מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם מוטיבציה קשורה לביצוע?susanita11/12/2007
שלום!
מזה כשנתיים אני לומדת תחום של רפואה משלימה אך עדיין לא התחלתי לטפל
אני מנסה לאתר אצלי מדוע אני לא פורצת ומתחילה לעסוק במה שלמדתי ואז עולות בי השאלות
האם זה בכלל פחד ביצועי? האם אין לי מספיק מוטיבציה להניע ולשווק את עצמי?
בקיצור אחרי שלמדתי אינני יודעת כיצד להתחיל......
נא תגובתכן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתובנות לתוצאות
הילה פורטיס טויטו11/12/2007שלום לפונה היקרה,
כמה אנשים אנחנו מכירים שכל החיים הם לומדים ולומדים ולומדים ולומדים עוד, ואיזה כיף ללמוד, במיוחד מה שאנחנו אוהבים. שם אנחנו מרגישים בטוח, שם, כשאנו נבחנים על החומר - ידענו לקראת מה אנו מתכוננים ועמדנו כתוצאה מכך, יפה בבחינות.
ואז פתאום אנו מסיימים, יש לנו תעודה, וכל הפעולות נעשות מפחידות או גדולות או קשות....נו, בטח, הפעם אף אחד לא יבטיח לנו שנצליח, וגם - פתאום להתעסק בשיווק, הנהלת חשבונות.....איזה פחד - אנחנו בכלל לא מבינים בזה.....
ובכן, החדשות הרקעות הן, כי כל עוד נשב על הגדר ונהרהר ונחשוב אם בכלל, ומה הסיבה..... - לנגיע לתובנות גדולות ולתוצאות קטנות, אם בכלל....אבל...
החדשות הטובות הן שאחרי שתתחילי, הדברים גם יהפכו להיות מוכרים, תוכלי לקבל משוב הלכה למעשה איפה את חזקה ואיפה פחות חזקה, ובהתאם לכך - תוכלי לעשות באופן הכי אפקטיבי ואמיתי - את הכיוונון הנכון עבורך.
תשאלי את עצמך את השאלות הבאות:
מה לדעתך היית עושה מחר בבוקר אם לא היה הפחד? ממש דמייני כאילו את לוחצת על הכפתור הזה במוח ומנטרלת אותו...מה זה היה מאפשר לך? איך זה היה משפר (באופן חד משמעי) את מידת שביעות הרצון שלך ממצבך כבר בהווה?
קדימה, למה את מחכה - אין כישלון, יש רק משוב ללמידה. מכירה??מי שלא עושה לא טועה??
המון הצלחה, וקדימה לדרך!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך המעשירה
susanita11/12/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכיצד נעורר מוטיבציה
דפנה סלען11/12/2007מתי בפעם האחרונה הרגשת מלאת מוטיבציה ?
תזכרי בארוע/זמן/מצב שבו הרגשת שאת ממש רוצה לעשות משהו -
תכנסי חוויה בכל החושים - איך הרגשת? מה ראית? איך הייתה שפת הגוף שלך? מה המשפטים שרצו לך בראש?
את החוויה הזו אפשר "לשכפל" לאירוע /מצב הבא שבו את רוצה להרגיש מוטיבציה.
אחרי שנזכרת בכל החושים בזמן שבו הרגשת מלאת מוטיבציה, שחזרי את הפעולות שעשית -
ממש אחת אחרי השנייה. למשל : קראתי בספרים אחר כך שאלתי חברים אחר כך הלכתי ...
יש חשיבות לפעולות שעשית אז - את יכולה ללמוד מהן ו"להעתיק" אותן למצב שאת נמצאת היום כדי להניע את עצמך לפעולה - את פשוט תיבני אסטרטגיה לפעולה מתוך נסיון מוצלח של העבר ( נסיון שבו היית מלאת מוטיבציה)
השיטה הזו היא אחת מהשיטות שאני עובדת איתן עם המתאמנים שלי כדי "לשכפל" מצבים שבו הם היו במיטבם - משם אנחנו גוזרים תוכנית פעולה לעבר המטרה שאליה הם רוצים להגיע.
אז כמו שהילה אמרה: קדימה.. צאי לדרך ... ואנחנו כאן לכל שאלה שיש לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
אני במתח יום לפני הזריקה שאני צריכה לקבל
אובדן של מוטיבציה ואנרגיה לפעול
מחשבות שליליות בסופי שבוע עקב הקורונה
התמודדות עם ירידה במוטיבציה של הבן
לא מצליחה למצוא זוגיות ודכאון
מרגישה כלואה בחיים עם עצמי
חוסר כח לחנך את הילד להשקיע בלימודים
מה עושים כדי לטפל בדיכאון בערב?
בדידות בחגים ובסגר - איך אפשר לשפר מצב רוח?
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)