מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלותשמרית25/09/2010
שלום רב,
1. רציתי לברר לגבי שיטת NLP. האם כדאי ללכת למאמן שמטפל בגישה זו? חברה שלי אמרה לי שהשיטה היא מעין כת וצריך להתרחק מזה. מה נכון??
2. האם כדאי ללכת לאימון אישי אצל סטאז'רים או שעדיף ללכת על מישהו עם ניסיון ותעודות?
3. אם מאמן מסויים מציג את עצמו כמספר 1 בארץ בשיטה מסויימת, כיצד אני יכולה לאמת זאת? איך אפשר לדעת שבוחרים מאמן טוב??
אשמח מאוד לתשובות!
תודה,
שמרית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשמרית.
גרשון מורג25/09/2010שלום שמרית,
תודה על שאלותיך. אנסה להשיב בקצרה לפי מיטב הכרתי:
1) NLP זו שיטה ולא ידוע לי על קיומה כ"כת" (גילוי נאות, אני איני משתמש בNLP, למרות שאני מודע לשיטה). אם חברתך חוותה משהו אחר, הייתי חוקר זאת אצלה יותר לעומק.
2) אין ספק שנסיון באימון תורם מאד למאמן וללקוחותיו. כמה שיותר "קילומטרג'", יותר טוב. אך מצד שני, סטאג'רים נותנים הזדמנות להתאמן אצלם במחיר נמוך למי שאינו מסוגל לשלם יותר. עניין של סדר עדיפויות.
3) משקל רב בהצלחת האימון עבור הלקוח, טמון ב"כימיה" שנוצרת בין מאמן-לקוח, במחויבותו של הלקוח לטרנספורמציה בחייו, בהתמסרותו לתהליך, בניסיונו של המאמן בניווט התהליך וכו'. לא הייתי נותן חשיבות כלשהי למיקומו העצמי של מאמן כלשהו בטבלת גדולי האימון, חוץ מהחשיבות עבור עצמו.
אין תחליף לפגישת היכרות ראשונית עם המאמן ובדיקת "תחושת הבטן" שלאחריה.
בהצלחה!
גרשון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
שמרית25/09/2010גרשון,
תודה רבה על התשובות!
ושבוע נפלא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהYou are welcome!
גרשון מורג25/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום שמרית
ד''ר מרגלית בן אור26/09/20101. מכל שיטה אפשר לעשות כת. ככלל אני מעדיפה מטפל שיודע לעבוד בכמה שיטות, ולא את זה שמתאים את הלקוח לשיטה שלו.
2. מי שהוא בעל ניסיון ותעודות בודאי יודע יותר, וכנראה יוכל לעזור יותר, אבל לכל כלל יש הרבה יוצאים מן הכלל. מה למדנו מזה? בעצם כלום. מה שכן צריך כימיה עם המטפל, וזה בכל תחום שהוא בחיים כולל האינסטלטור ובעל המוסך.
אולי תוכלי לנחש אם מתאים לך לעבוד על הדברים עם גבר לעומת עם אישה, אבל כל השאר חידה.
3. מי שמחשיב את עצמו לטוב ביותר באותה שיטה, אולי דורש יותר תשלום, ואולי אפילו זה לא. שוב, אם מישהו הוא הטוב ביותר בשיטה מסויימת, מה הוא יודע על שיטות אחרות? ומה עם השיטה שלו לא תתאים לך, לבעיה שלך, לאופי שלך?
לסיכום: בדקי את המחירים בשוק, לעומת היכולות שלך, ונסי.
את מוזמנת, ובכל מקרה ומטפל - מאמן, בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
אני במתח יום לפני הזריקה שאני צריכה לקבל
אובדן של מוטיבציה ואנרגיה לפעול
מחשבות שליליות בסופי שבוע עקב הקורונה
התמודדות עם ירידה במוטיבציה של הבן
לא מצליחה למצוא זוגיות ודכאון
מרגישה כלואה בחיים עם עצמי
חוסר כח לחנך את הילד להשקיע בלימודים
מה עושים כדי לטפל בדיכאון בערב?
בדידות בחגים ובסגר - איך אפשר לשפר מצב רוח?
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)