מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סיפור אישי-כולכם מוזמנים להגיבורד27/11/2010
שלום לקוראי הפורום
אני מתחבטת בסוגייה כבר כחודשיים והחלטתי לחפש פורום באינטרנט, להעלות את הסיפור והכאב שלי, ולהזמין את כל מי שמרגיש לנכון- לקרא ולהגיב.
בשלוש השנים האחרונות אני משתייכת לקבוצה מקצועית-חברתית מסויימת, יחד עם בן זוגי. החומר האנושי, גברים ונשים כאחד, מורכב מאנשים חמים, נפלאים, מצחיקים, אכפתיים, חכמים בראשם ובנפשם כאחד, ולמעשה, כל מה שאדם זקוק לו בחברים כדי להרגיש נפלא.
בשנה האחרונה לקחה קבוצתנו על עצמה פרוייקט כבד משקל בפריסה ארצית, השקענו חשיבה מעמיקה, מאמצים אדירים ובעיקר עבדנו בשיתוף פעולה נדיר. אני גאה לומר שקצרנו הצלחה מרשימה הרבה מעבר למצופה. הצלחה שכוללת פוש רציני לשם שלנו כקבוצה, למקצועיות שלנו, לגיבוש החברתי, וכמובן- לכניסתם של תורמים וספונסרים שונים שיתמכו בנו כלכלית בשנים הבאות. הפכנו ל מ ו ת ג חברתי !!!
ו.. אתן יודעות איך זה..יש אנשים שכשהם רואים הצלחה הם ממהרים לרכב עליה מבלי לתרום מעצמם למאמץ הקבוצתי ,להמשיך ולשמר את מה שהשגנו.כן, לאחרונה הצטרפה לקבוצתנו מישהי שהיתה שייכת לקבוצה בעברה הרחוק (כשהקבוצה היתה דלה באנשים וחלשה ב"שוק"..), ופרשה ממנה עקב בעיות ביחסים האישיים עם החברים. היא עזבה והצטרפה לקבוצה אחרת, שהתה שם כשנתיים, ולאחר שבקבוצה האחרת מאסו בה, היא חזרה לקבוצתנו, כי לדבריה: "היא מתגעגעת לאנשים שלנו".
בן זוגי ואני עשינו קצת עבודת שטח , יצרנו קשר עם אנשים מעברה, על מנת לשמוע איך ההתנהלות שלה בקבוצה, והמסר שקיבלנו, למעשה פה אחד, היה: לבחורה יש בעיות ביחסים הבין-אישיים, היא תככנית, רכלנית, קולנית, וולגרית בהתנהלותה, נצלנית,תוקפנית ושחצנית (ללא כל הצדקה..), ראוי לציין כי כניסתה לקבוצתנו לא היתה על מי מנוחות, אבל טיבם של אנשים שאינם רוצים ללכלך את ידיהם ולומר לה זאת מפורשות, והיא ניצלה זאת. כיום היא חברה בלהקה. נוכחותה איננה נעימה כלפי מספר חברים, האחרים מעדיפים להתעלם. אותי זה מקומם. קשה לי עם נצלנות של אנשים רעים (אינני מאמינה שיש אנשים רעים-אבל היא פשוט ר ע ה !!), ובעיקר, היא ניסתה לטרפד את כניסתי לקבוצה לפני כשלוש שנים תוך הפצת שקרים ורפש עליי בהנהלה !!
ראוי לציין כי מאז הצלחתנו נכנסו עוד מספר אנשים קטן, אך אותם אנשים נפלאים תורמים ממרצם וכשרונם, והם רצויים ואהובים!!
איך לגרום לה לעזוב??- זו שאלה שעוברת בראשי. חברים בקבוצה אומרים לי "תתעלמי ממנה,תחשבי שהיא אוויר"..אבל אני עם העוצמות, הפגיעה והרגישות שלי לא מסוגלת להשאר אדישה...היא מעוררת בי גועל ואת כל החלקים הרעים שרק אפשר להעלות על הדעת..
מה עושים?? דעתכם??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיפור אישי-כולכם מוזמנים להגיב - תגובה
ליאת דביר-ליבשיץ28/11/2010ורד שלום,
מדברייך נשמעים הכעס והתסכול על כניסתה של אותה בחורה לקהילה שאת כה אוהבת.
אינני יודעת באיזו מידה אינך מצליחה להתעלם מנוכחותה אבל נדמה שהיא מציקה לך מספיק כדי לפנות לתייעצות
הייתי ממליצה לך לשאול את עצמך השאלות הבאות:
1. האם הבחורה הזו אכן מהווה איום ממשי (ולא על ה"אגו") עבורך? אולי מדובר בכעס וטינה על שלא תמכה בך בעבר?
2. מה בא לשרת הכעס שאת מחזיקה כנגדה? מה יקרה אם לא תכעסי? מה מה תפסידי אם תוותרי על העמדה הזו ומה תרוויחי מזה?
קחי בחשבון שבמידה והיא אכן אותו אוסף של תכונות לא נעימות הקהילה שלך כבר תקיא / תוקיע אותה מעצמה ואולי לא כדאי לך לפתוח בחזית בלעדית כנגדה
לבסוף..חשבי גם על מידת השליטה שאת מעבירה לידיה בכעסך- כשיש אדם שמקומם אותנו כל כך אנחנו בעצם מעבירים לידיו בכעסנו את השליטה על מצב רוחנו..נסי אולי לראות בכעס רגש טבעי שלא בהכרח משרת אותנו ושבעצם ניתן לשלוט בו ולרסן אותו, שכן אם לאו יש לו נטייה ללבות עצמו בחזקה ולקיים מערכת יחסיםעצמאית עם האגו שלנו- בנפרד מאיתנו בעצם..
את תמיד מוזמנת לתהליך של בירור מעמיק- מה זה שם שכל כך מוציא אותך מכלייך ומפר את שלוותך
בהצלחה רבה,
ליאת: )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהואני דווקא חושבת
קרן29/11/2010אני דווקא חושבת שהכעס ותחושת הפחד המלווה לחזרתה של אותה אישה הם מאוד הגיוניים וטבעיים.
אני לא חושבת שהבעיה בגישה שלך כלל - כי קרוב לוודאי שכל אחד אחר היה מרגיש ככה אלא אם כן הוא היה אדם אדיש במיוחד :).
ובינתיים - תזכרי שרוע שהופנה כלפייך, יופנה בדרך זו או אחרת כלפי אנשים אחרים - כך שבסופו של התהליך פרצופה האמיתי יחשף.
הבעיה יכולה להיות זמנית - רק בשלבים שהיא תנסה "להתחנף" ליתר האנשים בכדי להשתייך לקבוצה. במקרה כזה הייתי פחות חושבת על איך מתמודדים עם זה מבחינה נפשית - ויותר חושבת על אסטרטגיה. תדמייני לעצמך שאת במשחק, בו מכירה את הכללים והטריקים יותר טוב מכולם - כי את יודעת מול מי את מתמודדת - בניגוד לשאר המשתתפים .
תזכרי שאת משתתפת וותיקה בניגוד לאותה אשה, וחוצמזה - את מכירה את פרצופה, וידע זה כוח כך שביכולתך לתמרן את המהלכים.
את צריכה לחשוב מה כוחה במערכת כרגע לעומתך ומה מערכת היחסים שלך עם שאר האנשים. חברים טובים ממש יבינו אותך אם תחלקי עמם את התחושות - אבל חברים טובים פחות יכולים לפרש זאת כקנאה וכד. ואין לך מטרה להיות זאת שיוצאת כאן לא בסדר...
באופן אישי הייתי שוקלת כאן לשמור את החברים קרוב - ואת האוייבים קרוב עוד יותר. תנסי לחשוב אם יש איזו שהיא דרך שהיא יכולה ליצור בך תלות. באופן שבו היא תרגיש שהיא חייבת לך. זאת הדרך הכי טובה להסיר את האיום באופן זמני (ומפני שאת יודעת מי היא את כמובן תדעי גם להיזהר מספיק). עם הזמן אני מאמינה שיקרה אחד משני דברים - או שהיא תסתכסך עם יתר אנשי הקבוצה - וכמו שאומרים "צדיקים מלאכתם נעשית בידי אחרים", או שתגלי שאת יכולה לנצל את ה"חברות" שלך איתה לטובתך. כך או כך - את תצאי עם ידך על העליונה, אז ממש אין לך מה לדאוג!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיפור אישי-כולכם מוזמנים להגיב - תגובה
ד''ר מרגלית בן אור30/11/2010שלום ורד
אני מניחה שאת צודקת בקשר לאותה גברת, אבל האחרים עוד לא גילו את האמת הזאת, נדמה לי שתצטרכי להתאפק עד שכולם יבינו את מה שאת כבר מבינה.
בקשר לעצמך, אולי זאת הזדמנות לפנות לאימון אישי סביב חוסר היכולת שלך להכיל אנשים בעייתיים כשאין לך ברירה, או שתנסחי את הדברים קצת אחרת, אבל חבל שתפסידי ותבזבזי אנרגיות על מצב שכזה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לכן
ורד03/12/2010לליאת, לקרן ולד"ר מרגלית תודה על ההבנה, המילה הטובה, ההארות שלכן היו במקום ואני לוקחת הכל לתשומת ליבי ולמחשבתי, עזרתן לי מאד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
אני במתח יום לפני הזריקה שאני צריכה לקבל
אובדן של מוטיבציה ואנרגיה לפעול
מחשבות שליליות בסופי שבוע עקב הקורונה
התמודדות עם ירידה במוטיבציה של הבן
לא מצליחה למצוא זוגיות ודכאון
מרגישה כלואה בחיים עם עצמי
חוסר כח לחנך את הילד להשקיע בלימודים
מה עושים כדי לטפל בדיכאון בערב?
בדידות בחגים ובסגר - איך אפשר לשפר מצב רוח?
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)