מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לשכוח את עבר וללכת לעתידמתלבט09/12/2010
היי
קשה לי לדבר באופן פרטני אז אני אציג שאלה כללית:
מה הדרך הטובה ביותר לדעתכם לשכוח את משקעי העבר וללכת אל העתיד?
האם יש שיטת הוקוס פוקוס? האם יש איזה שהיא פעולה אקטיבית שאפשר לעשות מלבד שיחות משמימות עם פסיכולוגים למיניהם?
אשמח לתשובה כלשהי - מכל אחד
מתלבט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשכוח את עבר וללכת לעתיד - תגובה
גרשון מורג09/12/2010שלום לך,
שאלתך היא אכן כללית, כפי שאתה מגדיר. כל כך כללית שלא נראה לי שאפשר לתת עליה תשובה רצינית.
אך ננסה בכל זאת להעיר כמה דברים: אין שיטות "הוקוס פוקוס" בענייני הנפש. המפעל שהיה מייצר "מטה הקסם" סגר מזמן...
ישנן שיטות טיפוליות שונות אשר בפרוש יכולות לעזור "לשכוח את משקעי העבר וללכת אל העתיד", כפי שאתה מגדיר. אך לשום שיטה לא יהיה כמעט סיכוי אם מראש מגדירים אותה כ"שיחות משמימות", כהגדרתך.
אם בכוונתך ברצינות "ללכת אל העתיד", כצעד ראשון אני ממליץ להשאיר את הציניות בעבר ולהאמין ביכולתך לשדרג את חייך בעזרת איש/אשת מקצוע.
ודבר נוסף ואחרון: לא משנה מה השיטה שתבחר, מסירות ומחויבות שלך להצלחה, להצלחה ש-ל-ך, הם תנאים בסיסיים לאותה הצלחה.
אז... בהצלחה רבה!
גרשון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשכוח את עבר וללכת לעתיד - תגובה
ד''ר מרגלית בן אור09/12/2010שלום לך.
לא ברור במה מדובר, מפני שלא פרטת, אבל מה שנראה נכון זה לנסות לבדוק אם יש משהו ללמוד מהעבר, שניתן ליישם בעתיד,ואם לא אז לא לנסות לשכוח, אלא לומר זה קרה ואני ממשיך הלאה, עם כל מה שקרה.
אם אתה צריך עזרה נוספת, אתה מוזמן לאימון.
בברכה
ד"ר בן-אור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשכוח את עבר וללכת לעתיד - תגובה
ליאת דביר-ליבשיץ10/12/2010מתלבט שלום,
אני מניחה מדברייך שהיית בעבר בסוג של טיפול אותו חווית כ"שיחות משמימות"
לצערי אינני רואה דרך קצרה ופשוטה להיפרד בקלות "ממשקעי עבר". בהנח שאתה מדבר על דפוסים רגשיים והתנהדותיים מדובר בתהליכי טיפול/ימון שיש להתחייב אליהם ולהתמיד לאורכם
אתה מוזמן לבחון את אופציה האימונית- היא נסמכת על עשייה ולכן אולי תמצא אותה מתאימה יותר בעבורך
בהצלחה רבה,
ליאת: )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתלמד להוקיר תודה על העבר שלך
רובי שטיינר30/12/2010שלום למתלבט. למה לשכוח את העבר? העבר הביא אותך בדיוק למקום שבו הנך נמצא היום. לטוב ולרע. איך צורך לשכוח את העבר, אלא ללמוד להוקיר תודה על השיעורים שקיבלת, שאיפשרו לך את שיש לך היום.
מה שמסתמן מדבריך הוא שאתה לא מסוגל להוקיר תודה, ולכן מן הסתם גם לא ללמדת את השיעורים. זאת גם הסיבה שאתה נשאר כיתה, כלומר ממשיך לשכפל את העבר שוב ושוב.
היכולת להוקיר תודה על מה שיש הם אחד מהחוקים לפיהם פועל היקום. היקום מתגמל את אותם אלו המוקירים תודה על מה שיש. ממליץ לך ללמוד את המיומנות הזו. היא תשנה לך את החיים מקצה לקצה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
אני במתח יום לפני הזריקה שאני צריכה לקבל
אובדן של מוטיבציה ואנרגיה לפעול
מחשבות שליליות בסופי שבוע עקב הקורונה
התמודדות עם ירידה במוטיבציה של הבן
לא מצליחה למצוא זוגיות ודכאון
מרגישה כלואה בחיים עם עצמי
חוסר כח לחנך את הילד להשקיע בלימודים
מה עושים כדי לטפל בדיכאון בערב?
בדידות בחגים ובסגר - איך אפשר לשפר מצב רוח?
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)