מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהמייק20/10/2010
יש לי בעיה כבר כשנתיים שהולכת וחוזרת עם חרדות רפואיות ומחשבות חוזרות על דברים שונים שמאוד מפריעים לי. לפני שנתיים נטלתי כדורי פאקסט למשך שלושה חודשים ששיפרו לי את המצב פלאים. אז נטלתי 20 מ"ג כל יום. במקביל התחלתי ללמוד ואני לומד כבר שנתיים באוניברסיטה. לפני כשנה הייתה לי בעיה רצינית והייתי בדיכאון ובחרדות ומחשבות חוזרות. חזרתי לרופאה שהייתי אצלה לפני זה והיא אמרה לי לחזור ליטול את כדורי הפאקסט שוב כדור ביום. במקביל היא המליצה לי ליטול כדורי סטביליום טבעיים על מנת לאזן את המצב הכללי. היו ירידות ועליות במצב והמחשבות ולאחר כחודשיים של נטילת הכדור התייעצתי עם הרופאה והיא אמרה לי להעלות את המינון לשני כדורים. נטלתי שני כדורים למשך כחודש וחצי וחזרתי על דעת עצמי לכדור אחד שנטלתי אותו כחמישה חודשים לאחר מכן והמצב שלי השתפר פלאים למרות מחשבות מטרידות לפעמים אבל הם לא גרמו לי לחרדה. לפני כחודשיים הפסקתי בבת אחת ליטול את התרופה כי הרגשתי טוב ולא ידעתי שאסור ומאוד רציתי להפסיק. כשלושה שבועות המצב שלי היה מצויין ורק אז התחילו להטריד אותי שוב מחשבות וחרטות שהפסקתי והופיעו לי מחשבות מטרידות במקביל. פניתי לרופאה טלפונית והיא אמרה לי לחזור ליטול את התרופה במינון של כדור ליום. אחרי שבוע וחצי הייתי מבולבל ועם חרדות והתקשרתי אליה והיא אמרה שאם זה כך שאני אקח שני כדורים ביום. אחרי עוד שבוע וחצי שבמהלכם המצב היה אותו דבר ורק הפריעו לי קצת התופעות לוואי במובן החשק המיני וקצת היה לי בילבול בהכל הלכתי לפגישה אצל הרופאה. היא אמרה שאולי כדאי לי לקחת אחד כי אולי הייתי במצב רוח טיפה יותר טוב כשהייתי אצלה ולשלב בזה את הסטביליום ארבע כדורים ביום ואם אני ארגיש מתישהו שהמצב לא טוב לקחת שניים. מאז חזרתי לקחת כדור אחד והתופעות לוואי פחתו אבל אני כל הזמן מרגיש בילבול ומחשבות חוזרות ומטרידות וחלק מהמחשבות גם שאולי היא לא הבינה אותי נכון ואני לא מצליח להגיד כל מה שאני מרגיש וחושב במהלך הפגישה עצמה ואולי האבחנה שלה יכולה להיות מוטעית בגלל זה. אני לא יודע אם בפעם הקודמת לפני מספר חודשים הסיבה שמצבי השתפר היתה שני כדורים או פשוט תקופה שעברה והמצב התייצב בלי קשר למינון. הבעיה שאני מופנם וקשה לי לבטא את עצמי בדיבור מול אנשים. עכשיו אני במצב מאוד מבולבל ובנוסף סבתא שלי נפטרה לפני כמה ימים וחזרתי ללמוד ואני לא כל כך יודע מה לעשות ואני מאוד חרד לגבי כל דבר ומחשבות רבות מטרידות אותי. אני עושה הכל במקביל ומתפקד אבל המצב הזה מאוד מפריע לי כי אני אוהב להיות חופשי. אני מאוד מבולבל לגבי מה שאני צריך לעשות ומאוד קשה לי לבטא את עצמי מילולית ואני מאוד רוצה לעזור לעצמי אבל אני לא יודע אם לקחת שני כדורים ולהשלים עם זה או להמשיך עם אחד ולתת לזמן ולכוח רצון להוציא אותי מהמחשבות המטרידות ומהחרדות. אני בן 27 ומאוד רוצה כבר להפסיק עם המצב הזה ולהיות בסדר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה למייק
ליאת דביר-ליבשיץ21/10/2010מייק שלום,
נשמע שאתה עובר תקופה לא קלה,
לצערי זהו לא המקום המתאים לקבל מענה לצרכים שלך
עליך לגשת לרופא מטפל, להיוועץ בו וולהישמע להמלצותיו בעיין הטיפול התרופתי המתאים לך.
אם אינך סומך על המטפל שלך, נסה למצוא אחר, ובכל מקרה, מאוד לא מומלץ ל"שחק" עם טיפול תרופתי על דעת עצמך.
במקביל, הייתי ממליצה להיעזר בליווי פסיכולוגי
בהצלחה
ליאת: )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה - תגובה
ד''ר מרגלית בן אור26/10/2010שלום מייק
הבעיה שלך היא בעיה פסיכיאטרית, שאינה שייכת לאימון אישי, אלא לאבחון וטיפול תרופתי.
אם תרצה אוכל להתחיל באבחון ובטיפול התרופתי, ולשלב מרכיבים בודדים של אימון אישי, אם הם יתאימו למצבך.
אתה מוזמן להתקשר
בברכה
ד"ר בן-אור
מומחית בפסיכיאטריה
ומאמנת אישית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
אני במתח יום לפני הזריקה שאני צריכה לקבל
אובדן של מוטיבציה ואנרגיה לפעול
מחשבות שליליות בסופי שבוע עקב הקורונה
התמודדות עם ירידה במוטיבציה של הבן
לא מצליחה למצוא זוגיות ודכאון
מרגישה כלואה בחיים עם עצמי
חוסר כח לחנך את הילד להשקיע בלימודים
מה עושים כדי לטפל בדיכאון בערב?
בדידות בחגים ובסגר - איך אפשר לשפר מצב רוח?
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)