מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- איך אני יודע אם אני מתאים לאימון?דודי אשרמן13/12/2007
הי,
נראה לי שאני בצומת גדולה בחיים ואני צריך הכוונה, עזרה...אני מרגיש תקיעות בהמון תחומים בחיים שלי. איך אני יודע מה הכי מתאים לי - אימון / טיפול / אחר...?
תודה רבה לתשובתכן בהקדם....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לדודי
הילה פורטיס טויטו13/12/2007דודי היקר,
שאלה מצוינת!...ואגב, אחת הסיבות העיקריות בגינן מאמנים עושים מה שנקרא "אימון היכרות" (בד"כ בחינם וללא התחייבות מצידך) הוא בשביל לבדוק עד כמה המתאמן הפוטנציאלי מתאים לאימון. מיותר לציין שגם למאמן וגם למתאמן יש אינטרס משותף שהאימון יצליח...
ובכן -
אתה מתאים לאימון אם:
1. אתה בשל לדבר על מטרה כל שהיא, מעבר לשיחה על בעיות ורגשות. השיחות באימון הן לא על בעיות ופתירת בעיות, הן לא נוירוזה וריפוי, אלא - על הצבת מטרות (גם נפשיות ורגשיות) והשגתן, כאשר את התוצאות אפשר לראות בשטח, ממש בחיים.
2. אתה בשל ומחויב לפעול להשגת המטרה, ולא חשוב בתור התחלה אם זו מטרה לא לגמרי ברורה, או אם אתה קצת חושש. האימון ישיג תוצאות גבוהות אם תהייה לך הרבה מוטיבציה לפעול כדי לקדם את הדברים.המאמן יתמוך בך ויכוון אותך אותה לא לבד...אבל הרבה פעמים אנחנו עוד לא במקום הזה...אנחנו עדיין רוצים להישאר ב"תקיעות" ולברר אותה...וגם זה בסדר.....
טיפול זה דבר נפלא, אבל שונה. באימון לא נדבר על למה הגעת עד הלום, אלא רק על איפה אתה היום ולאן אתה רוצה להגיע. נדבר על ההווה כדי לשפר את העתיד.
אני מקווה שעזרתי.....
המון הצלחה בדרכך ליציאה מתקיעות...!
***אגב, אם התקיעות שלך היא מקצועית, בין היתר, אני ממליצה בחום על הספר "לכל אדם יש שביל" של אורניה יפה ינאי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדימוי מעולם המחשבים
דפנה סלען13/12/2007עולה לי דימוי מעולם המחשבים - שידרוג
לעיתים במקום לקנות מחשב חדש אנחנו משדרגים אותו
השידרוג מאפשר למחשב לבצע את אותם דברים שהוא עשה רק יותר ביעילות ( יעילות של זמן, ביצוע וכו')
כך גם האימון - מביא אותך לשדרג את עצמך בתחומים בחיים שאתה בוחר להיות שם יעיל יותר, מסופק יותר, וכו'.
ההבדל הוא שאת המחשב משדרג הטכנאי וכאן אתה הוא זה שמשדרג את עצמך. כלומר אתה בוחר לעשות פעולות שונות כדי לבצע את השדרוג באותו בתחום שבחרת. המאמן נמצא בשביל להאיר לך את הדרך, לשאול את השאלות שלא שאלת את עצמך, לבקש הבהרות ולחדד את המצב הקיים עד כמה שאפשר כדי לאפשר את המצב הרצוי = השידרוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
אני במתח יום לפני הזריקה שאני צריכה לקבל
אובדן של מוטיבציה ואנרגיה לפעול
מחשבות שליליות בסופי שבוע עקב הקורונה
התמודדות עם ירידה במוטיבציה של הבן
לא מצליחה למצוא זוגיות ודכאון
מרגישה כלואה בחיים עם עצמי
חוסר כח לחנך את הילד להשקיע בלימודים
מה עושים כדי לטפל בדיכאון בערב?
בדידות בחגים ובסגר - איך אפשר לשפר מצב רוח?
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)