מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהחני21/12/2010
שלום רציתי להתייעץ אני נשואה 9 שנים יש לי ילדה בת 8 הזוגיות שלנו על הפנים לא סקס, ואי אפשר לנהל שיחה מבלי שיווצר ויכוח או ריב . המצב הכלכלי שלנו לא טוב אני עובדת חצי משרה בעלי גם עובד אבל אנו לא בעלי מקצוע והמשכורות בהתאם אני לא צריכה לספר לכם.
אימי נפטרה מאז שהייתי בת 19 ואבי נפטר לפני מס' שנים אין לי אחים ואחיות וגם המשפחה של בעלי בעייתיתצ(אני לא אכנס לזה עכשיו).
אני א. מרגישה שאין לי עם מי לדבר כי גם חברות אין לי אמון בהם פגעו בי מספיק אנ י לא יכולה לסמוך על חברה שאני יספר לה משהו והיא תשמור זאת רק בנינו. אני לרוב מדברת עם עצמי ,מתייעצת עם עצמי ומנסה לעודד את עצמי. וגם בגלל כל הלבד הזה עשיתי הרבה טויות בחיים כמו למשל שלא למדתי מקצוע היום אני בת 36 אני מרגישה שכלכלית אני לא יכולה ללמוד זה הרבה כסף וגם אני מרגישה שמאוחר כבר בשביל ללמוד איזה משהו רציני עם תואר משהו שיכניס לי הרבה כסף ויתן לי סיפוק. (כי אין לי בכלל סיפוק מהעבודה אני שם רק בגלל השעות כדי להיות בבבית עם ביתי בצהריים). אני מרגישה הרבה פעמים עצב ,קשה לי לחייך אני הרבה עם פנים קשוחות ועצובות אני מנסה להיות חזקה כמה שיותר בשביל ביתי וגם לא קל לי אני צריכה להעסיק אותה כל היום כי היא בת יחידה ולה משעמם רוב היום ואין לי עזרה של סבא סבתא או משהו כזה לא קל לי ואני רוצה לשמוח לחייך לקום בבוקר לעבודה מספקת שאני ירוויח משכורת טובה שתתן לי בטחון שגם אם חלילה אני ובעלי ניפרד אני יוכל להחזיק את עצמי בכבוד ולהסתדר בחיים.
הייתי רוצה שתנסו לעזור לי כאן ולא לשלוח אותי לפסיכולוג או משהו דומה כיוון שקשה לי להיפתח אני טיפוס סגור .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד''ר מרגלית בן אור21/12/2010שלום חני.
נדמה לי שלמרות הנתונים שלך עשית דווקא הרבה בחיים, למרות שהתוצאות לא מספקות אותך, וברור למה.
דבר אחד תוכלי אולי קצת לשנות וזה היחס לאנשים.
תוכלי להיות חברה של נשים אחרות, אם לא יהיו לך ציפיות גבוהות מידי מהחברות. זה מאוורר טמעביר את הזמן להיות עם עוד נשים, אבל לא יוצר פתרונות לבעיות אחרות. אולי, ורק אולי, תשמעי שגם לאחרות יש קצת בעיות, כמובן פחות מאשר לך, אבל עדיין בעיות.
קשה מאד בלי משפחה מורחבת, אבל גם אתם לפעמים רק יושבים וצוחקים קצת, אז תנסי למצוא חברות כאלה, לא שיתנו לך משהוא ממשי, אלא רק יהיו חברות של להעביר את הזמן, אולי גם ביחד עם הילדים שלהן והילדה שלך, ויהיה קצת יותר קל.
אחר כך אולי יגיע השלב של להאמין באנשים מקצועיים, אבל זה יהיה בשלב השני, קודם תתחילי בשלב הראשון.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה - תגובה
ליאת דביר-ליבשיץ21/12/2010חני שלום רב,
תודה על פנייתך,
אני חושבת שבעצם הרצון שלך "לקום ולשמוח" נמצאת אחת התשובות להתמודדות עם קשיים בחיים. ואכן- את מתארת מצב של קושי רב, עם זאת- אני בטוחה שגם יש צדדים שעליהם את יכולה להיות אסירת תודה- יש לך ילדה קטנה, הבריאות קיימת..סה"כ יש פרנסה- גם אם לא בשמיים, הבחירה להרוויח פחות ולבלות זמן עם בתך בצהריים היא שלך- והיא בחירה מבורכת@ !!: )
למרות שנראה כי נפגעת בעבר מחברים-אני לא חושבת שזה מומלץ לוותר על רעיון החברות בחיים. לבדידות יש השלכות מאוד לא נעימוות וחשוב לראות כיצד את מצליחה לחזור ולתת אמון באנשים ולייצר לעצמך מערכת של חברים סביבך
לצערי ולצערך לא שאלת שאלה אלא תיארת מצב די מורכב , שהפיתרון לו לא יהיה על דרך תשובה שתוכלי לקבל באתר ...מאד קל להמליץ על הצורך לשמוח בחלקנו אולם לעיתים קשה לנו למצוא את הכוחות לראות את הסיבות, שבוודאי קיימות, לשמוח
הייתי בכל זאת ממליצה להיעזר בסוג של ליווי, הערך שתפיקי יהיה כפול- עבודה על קשיים ווהתנסות בלהיפתח ולתת אמון- שהיא מתנה בפניי עצמה
בהצלחה רבה,
ליאת: )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך יוצרים חיים בעלי משמעות?
רובי שטיינר30/12/2010שלום חני. מעריך את הכנות שלך ומקווה שתדעי להעריך את הכנות שלי גם. מתוך התאור שלך עולה תמונה של חיים חסרי משמעות. מציאת משמעות בחיים לעיתים זה מסע של חיים שלמים. אין לך בעיה ואין לך שום צורך בפסיכולוג. כל שנדרש ממך הוא ללמוד. ואני לא מתכוון להשכלה במובן הפורמלי, אלא ללמוד איך יוצרים משמעות בחיים, איך עושים הגשמה? לא מלמדים זאת בשום מסגרת פורמלית.
אמר מי שאמר, מי שחושב שהשכלה יקרה, ינסה את הבורות. התאור שלך משקף את המחירים הכבדים שאדם משלם על הבורות. שום עצה בשום פורום לא תיתן לך מענה. כלי ללמוד! כן, זה יעלה לך כסף אבל זו תהיה ההשקעה הכי משלמת שתעשי בימי חייך. כי האלטרנטיבה שלך היא להמשיך ולשכפל את הקיים. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
אני במתח יום לפני הזריקה שאני צריכה לקבל
אובדן של מוטיבציה ואנרגיה לפעול
מחשבות שליליות בסופי שבוע עקב הקורונה
התמודדות עם ירידה במוטיבציה של הבן
לא מצליחה למצוא זוגיות ודכאון
מרגישה כלואה בחיים עם עצמי
חוסר כח לחנך את הילד להשקיע בלימודים
מה עושים כדי לטפל בדיכאון בערב?
בדידות בחגים ובסגר - איך אפשר לשפר מצב רוח?
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)