איך אני יודע אם אני מתאים לאימון?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איך אני יודע אם אני מתאים לאימון?
    דודי אשרמן
    13/12/2007

הי,
    נראה לי שאני בצומת גדולה בחיים ואני צריך הכוונה, עזרה...אני מרגיש תקיעות בהמון תחומים בחיים שלי. איך אני יודע מה הכי מתאים לי - אימון / טיפול / אחר...?

תודה רבה לתשובתכן בהקדם....

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה לדודי

הילה פורטיס טויטו
    13/12/2007

דודי היקר,
    שאלה מצוינת!...ואגב, אחת הסיבות העיקריות בגינן מאמנים עושים מה שנקרא "אימון היכרות" (בד"כ בחינם וללא התחייבות מצידך) הוא בשביל לבדוק עד כמה המתאמן הפוטנציאלי מתאים לאימון. מיותר לציין שגם למאמן וגם למתאמן יש אינטרס משותף שהאימון יצליח...
    ובכן -
    אתה מתאים לאימון אם:
    1. אתה בשל לדבר על מטרה כל שהיא, מעבר לשיחה על בעיות ורגשות. השיחות באימון הן לא על בעיות ופתירת בעיות, הן לא נוירוזה וריפוי, אלא - על הצבת מטרות (גם נפשיות ורגשיות) והשגתן, כאשר את התוצאות אפשר לראות בשטח, ממש בחיים.
    2. אתה בשל ומחויב לפעול להשגת המטרה, ולא חשוב בתור התחלה אם זו מטרה לא לגמרי ברורה, או אם אתה קצת חושש. האימון ישיג תוצאות גבוהות אם תהייה לך הרבה מוטיבציה לפעול כדי לקדם את הדברים.המאמן יתמוך בך ויכוון אותך אותה לא לבד...אבל הרבה פעמים אנחנו עוד לא במקום הזה...אנחנו עדיין רוצים להישאר ב"תקיעות" ולברר אותה...וגם זה בסדר.....

טיפול זה דבר נפלא, אבל שונה. באימון לא נדבר על למה הגעת עד הלום, אלא רק על איפה אתה היום ולאן אתה רוצה להגיע. נדבר על ההווה כדי לשפר את העתיד.

אני מקווה שעזרתי.....
    המון הצלחה בדרכך ליציאה מתקיעות...!
    ***אגב, אם התקיעות שלך היא מקצועית, בין היתר, אני ממליצה בחום על הספר "לכל אדם יש שביל" של אורניה יפה ינאי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דימוי מעולם המחשבים

דפנה סלען
    13/12/2007

עולה לי דימוי מעולם המחשבים - שידרוג
    לעיתים במקום לקנות מחשב חדש אנחנו משדרגים אותו
    השידרוג מאפשר למחשב לבצע את אותם דברים שהוא עשה רק יותר ביעילות ( יעילות של זמן, ביצוע וכו')
    כך גם האימון - מביא אותך לשדרג את עצמך בתחומים בחיים שאתה בוחר להיות שם יעיל יותר, מסופק יותר, וכו'.
    ההבדל הוא שאת המחשב משדרג הטכנאי וכאן אתה הוא זה שמשדרג את עצמך. כלומר אתה בוחר לעשות פעולות שונות כדי לבצע את השדרוג באותו בתחום שבחרת. המאמן נמצא בשביל להאיר לך את הדרך, לשאול את השאלות שלא שאלת את עצמך, לבקש הבהרות ולחדד את המצב הקיים עד כמה שאפשר כדי לאפשר את המצב הרצוי = השידרוג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו