כי אמרתי לה שאני ממהרת. כשהגענו למושב שלי היא אמרה לי שבעלה לא יגיע ושאני אוריד אותה בצומת, והיא כבר תסתדר... שאלתי אותה- למה הוא לא בא והיא אמרה שהוא חולה. (כמובן שזה היה שקר, כמו תמיד.(אל תשאל איך אני יודעת, כי אין לי מקום לספר...)פשוט שניהם ידעו שאני לא אשאיר אותה לבד וניצלו את זה. השעה היתה 12 בלילה, בחורה לבד בצומת חשוכה במרכז הארץ- תסכים איתי שזה דיי מסוכן! אז הקפצתי אותה. לא נותרה לי ברירה. זה נכון שיכולתי להשאיר אותה שם לבדה ובכך לגרום לה לא לשקר לי לעולם! וגם לא לנסות אפילו לנצל אותי שוב, אבל כל אחת היתה עושה את זה. אז אתה יכול להגיד: היית משאירה אותה שם והוא היה בא לקחת אותה. אבל בנתיים היא נמצאת 10 דק' לבד בחשכה, וגם ב10 דק' עלול לקרות משהו...
לשאלתך מה הרווחתי אענה שרק ברגעים שהיינו לבד, רק אני והיא- הרווחתי חברה! היה לי כיף לצאת איתה, לספר לה, לשמוע אותה- אבל ברגע שהגיע אדם נוסף- היא לא היתה היא! ואם אתה רומז שאני "הרווחתי" ממנה משהו-כלומר שניצלתי אותה- אתה טועה וגם מעליב אותי מאוד! דרך-אגב, בעלה נפרד ממנה לתקופה מסויימת והוא אמר לה שמה ששבר אותו וגרם לו לעשות את הצעד הזה- זו היא- שאין לה אופי-(לדוג': הם התחתנו כשומרי מסורת ופתאום הוא החליט לא לשמור שבת- היא עשתה מה שהוא רוצה בלי למחות, בלי לשאול-פשוט עשתה מה הוא עשה. (ולי היא אמרה שהיא ממש לא שלמה עם זה...) וגם כשהם היו פרודים הוא אמר לה שכ"כ הרבה פעמים הוא תפס אותה על שקר- אפילו שקר טפשי וסתמי- וזה הוריד לו את הערך שלה. הוא אמר לה: כמה בנאדם יכול לשקר? אם משקרים אז משקרים בשביל השלום, אבל לא על כל שטות אפשרית. זה פשוט יוצא לה כבר בלי שליטה (פעם היא גם אמרה לי את זה, שהיא מתחילה עם שקר אחד, והשאר פשוט זורמים לה...)
טעית כשחשבת שאני מנסה לשנות אותה. ממש לא! זה לא התפקיד שלי. אני רק חושבת שאם היא תשתנה זה יעשה טוב קודם-כל לה אבל גם לסובבים אותה. עוד טעות: אני לא מחפשת אשמים רק מחפשת מה יעשה לי טוב. ואולי מה שיעשה לי טוב זה לא להיות בקרבתה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדפנה,
גרשון מורג17/09/2010לדפנה שוב שלום,
צר לי שלא הבנת את תשובתי נכון. אולי לא הצלחתי לבטא את הדברים בצורה מובנת.
בכל זאת, אני מציע לך לקרוא שוב את את התשובה. אני בטוח שלא תצליחי למצוא בה לא את המושג "אשמה", לא "ביקורת" ולא "שיפוט". אפילו לא ברמז, כי לא כך אני חושב ופועל.
הצעתי לך רק לנסות ולהסתכל על היחסים האלה מזווית אחרת, שונה.
לשנות את הגישה, לא להתבונן על מה שידידתך עושה ואיך היא מתנהגת, אלא להתייחס רק לאיך את בתוך המערכת הזאת ולמה שהיחסים הללו גורמים לך וכנראה שכבר הגעת למסקנה כלשהי במשפט האחרון של תגובתך: "ואולי מה שיעשה לי טוב זה לא להיות בקרבתה..."
אז תבורכי ושיהיה בהצלחה,
שנה טובה!
גרשון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמר גרשון
דפנה19/09/2010כנראה שבאמת לא הבנתי אותך נכון...
אכן, מתגבשת אצלי החלטה בנושא הזה ואני מקווה שאחליט את ההחלטה הנכונה.
שנה-טובה ותודה-רבה, דפנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדפנה.
גרשון מורג19/09/2010שלום דפנה,
ראשית, תודה על תוספת ה"מר". זה בסדר, אך אפשר גם להסתפק פשוט ב "גרשון"...
אני מברך אותך ואני מאחל לך שאכן תקבלי את ההחלטה הנכונה עבורך, החלטה שאיתה תרגישי שלמה, בהרמוניה ושיביא לך שקט נפשי. בהצלחה!
בכל מקרה, אם תרצי מתישהו להתעמק בנושא או בנושאים אחרים, הפרטים בתחתית ההודעה.
שנה טובה וחג סוכות שמח!!!
גרשון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
אני במתח יום לפני הזריקה שאני צריכה לקבל
אובדן של מוטיבציה ואנרגיה לפעול
מחשבות שליליות בסופי שבוע עקב הקורונה
התמודדות עם ירידה במוטיבציה של הבן
לא מצליחה למצוא זוגיות ודכאון
מרגישה כלואה בחיים עם עצמי
חוסר כח לחנך את הילד להשקיע בלימודים
מה עושים כדי לטפל בדיכאון בערב?
בדידות בחגים ובסגר - איך אפשר לשפר מצב רוח?
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)