משך זמן אימון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• משך זמן אימון
    נוייה
    22/09/2010

שלום,

ברצוני לשאול מספר שאלות ואשמח לתשובה בנושא

1. אשמח לדעת מה המינמום למספר מפגשים באימון איש שיהיה ממוקדי? האם 10 מפגשים מספיקים לאימון אפקטיבי ? אין לי ספק שאימון במשך שנה למשל יכול לקדם יותר י אבל מגבלת הכסף לא מאפשרת מצב זה.
    לכן זה אימון ולטא טיפול פסיכולוגי...או שגם אימון בדומה לטיפול פסיכולוגי תהליכי ושנה של אימון מניבה תוצאות טובות יותר האומנם???

2. אופן המפגשים : האם נכון לקיים מפגשי אימון ברצף ? הווה אומר פעם בשבוע למשך 10 מפגשים.

או שאפשר לקיים אימון פעמיים בחודש שבוע כן שבוע לא ואין בכך כדי לפגוע בתהליך האימון.?? וכך גם אפשר למשוך יותר זמן אימון כדוגמה שנה....

ממתינה לתשובתכם

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    משך זמן אימון

הוספת תגובה

• שלום נוייה,

גרשון מורג
    22/09/2010

שלום נוייה,
    תודה על שאלותיך.

אינני חושב שאפשר לתת תשובה חד-משמעית לשאלה "מה המינימום למספר מפגשים באימון".
    מאמנים שונים יתנו תשובות שונות, למרות שחלק מהן יוכלו להיות קרובות.
    מנסיוני כמאמן הייתי אומר שמאד תלוי במצב הלקוח שמגיע לאימון, מה הוא רוצה להשיג בהתחלה, מה מתברר לו תוך כדי אימון שכדאי לו להשיג (שלא תמיד זהה למצב ההתחלתי), מה מידת מחויבותו של הלקוח לתהליך וגם מאד תלוי בקשר שנוצר בין המאמן והמתאמן תוך התהליך. כל מקרה הוא עולם שלם.
    אני, למשל, אומר ללקוח שפרק האימון המינימאלי הרצוי ע"מ שהאימון יהיה אפקטיבי הינו כ 24 שיחות שבועיות. למרות זאת, היו לקוחות שאחרי 8 שיחות ואפילו אחרי 4 שיחות, "האסימונים נפלו" בצורה כזאת שזה היה בהחלט מספיק למטרה שלמענה הגיעו לאימון. אך אלה היו היוצא מהכלל המוכיח את הכלל. היו גם כאלה שהמשיכו עד 30 ו 40 שיחות.

לגבי רצף השיחות (ושימי לב, אני מדבר על "שיחות" אימון כי חלק לא מבוטל מהאימונים הם טלפוניים בתוצאות לא פחות טובות ממפגשים אישיים): מניסיוני, כאן חשוב מאד לשמור על רצף של שיחות שבועיות. כמובן שלפעמים אין ברירה אלא לדחות או לבטל שיחה, אך כעיקרון הרצף חשוב מאד.
    ישנם מקרים שעקב בעיות תקציביות או אחרות לקוחות יתאמנו כל שבועיים. זה לא אידיאלי, אך זה יותר טוב מכלום. לא כל מאמן מוכן להסדר כזה.

מקווה שעזרתי.

חג שמח!
    גרשון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נויה שלום

ליאת דביר-ליבשיץ
    23/09/2010

תודה על פנייתך,

האימון הוא לרב תהליך קצוב בזמן, אני מניחה שהגבול התחתון לשיחות הוא 10 מפגשים ואילו העליון משתנה לפי מודל העבודה של המאמן והצרכים של המתאמן . מכיוון שהאימון נועד כדי למטרה מוגדרת, השגת תוצאה או יצירת שינוי, חשוב להגדיר מראש את משך האימון וכך לשאוף להשיג את מטרתו במועד שנקבע.

נהוג לקיים שיחות במרווח של שבוע. מרווחים גדולים יותר עדיפים פחות. אני מנחה שיש חשיבות גדולה ל"טמפו" בתהליך האימוני, משהו באינטנסיביות של המפגש השבועי נותן דופק או קצה שהם הכרחיים לתהליך. עם זאת, במידה ולא מתאפשר, אני מסכימה שעדיף להתאמן אחת ל10 ימים או לשבועיים מאשר כלל וכלל לא.

בהצלחה,
    ליאת: )

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום נויה

ד''ר מרגלית בן אור
    23/09/2010

שלום לך.
    אימון אצלי למשל מתנהל בסביבות 12 מפגשים.
    לפעמים זה קצת פחות ולפעמים מעט יותר.
    החשוב ביותר הוא לבדוק אצל מאמן מנוסה אם את והבעיה עליה את מעוניינת להתאמן, או הנושא אותו את מעוניינת לפתור סביר שייפתרו בתהליך אימוני, שהוא שונה מהותית מתהליך של טיפול פסיכולוגי.
    שיהיה בהצלחה.
    להתראות, אם תרצי.
    בברכת חג שמח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו