מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מערכת יחסים עם הסביבהנונה22/12/2010
שלום לכולם,
אני בת 34 נשואה ואמא לשלושה ילדים, הנני טיפוס מאוד לויאלי לעבודה,למשפחה ולחבריי וומה שקורה אצלי הוא שכל פעם שמשהו מהסביבה מתנהג שלא ביושר או שבצביעות או פוגע באחר או מרכל על חברו,או כאשר לי יש וויכוח עם משהו (לא משנה אם אני צודקת או לא)הדבר נורא נורא מציק לי מבחינת מצפונית וקשה לי לעבור לסדר היום,
משום מה אני מגלה את התכונות הללו, שלדעתי שליליות ,כמעט אצל כולם במקום העבודה (שם אני נמצאת רוב שעות היום)וכאילו הכל מתנהל על מי מנוחות,שקט ורגוע.
אני משתדלת לא לשתף פעולה ולהשאר במקום נטרלי ומנסה שהדברים לא ישפיעו עליי ,אבל אני לא ממש מצליחה -רובם שם מתנהגות בצביעות ומרכלות אחת על השניה ללא ידיעת האחרת וזה פשוט מבחיל, אני לא חדשה בעבודה (6 שנים) והנושא עדיין מטריד אותי...מה קורה איתי ? אני כבר מרגישה שמשהו אצלי לא בסדר ,הרי לא יכול להיות שכולם לא בסדר ואני שה תמים ,יכול להיות שזה ענין של בשלות ואני פה ילדותית ,האם אני אמורה "לזרום" ? אני באמת מנסה ופשוט לא מצליחה וזה מאודדדדד מטריד אותי .
יש לציין שיש לי מתנה משמיים-3 חברות טובות ומדהימות(לא מהעבודה) שאנחנו אוהבות נורא ונפגשות לעיתים רחוקות ,אמנם, אך שומרות על קשר טלפוני ומיעצות אחת לשניה בכנות ונוהגות באמפטייה ,כך שחברות זה לא ממש מה שחסר לי .
תוכלו לייעץ לי בבקשה הכיצד להתמודד ?
תודה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מערכת יחסים עם הסביבה - תגובה
ליאת דביר-ליבשיץ22/12/2010שלי שלום,
את מתארת מצב מאוד מעיק ואני מנסה להבין:
1- מה זאת אומרת שאינך עוברת לסדר היום? האם את נוקטת עמדה מול ההתנהגות הזו ונכנסת לקונטפליקט? האם את מרגישה תעוקה בינך לבן עצמך?
2- מה זאת אומרת לזרום? לקחת חלק בהתנהלות הזו סביבך? להיות מסוגלת להתעלם ממנה ולהתרגש פחות?
אני מסכימה איתך שמאוד לא נעים להיות "תקוע" (מקום עבודה) עם חבורה של נשים שמתעסקות, בכל פעם, בדיוק במי שלא נמצא/ת אתן כרגע..ולעיתים, כשיש אדם שלא מלבה את הלשון הרכלנית ויתרה מזאת מוצא לנכון לבקר אותה זה אף מגדיל את אי הנעימות
נסי לראות איך את מצליחה, כאתגר, למוסס מוקדים כאלו סביבך, לדוגמא, לשרוק מחמאה איפה שבדיוק נזרקה מילה רעה, ואם לא נוחלת הצלחה פשוט הדירי נפשך ותודעתך מן המקום
המטרה שלך היא לא "לחנך" אף אחד באופן אקטיבי, אלא לדאוג להיות טרודה פחות בעצמך. אם על הדרך תצליחי להוות דוגמא- מישהו נוסף יצא נשכר.
במידה והנושא ממשיך להטריד את מוזמנת להתקשר
בהצלחה רבה
ליאת: )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמערכת יחסים עם הסביבה - תגובה - תגובה
ד''ר מרגלית בן אור22/12/2010שלום שלי
חשוב מאד שיש חברות טובות אמיתיות, אתן את יכולה לנסות לפתוח את הדברים, ולנסות לשמוע עצות מועילות להתנהגות במצבים מעצבנים-מרגיזים -מתסכלים.
אם שום דבר לא יעזור את מוזמנת להיפגש אתי ונראה מה עוד אפשר לעשות עם המצב הלא נעים מאד הזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמערכת יחסים עם הסביבה - תגובה
גרשון מורג22/12/2010שלום שלי,
תודה על פנייתך.
ראשית כל תרשי לי לברך ולהוקיר אותך על שאת, לפי מה שאת כותבת, אישה בעלת יושרה, מצפונית, ערכית ומכבדת את עצמה ואת הזולת. אם לא היית כזאת, הדברים שאת מתארת לא היו מפריעים לך.
לטעמי אין שום פגם במה שאת חשה כאשר את עדה להתרחשויות שאת כותבת עליהן. הפגם הוא במי שמתנהג כך, אם אכן כך הדבר.
מה שאני חושב שיעזור לך זה ללמוד לקחת אליך אך ורק מה ששייך לך, ז"א דברים שנוגעים בך אישית או שאת אחראית להם, ולא להעמיס על עצמך דברים לא לך. כל מה שאת מתארת שייך לאותם האנשים שכך נוהגים. הם מתנהגים לא ביושר, הם נוהגים בצביעות, הם פוגעים באחרים ואם הם נוהגים כך הם עושים זאת מתוך המצוקות שלהם. את לא צריכה לקחת זאת אליך. גם לא לשפוט אחרים לפי זה.
את תמשיכי לנהוג בהתאם לערכים שלך ולמצפון שלך. מותר גם לאמור "זה לא נוגע לי, אני לא מעוניינת לשמוע. תודה" במידה וזה מפריע לך...
את מבורכת שיש לך חברות טובות שאיתן את כן מרגישה בנוח. כנראה שהן מתאימות לערכיך. תבורכי.
כמובן שאם הנושא עדיין מציק לך, אפשר להתאמן עליו ולנסות למצוא את הנקודה שתיתן פתרון לבעיה.
בברכה,
גרשון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמענין מה היית חושב על אחת ש...
רובי שטיינר30/12/2010...שמוצאת כל הזמן פגמים באלו שסביבה. כזו שכל הזמן ביקורתית ושיפוטית. וואו, זה גם נשמע רע וגם התאור שלך נקרא רע. עולה ממנה אישיות ביקורתית ושיפוטית, הממוקדת כל הזמן באחרים, במקום בעצמה.
יש אפשרות שבארגז הכלים שלך חסרה מיומנות אחת מאוד חשובה, שעושה על כל ההבדל. קוראים לזה אהבה. זה מושג שמרבית האנשים לא ממש מבינים לעומק.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
אני במתח יום לפני הזריקה שאני צריכה לקבל
אובדן של מוטיבציה ואנרגיה לפעול
מחשבות שליליות בסופי שבוע עקב הקורונה
התמודדות עם ירידה במוטיבציה של הבן
לא מצליחה למצוא זוגיות ודכאון
מרגישה כלואה בחיים עם עצמי
חוסר כח לחנך את הילד להשקיע בלימודים
מה עושים כדי לטפל בדיכאון בערב?
בדידות בחגים ובסגר - איך אפשר לשפר מצב רוח?
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)